Batole často mrká

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
867
18.2.10 19:45

mrkání

Zdravím Vás maminky. Opět se na Vás obracím s prosbou o radu… Synovi budou za měsíc 2 roky… Ale posledních 14 dní jsem si začala všímat, že strašně mrká - vypadá to, jako by měl tik… Nejdřív jsem si myslela, že mu vadí ofina, ale ostříhali jsme jí a dělal to pořád… Pak jsem si myslela, že je to kvůli televizi… Ráno a odpoledne kouká na jeden dětský pořad - ne, že by na TV koukal celý den… Ale teď začínám pozorovat, že to dělá i když jsme venku, i když čteme (teda prohlížíme knížky, on komentuje :-) ) a dnes jsem si všimla, že to dělá i u jídla… Nevím, jak to mrkání mám popsat, ale já takhle třeba více mrkám a krčím nos, když vejdu ze tmy do ostrého světla…
Mám ho vzít na oční, nebo myslíte, že to od někoho mohl odkoukal a líbí se mu to dělat?? Nebo já nevím, co by to mohlo být…
Díky za Vaše odpovědi.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
18.2.10 19:49

Není to třeba v době kdy je unavený? Nebo moožná se začíná projevovat oční vada :nevim: , ale nechci strašit. Zkuste zajít na oční, co ti poví. Přeju ať se to brzo zlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
18.2.10 19:53

Časté mrkání může být i nervového původu, máte doma klid? Samotné tiky bývají někdy nedostatkem hořčíku a vit B6, tak bych se optala v lékárně, co by malý mohl. Jinak můj bratr taky mrká, popotahuje nos a pokud je ve stresu, tak to dělá víc. Nikdy s tím u Dr. nebyl, ale co jsem tak četla, tak mi na něj sedělo toto http://industry.biomed.cas.cz/…akl_info.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
18.2.10 19:54

ja bych se spis jeste chtela zeptat, zda sis nevsimla treba neceho jako pravidelneho - cinnost … jako priklad - neni to nic konkretniho - dvakrat se otoci dokolecka nez treba vleze do postylky… nevim jak bych to popsala co tim myslim…
nebo jestli treba obcas neskubne rukou nohou atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
18.2.10 19:56
jowana píše: Časté mrkání může být i nervového původu, máte doma klid? Samotné tiky bývají někdy nedostatkem hořčíku a vit B6, tak bych se optala v lékárně, co by malý mohl. Jinak můj bratr taky mrká, popotahuje nos a pokud je ve stresu, tak to dělá víc. Nikdy s tím u Dr. nebyl, ale co jsem tak četla, tak mi na něj sedělo toto http://industry.biomed.cas.cz/…akl_info.htm

Jowi… presne prave na tohle jsem ted narazela ve svch otazkach … jestli by se nemohlo jednat o TS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
18.2.10 19:57

jo a nebo ty tiky mohou byt i zvukove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
18.2.10 20:13

teda… Vy jste mi teď dali… :nevim:
Ale tam píšou, že TS se začíná projevovat až kolem 7 roku života… Je fakt, že v pár věcech bych viděla shodu…
Ale snažím se, aby vyrůstal v klidu… Měli jsme teď s přítelem trochu černější období, ale to snad mívá každá rodina… Je trochu živější, je trochu agresivnější, když neví kudy kam a puntíčkář je taky tak trochu… Potřebuje jakési ujištění v tom, co dělá… Udám příklad… Nandám jídlo - papat, jo?! Ano, Danečku, budeme papat. Já papam, mamika papá. Ano Danečku, ty papáš a maminka taky papá… Nebo - to je auto. Ano Danečku, to je auto. To je éro. Ano Danečku, to je éro… Ale jakmile mu nezopakuju to „ujištění“ - opakuje tu větu třeba desetkrát…
Tak nevím…
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
18.2.10 20:48

Lucko, náš Davídek to měl taky, přeně to co popisuješ. Já se o tom bavila s očařkou a ta mi řekla, že je to psychického původu. Zrovna se nám narodila malá a ke všemu začal bývat ve školce i odpoledne. Ventiloval to mrkáním, pokud jsem ho na to upozornila, tak to dělal ještě víc. Za dva měsíce to samo odeznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
18.2.10 20:49

Luci nestresuj se, spis jen to ber jako moznosti… navic konzultaci take nic nezkazis, naopak. :-) ja si vzdy rikam, ze lepsi vedet vic a byt pripravena na moznosti, nez byt prekvapena… to, ze maly mrka nejak casto samozrejme nemusi znamenat nakonec vubec nic zavazneho, ale mas aspon info …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
18.2.10 21:59

máme doma to samé…je to prý psychického původu…nám se to objevilo při učení na nočník…doktorka doporučila klídek,žádný křik a trpělivost…chvilku bylo fajn,ale zase se to vrátilo..

Příspěvek upraven 19.02.10 v 12:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
18.2.10 22:16

Já myslím, že by to mohlo být jenom celkovou nevyzrálostí nervové soustavy…i jak popisuješ, že potřebuje svoje jistoty, je živější…
Véna měl tik (taky mrkání) asi rok, teď přesně nevím v jakém věku, asi to začalo kolem třetího roku, teď už je to dávno dobré.Na očním jsme pro jistotu byli (manžel má dost dioptrií), ale všechno bylo v pořádku.Ale s tím celkovým zráním obtíže byly, tak to bylo k tomu.
Neboj, jak píšou holky, zkus se na to radši zeptat, ať jsi v klidu, ale určitě to nic vážného nebude. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.2.10 23:13

Dcerka to měla z bazénu, byli jsme s ní u očařky, dostala kapky, bylo to zas dobrý, když jde do bazénu, měla by kapat jakýsi gel, než vleze do vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Budulinek898
18.2.10 23:31

Já už teď mám mrkání taky, jak tady koukám na ty hezký holky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat