Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, je zde neuroložka, nebo někdo, kdo by byl ochotný mi vysvětlit, co může potvrdit nebo nalézt toto vyšetření. Paní doktorka ma nemocenskou, zadanku dala jen sestřička, ktera se o tomu nechtěla vyjadřovat. Pro mě je důležité vědět pravdu, vyšetření bohužel proběhne až v dubnu/květnu, a to je strašně dlouhá doba pro mě. Jedná se o dítě s ADHD. Predem všem děkuji
@kalomi píše:
Dobrý den, je zde neuroložka, nebo někdo, kdo by byl ochotný mi vysvětlit, co může potvrdit nebo nalézt toto vyšetření. Paní doktorka ma nemocenskou, zadanku dala jen sestřička, ktera se o tomu nechtěla vyjadřovat. Pro mě je důležité vědět pravdu, vyšetření bohužel proběhne až v dubnu/květnu, a to je strašně dlouhá doba pro mě. Jedná se o dítě s ADHD. Predem všem děkuji
Ale s tím Ti nikdo teď nepomůže. Prostě MR k vyloučení ložiska, co tam nemá být - cysta, tumor, něco vývojového…
Jeslti má normální nerologický nález, tak bych nic závadného nečekala.
Dle popisu chtějí zjistit jestli v té oblasti která na EEG vykazuje nějakou abnormalitu je i nějaká abnormalita fyzická tzn třeba tumor, cysta, nějaký cévní problém (např. Aneurizma), jiná struktura mozkové tkáně…
Z zadanky nic poradnyho nevyctes…proste postupuji vylucovaci metodou. U bolesti hlavy se to mri dela. Kamaradky dite taky trpelo na neustaly bolesti hlavy, mri taky probehlo, nic neukazalo. Kluk uz je dospely a vyrostl z toho
…myslim, ze je to standardni postup a nic bych z toho ted nevyvozovala. Kazdopadne drivejsi termin nemeli? Jako cekat tak dlouho, to je docela mazec…
Mám číslo od neuroložky, a tam mi řekl, že mam volat až po novém roce a počítat s tímhle terminem, na dotaz, zda by se to nedalo objednat už teď, mi odpověděl, že ne, protože sami nevi, co bude po novém roce ![]()
Nejspíš zítra zavolám, a zeptám se kde všude jinde bychom to ještě mohli skusit, nebo zda by nám detska mudr. nedokázala zajistit nějaký termín.
Nevi někdo, kde bych našla co ty zkratky znamenají? Třeba ty - hroty, fp.ff atd..
Chápu ten papír tak, že na eeg se něco našlo, ale to se dalo předpokládat když má dítě ADHD, na rezonanci jde proto, aby se mohly vyloučit další věci které by v té dané oblasti mohly být, různé cévní abnormality, překřížení nervů apod
@kalomi píše:
Mám číslo od neuroložky, a tam mi řekl, že mam volat až po novém roce a počítat s tímhle terminem, na dotaz, zda by se to nedalo objednat už teď, mi odpověděl, že ne, protože sami nevi, co bude po novém roce
Nejspíš zítra zavolám, a zeptám se kde všude jinde bychom to ještě mohli skusit, nebo zda by nám detska mudr. nedokázala zajistit nějaký termín.
Nevi někdo, kde bych našla co ty zkratky znamenají? Třeba ty - hroty, fp.ff atd..
Ty zkratky Ti stejne nic nereknou, jen upresnujou oblast. T - temporalne, F - frontalne, FP frontoparietalne, dx vpravo.
K zadance se vyjadrovat nebudu, ale pokud jsi z Prahy nebo okoli, zavolej si na kliniku JL (Jana Lešťáka). Urcite sezenes drivejsi termin. Drzim pesti
Děkuji všem, jsem z Ostravy, zadanku jsem dostala do nemocnice ve Vítkovicích, tak zítra skusim obvolat další možnosti. Jako všechno je na houby, ale to že budeme s mužem ve stresu přes Vánoce je pro mě děsivé. Nevím jak to zvládnu před synem skrývat, že jsem smutná.
Ach jo
![]()
Syn už ma tak toho hodně, a teď ještě tohle.
@kalomi píše:
Děkuji všem, jsem z Ostravy, zadanku jsem dostala do nemocnice ve Vítkovicích, tak zítra skusim obvolat další možnosti. Jako všechno je na houby, ale to že budeme s mužem ve stresu přes Vánoce je pro mě děsivé. Nevím jak to zvládnu před synem skrývat, že jsem smutná.
Ach jo![]()
![]()
![]()
Syn už ma tak toho hodně, a teď ještě tohle.
Vzdyt ma prd, nespecificka abnormita u deti nic neznamena. Ma zachvaty? Nema normalni neurologicky nalez? Jestli ne, tak bych se timhle fakt nestresovala.
Kolik mu vlastne je? Zvladne MR bez anestezie?
Sttesuješ se zbytečně, bojíš se něčeho co se ještě nestalo, bojíš se dopředu. Zní to blbě, ale je to tak. Na té žádance nic není, prostě je tam specifikované na jakou část se mají zaměřit. To máš jako kdybys šla na odběr krve a předem se bála všech možných nemocí co se dají odběrem zajistit.
Snažím se ti jen říct, že se nemáš zbytečně stresovat a užít si Vánoce. Vynervovaná matka může uškodit děcku víc než nějaká malá léze i kdyby se našla ![]()
Opravdu se stresujes zbytečně. Je to jen vyšetření aby se ty další věci mohly 100% vyloučit. ![]()
Zdravím, chci všem podekovat za zprávy. Jde o to že má nějaký nález, podle toho co tam.je napsáno že? Já na tom.taky byla kvůli bolesti hlavy, ale žádný nález na neurologie jsem neměla. Když to syn má napsane ty abnormity.
a každý den si stěžuje na bolest hlavy, proto jsem z toho byla v začátku tak v šoku.
Ale už jsem se uklidnila, a snažím se na to nemyslet.