Mám neprůbojné dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
68
12.2.10 13:21

mám neprůbojné dítě

Ahoj všichni,
mám 20-ti měsíčního syna, který je asi maminčin mazánek. Projevuje se to tak, že když jdeme někam mezi děti (na hřiště, dětský koutek) tak ostatní děti si hrají, a maminky si povídají. U nás je to jinak. Já si musím pořád hrát s ním, u všeho musím asistovat a když ne, tak si pro mě dojde a mrčí a tahá mě za nohu, dokud nejdu s ním. Musím jezdit na skluzavce, schovávat se s ním v domečku a tak dál. Jinak si nehraje. Doma se ale celkem zabaví i sám. No a pak taky to, že když mu nějaké cizí dítě sebere hračku, třeba i z ruky, tak jen stojí a podívá se na mě takovým pohledem jako:vydělas to? udělej něco! No je mi ho až líto :think: Já teda ani nevím co bych měla udělat, přece ho nebudu pořád bránit?
A není to tím že by nebyl zvyklý na děti. Spíš naopak, 4× týdně jsme mezi dětmi. Tak holky co s tím? Zlepší se to? nebo bude otloukánek s maminkou za zadkem? Po mě to teda nemá, já si nenechám líbit nic, jsem pravej opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1938
12.2.10 13:26

Miseno, zlepsi se to. Ja melo to stejny. Hrat si teda musime porad, ale uz se vic otrkal a klidne nekomu nejakou hracku vezme, snazi se ubranit si svoje a dokonce zacal branit i maminku, kdyz mi nejaky cizi dite chtela vzit hracku v ruce. Bud rada, ze uz si doma hraje sam, to u nas stale nehrozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21709
12.2.10 13:38

Neboj, nejpozději při nástupu do školky se to zlomí, asi bude mít neprůbojnou povahu, ale školka ho naučí, že"život je boj a vrtulník bývá v herně jen jeden", abych citovala klasika, (Martinu Drijverovou).
Taky jsem byla v domnění, že mám zakřiklé dítě, do té doby, než jsem se na třídní schůzce dozvěděla, že syn je komik třídy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
12.2.10 13:39

Malý je o tři měsíce starší, s hraním problém nemá, ale neprůbojný je také hodně. Chodíme často do dět. centra a jak píšeš každou hračku si nechal vzít. Poslední měsíc, ale začínám pozorovat menší zlepšení. Miluje auto všeho druhu a naposled, když mu chtěl jiný chlapeček to „jeho“ vzít, tak dlouho se o něj přetahoval, až zvítězil :-D . Já jsem prý byla to samé a teď je ze mě pěkná držka :-D . Takže to až tak moc neřeším a čekám, jak se to bude vyvíjet. No, myslím, že s tím ani nic moc dělat nejde. Každé dítko je prostě jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
12.2.10 13:43

Zlomí se to! Náš Kuba byl takový truhlík,že když se k němu nějaké dítě přibližovalo (ač bylo o dost mladší),tak už pouštěl všechny hračky,i když byly jeho, nebo slízal ze své motorky a už ji dítku nabízel…jen aby…
Teď už si svoje hračky brání - ale jenom ty,o které mu opravdu jde…ostatní pouští bez rozmyslu stejně… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.2.10 14:05

Emca ma 20 mesicu,zahrat si umi sama ale kdyz ji nejake dite vezme hracku nebo to s cim si hraje tak si to zpatky nevezme,neudela nic a jde si pro jinou hracku.,
Take doufam ze se to zmeni,ja jsem totiz dost prubojna tak snad bude mit neco ze me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
12.2.10 14:10

Mám takový možná divný dotaz…
Vy co se vám zdá že máte neprůbojné dítě, je zvyklé si hrát v ohrádce doma? Nebo dávaly jste je do ohrádky si hrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68

No to jste mě uklidnily!!! Já se na to totiz už nemůžu dívat-zvlást s mou povahou.Já si teda určitě nenechám nic líbit a taky jsem pěkná držka. Právě proto se musím hrozně držet, abych nezasáhla, když se mu děje taková nespravedlnost a on tam stojí jak pako (bobeček můj maličkej) :-D
A jak reagujete vy v těch situacích když mu seberou hračku (on se na mě vždycky podívá at s tím něco udělám) nebo do něj žduchnou, nebo teta ve cvičení něco ukazuje a děti se nahrnou před něj, on nevidí a stoji a nic. :nevim: tak ho chytnu, a procpu dopředu. Mě to připadá NEPOCHOPITELNÝ!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68

No to jste mě uklidnily!!! Já se na to totiz už nemůžu dívat-zvlást s mou povahou.Já si teda určitě nenechám nic líbit a taky jsem pěkná držka. Právě proto se musím hrozně držet, abych nezasáhla, když se mu děje taková nespravedlnost a on tam stojí jak pako (bobeček můj maličkej) :-D
A jak reagujete vy v těch situacích když mu seberou hračku (on se na mě vždycky podívá at s tím něco udělám) nebo do něj žduchnou, nebo teta ve cvičení něco ukazuje a děti se nahrnou před něj, on nevidí a stoji a nic. :nevim: tak ho chytnu, a procpu dopředu. Mě to připadá NEPOCHOPITELNÝ!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.2.10 14:12

Moni ano dcerka si hravala v ohradce.

Miso jj taky malou vzdycky musim popostrcit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.2.10 14:12

Nechápu jak to s tím souvisí, ale ohrádku jsme nikdy neměly. Po byte má volnost odmalička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
12.2.10 14:14

No já jen slyšela názor, že ty děti co jsou často v ohrádkach tak se pak bojí vykročit do světa. Tak jsem jen chtěla vědět co je na tom pravdy.
Prý ty děti mají rády svuj prostor a bojí se toho co je za ním. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.2.10 14:15
KacenkaK píše:
Zlomí se to! Náš Kuba byl takový truhlík,že když se k němu nějaké dítě přibližovalo (ač bylo o dost mladší),tak už pouštěl všechny hračky,i když byly jeho, nebo slízal ze své motorky a už ji dítku nabízel…jen aby…

Teda to jsem se pobavila :lol: :lol: :lol: Tak kuba je teda borec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
12.2.10 14:44

Moni, pochybuju, že by to mělo něco společného s ohrádkou. Náš klučina v ní byl asi 3× cca dohromady tak hodinu a neprůbojný je stejně. Hračku taky pustí, ale v centru si vyhraje sám, horší je to doma, má teď nějaké období, kdy stále vyžaduje asistenci u hraní a hračky jako takové ho vůbec nebaví. Ovšem stejně jako ostatní děti, co tu píšete, sám se dopředu neprocpe, ostatním dětem ustupuje. Taky jsem doufala, že bude průbojnější a i když se to měsíc od měsíce zlepšuje, tak v tomhle ohledu za ostatníma dětma pořád ještě dost zaostává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.2.10 14:50

Taky si nemyslim ze by to melo neco spolecneho s ohradkou..Mala si rada hrala v ohradce,ted beha po celem byte,do ohradky jsem ji davala jen kdyz jsme si chtela udelat neco sveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí