Kojení a Ibalgin.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44180
5.8.10 13:59
wercis píše: že v lékárnách jsou deliny to jsem už taky zažila když mi prodala pro malou kapky na teplotu a byly až od 6m a nám byly 4m zjistila jsem to až doma a pěnila jsem vzteky :evil: a to jsem jí říkala že nám je 4m samozřejně že mi to v jiné lékarně potvrdily že mi to prodala špatně :evil: nána

Ono se taky někdy dost přehání. Nemusí to být „deliny“, předpisy jsou předpisy.
Já bych sama za sebe nikdy nekupovala kapky pro 4měsíční dítě bez porady s lékařem.

Na spoustě léků je podle nějakého zákona uveden vyšší věk, než je skutečně možno lék užít. Potvrdili mi to i v nemocnici, kde jsem s dětmi ležela několikrát.

Oni se výrobci léčiv celkově dost bojí. Případných soudních sporů a žalob. Kdyby se např. někomu stalo „něco“ , co doopravdy s požitým lékem vůbec nesouviselo, náhodou se to stalo v době, kdy člověk, dítě, lék požilo a dotyčný/matka dítěte by to chtěla svést na použítí léku. Mohla by výrobce zažalovat a vysoudit pěkný prachy, třeba neprávem. Když se řídí normami, napíšou vyšší věk nebo např. pro těhotné a kojící jen po dohodě s lékařem, jasně převedou odpovědnost na někoho jiného.

A stejně tak se bojí někteří lékárnící. Někteří řeknou, jak to vlastně je, ostatní se prostě budou z principu držet příbalu :mrgreen:

Příklad znám např. mastičku pytiol, kde píší od 10 let, ale v nemocnici ji používají i pro kojence, i naše dr. říkala, že neškodí.

Toto zase řeklo mě více lékařů nezávisle na sobě i „náš“ lékárník. Nejsem z oboru, ale mám srdeční vadu, léky beru s přestávkami celý život, nesmím přecházet infekce, i v těhotenství jsem se několikrát nevyhla ATB, taky jsem panikařila :mrgreen: , když v příbalu psali něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.2.18 16:40

Když je dítě už větší tj. 1rok +-tak Ibalgin nevadí v rozumné míře, nepřekračujte dávkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová