Mražený losos - tatarák

413
26.12.19 16:34

Mražený losos - tatarák

Ahojky, potřebovala bych poradit… V úterý jsem si zamrazila kousek lososa, že nám z něj pak zkusím udělat tatarák, ale teď mě tak trklo, jestli to vůbec jde z mražené ryby?? Ještě jsem ho nikdy nedělala.. Díky za rady :kytka:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
297
26.12.19 16:47

Určitě jde ;) Ale nevím tedy, jestli nebude lepší ho rozmrazit. My děláme tedy klasický tatarák z hovězího masa, které zamrazíme a poté nastrouháme na struhadle. Je to rychlejší, než ho šprtat nožem.

Losos je měkoučké maso, tak nevím, jestli není škoda ho zmrzlé strouhat na struhadle, aby nebyl moc potrhaný. Já bych ho nechala rozmrazit, hezky postupně v lednici a pak bych ho našprtala na malé kousíčky a dochutila :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
413
26.12.19 16:51

@Amaly8 to jsem měla na mysli, špatně jsem se vyjádřila ;) Myslela jsem to tak, že ho rozmrazim, ale aby to nebyla blepta a aby nebyl nějak závadný… Tak díky za tip :kytka:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2488
26.12.19 17:30

Z rozmrazene ryby nic moc, když už neni čerstvá ryba, je lepší ho po rozmrazení marinovat v soli, cukru, kopr, citrusy, líp pak chutna, má to konzervační látky, aspoň několik hodin

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
413
26.12.19 17:41

@astoret co tim myslis marinovat? A co s tim marinovanym pak udelam?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2488
26.12.19 18:29

@Klanel ta metoda je gravlax, prostě vezmeš kus lososa a celého obalíš ve směsi czukru a soli, na 500g lososa 200 ml hrubé mořské soli a 200 ml cukru krupice, mužeš dít trochu pepře, kopru, citronu, obalíš ho do takové krusty, ale sůl a cukr jsou prostě základ, v tom ho obalíš a dáš ho uležet, ideál u rozmraženého je alespon den, ale i několik hodin stačí..no a ono ti to vytáhne tu přebytečnou vodu, ztuží ho to.. a je pak super, když ho chceš na tatarák nebo na tenké plátky jako carpaciio třeba..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
413
26.12.19 22:00

@astoret ty brdo, to zni zajimave… A tu krustu pak sloupnu? Nevadi, ze je i s kuzi? Mohla bych ho rano obalit a vecer udelat ten tatarak..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2488
27.12.19 08:42

@Klanel jo, to z toho prostě pak sundáš

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat