Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,začali jsme dávat um a vůbec nechápu to dávkování.Je nám 10 týdnů a vážíme 5kg-takže kdybych to měla brát podle váhy(150 ml na kg)tak bysme měli vypít cca 750ml, ale tahle dávka je na obale napsaná pro 2-3 týden!!!A na 3.měsíc tam je celkem napsáno něco okolo 1 litru!!!Nechci ho přecpávat tak vůbec nevim jak mu to mám dávat.Prosím poraďte…
Malej má 16 týdnů a na UM /Sunar i Nutrilon/ je psáno, že by měl vypít 900ml…vypije tak 700-850 a přibývá normálně…
Já mám Sunar HA1 a ve 4 měsících je tam psáno 180×5 což je 900 ml…jen je to taky nesmyslné, protože malej nedá rozhodně najednou 180 ml…ale dá 130-150 6× za den…Dr. mi říkala, ať se těma tabulkama na UM vůbec neřídím, že každé mimi je jiné a mám mu dávat tolik kolik sní…
Čau,já dávala kolik vypije,někdy to bylo míň,než píšou tabulky,někdy víc.Eliška pila víc než doporučujou v tabulkách,když jsem se ptala mudry,jestli to vadí,říkala,že ne.Já být tebou tak se tabulka moc neřídím,hlavně když bude prcek spokojený. ![]()
Ahoj, třeba na Nutrilonu je ve 2 měsících na váhu 4,5-5,5 kg uvedeno 840 ml a ve 3-4 měs. 1 litr
Přiznám se, že jsem se tabulkama neřídila, je to jen orientační a stejně do miminka víc, než si samo vezme, nedostaneš
A na druhou stranu, kdyby plakalo hlady, neřekneš mu, že má na ten určitý den dávku vyčerpanou, že má počkat do zítřka, ne?
Pokud malý pěkně přibývá, moc bych se s tím nezalamovala ![]()
Já jsem dávala od začátku nutrilon comfort teď nám je něco přes 4.měsíce a malej jí 180ml.
Nějak jsem ho nepřecpávala a dr. říkala,že na 3.měsících stačí i 150ml.Já jsem ze začátku dávala 40ml když jsme šli z porodnice a v 6 nedělích 60ml
davala jsem podle apetitu ditete a ty jejich tabulky jsou teda pro nase deti trosku out
. Danik i ted, temer v roce, vypije tak 150ml, vyjimecne 180, nikdy nevypil 210ml
Zkus odhadnout kolik vypije, ale myslím, že více jak 180ml nedá
Ty jejich tabulky neber moc vážně, ale hlavně dodržuj počet odměrek na ml vody
Dej mu tolik, kolik vypije. Mimčo se samo nepřetláská. Nejlepší je se řídit opravdu tím malým šmudlou, tím nic nezkazích.
Mně malá nevypila 180 ml ani v roce nebo v roce a půl, natož jako miminko.
Udělala bych mlíčka třeba jen 90 nebo 120 ml a uvidíš, kolik ti toho vypije a totéž množství zase při dalším krmení… Dodělat se dá vždycky.
Nevím, zda se dá miminko překrmit
, ale malá prostě když už pít nechtěla, tak prostě dál nepila…
Stensa píše:Ahoj,já sem dávala v 10.týdnech 90ml a malá jedla pěkně pravidelně
Ahoj,začali jsme dávat um a vůbec nechápu to dávkování.Je nám 10 týdnů a vážíme 5kg-takže kdybych to měla brát podle váhy(150 ml na kg)tak bysme měli vypít cca 750ml, ale tahle dávka je na obale napsaná pro 2-3 týden!!!A na 3.měsíc tam je celkem napsáno něco okolo 1 litru!!!Nechci ho přecpávat tak vůbec nevim jak mu to mám dávat.Prosím poraďte…
Si celkovou dávku 750ml vyděl počtem krmení a vyjde ti kolik na jednu dávku.Určitě 6-7× denně krmíš,ne?
Takže budeš kolem 100ml
Na tabulku nehleď, jednak oni se nějakým záhadným způsobem snaží dělat tabulky pro věk i kila zároveň a to je pěkná blbost, protože každé dítě váží jinak.
Befana má pravdu, dítě by mělo +- vypít 130-150 ml na kilo, takže si vypočti, jakou byste měli mít dávku a vyděl to počtem krmení, co máte, a vyjde ti dávka. A nestresuj, když ti vypije míň, buď si příště vezme víc, nebo mu to prostě stačí.
Mně malej nikdy nepil 150 ml na kilo, ale tak 120 ml na kilo a přibíral jak divej. ![]()