Kojení a Ibalgin.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.8.10 19:56

Kojení a Ibalgin.

Ahoj chtěla bych poradit,mám skoro 2 měsíční holčičku,kterou kojím,začal mě bolet šíleně zub a vzala jsem si Ibalgin,ale poté se mi zdálo,když jsem malou kojila,že po chvilce sání se odtáhla od prsu a plakala-nevím čím to je,ale když jsem si ten Ibalgin vzala-kojení začalo až někdy po hodině-a to si myslím,že už účinky toho prášku musely vyprchat…
Prosím někoho jestli má stejnou nebo podobnou situaci..
Díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1703
2.8.10 20:02

Taky jsem si párkrát ibalgin vzala, ale nevšimla jsem si žádné takové reakce. A já nevím teda, ale myslela jsem, že by se do mléka ten prášek dostal až později. Třeba tak za dvě hodiny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.8.10 20:23

Ibalgin jsem také měla, ale nic jsem nepozorovala. spíš bych to viděla na změnu chování při bolesti zubu. na mě kluk vždycky pozná, že jsem třeba nervozní, unavená a pak špatně saje, odtahuje se, neboo se vůbec nechce přisát.

• Citovat
  • Upravit
10378
2.8.10 20:26

Ják píšou ostatní.Taky občas vezmu ibalgin,ale žádné reakce na malým nepozoruji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
2.8.10 20:29

Při kojení je vhodnější Paralen, Ibalgin se nedoporučuje. Jen nevím jestli pomůže od bolesti zubů, to nemám vyzkoušené. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
neczuz
2.8.10 20:39
xzuzkax píše:
Při kojení je vhodnější Paralen, Ibalgin se nedoporučuje. Jen nevím jestli pomůže od bolesti zubů, to nemám vyzkoušené. :kytka:

To je spíš v těhotenství. U kojení je to jedno. Vždyť na horečku u kojenců se může střídat Paralen a Ibuprofen (Nurofen )

• Citovat
  • Upravit
2346
2.8.10 20:54

IBUPROFEN/IBALGIN je pri kojeni v pohode. Takze souvislost bych nehledala. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
2.8.10 20:55

Jojo Ibalgin se pri kojeni muze.
Po prvnim porodu mi ho davali primo v porodnici, nebotj mse byla hodne sita a dost to bolelo.
Pri druhem jsme zase mela zanet mocovych cest a na teplotu mi take doporucili ibalgin a tu uz bylo napsano, tak i malym detem se „ibalgin“ dava.

Jak jsem psala ibalgin jsme pri kojeni brala, ale zadnou zmenu jsem nepocitila - takze moc neporadim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
2.8.10 20:57
Řekla bych že spíš než Ibalgin z tebe vycítila, že něco není v pořádku - bolest zubu pořádně zacloumá… miminka to mnohdy můžou vycítit, aspoň si to myslím… netrap se a zajdi si k zubaři, ať tě zub brzy přestane bolet.
xzuzkax píše:
Při kojení je vhodnější Paralen, Ibalgin se nedoporučuje. Jen nevím jestli pomůže od bolesti zubů, to nemám vyzkoušené. :kytka:
Nepomůže.. aspoň mi nepomohl… za růžovou tabletku jsem byla ochotna se i upsat ďáblu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.8.10 21:06
zuzanasinova píše:
za růžovou tabletku jsem byla ochotna se i upsat ďáblu…
:pankac: :pankac: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
2.8.10 21:17

Ufff tak to jsem si oddychla díky moc holky :palec: no jo ale horší to bude zítra to k tomu zubaři budu muset :-(
Takže díky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
2.8.10 21:25

Ibalgin se krátkodobě v kojení může. Já jsem ho brala,když bylo malé asi 10 dní, po příchodu z porodnice mi otekly nohy, bolelo mě v krku a hlava :mrgreen: Praktický dr. mi ho sám předepsal - na recept :lol: :zed:

Jinak se toho léku nebojím, i sama jsem si ho v době kojení při nějakých potížích vzala - samozdřejmě občas, když to bylo nutné a nezabralo nic jiného.
Pomohl mi a na dítěti jsem žádné vedlejší účinky nepozorovala.

Obecně si myslím, že se s tím moc přehání. Maminky k vůli lékům plaší. Farmaceutické firmy se chrání tím, že automaticky napíší do příbalu, že lék není v kojení vhodný.
Tím nechci říct, že jsem pro neuvážené užívání léku těhulkami a kojícími, ale přijde mi komické, že se těhulka nebo kojicí bojí stříknout si např.nosní sprej :zed:

Nedávno jsem se o tom bavila s lékárníkem, byl na přednášce, kde se počítalo, kolik účinné látky zrovna z ibalginu se dostane do MM - naprosté minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
4.8.10 11:36

ahoj holky tak to já trpim na migrény.hned mě to po porodu chytlo a trpěla jsem 4dny.v porodnici mi řekli že žádné léky v kojení nesmim.tak jsem doma brečela bolestí :cry: po 4 dnech sem se doplazila do lékárny at mi něco dají a řekli mi to samé až na palaren tak sem ho hned slupla a bylo lépe takže ibalgin vůbec nedporočujou,ale taky někdy o ně, přemýšlím ted mě zase zlobí zub,ale furt se od něho držím dál.malé je 5 měsíců tak si říkám že přinejhorším bych po něm už taky sáhla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
4.8.10 15:54
wercis píše:
ahoj holky tak to já trpim na migrény.hned mě to po porodu chytlo a trpěla jsem 4dny.v porodnici mi řekli že žádné léky v kojení nesmim.tak jsem doma brečela bolestí :cry: po 4 dnech sem se doplazila do lékárny at mi něco dají a řekli mi to samé až na palaren tak sem ho hned slupla a bylo lépe takže ibalgin vůbec nedporočujou,ale taky někdy o ně, přemýšlím ted mě zase zlobí zub,ale furt se od něho držím dál.malé je 5 měsíců tak si říkám že přinejhorším bych po něm už taky sáhla :think:

ono v lékárnách jsou plnokrát pěkné deliny. raději všechno zakážou. mě například nechtěli jako těhotn=é prodat kapky do nosu. :zed: jedna věc je, že výrobci raději napíšou do příbalového letáku, že nedoporučují při kojení - jsou krytí a nemusí provádět studie na kojících, které by nezávadnost prokázala. Druhá věc je skutečná závadnost léku. Znovu opakuji - Ibuprofen přeci mohou i kojenci, do MM se ho dostane minimum. Proč tedy při kojení ne?

• Citovat
  • Upravit
221
4.8.10 21:30

že v lékárnách jsou deliny to jsem už taky zažila když mi prodala pro malou kapky na teplotu a byly až od 6m a nám byly 4m zjistila jsem to až doma a pěnila jsem vzteky :evil: a to jsem jí říkala že nám je 4m samozřejně že mi to v jiné lékarně potvrdily že mi to prodala špatně :evil: nána

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová