Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám takový malý (pro mě velký)problém..Ale asi nebudu jediná..
Můj klouček chce pořád nosit, vydrží si hrát nebo lézt sotva pár minut a potom hned ke mně přispěchá a začne mi lézt po noze a vzteká se, dokud ho nezvednu. Samozřejmě, že ho ráda chovám, ale víc jak 3/4 ho pronosit po bytě mě nebaví, nemůžu nic, když dělám Um, musím ho držet, nemůžu ani umýt nádobí, zkrátka musí u všeho být a co nejvýš ![]()
Přejde to, až začne chodit? Mám strach, že ne.
Hanulko, buď se na to budeš dívat jako na veliký problém nebo to vezmeš jako fakt, že máš asi velmi zvědavé dítě, které potřebuje mít patřičný rozhled.
Mám taky doma podobného sviště, nic s ním nepodělám, nemyslím si, že je rozmazlený, ale má rád, když na vše vidí a taky miluje blízkost své matky.
Proto si to užívám, dokud o mě ještě má vůbec zájem, za pár let už u mámy chtít být nebude.
U nás je jednoduché řešení a jsme oba dva spokojeni - a jak!! ![]()
Hanulko, chce to kvalitní šátek, zvolit správný úvaz a dobře navázat a je to bez problémů.
Ale má to samozřejmě i jednu nevýhodu - máme sporák na plyn, takže když vařím, musím dávat bacha, aby mi to neblaflo
To by byl drahý ohýnek ![]()
P.S.: My takto chodíme i ven, akorá teda oblečení ![]()
Hanulka: taky nosíme
Když potřebuju v klidu uvařit a tak, je to super věc ![]()
Maxik, na fotku jsem vázala se Zarou a ta má ty cípy hrozně dlouhé, kdybych je vedla ještě dozadu, tak by to k ničemu nebylo, protože by mi stejně vepředu zůstaly kusy látky. Uzel mám uvázán těsně na začátku cípu.
Jestli znáš Zaru, tak víš, o ček mluvím ![]()
Foto je jen pro představu, na doma mám většinou Hoppa, s tím se může stát co chce, klidně i menší plamínek ![]()
Není to můj favorit, ale k prodeji to už taky není, protože díky mému drahému je znehodnocen ![]()
Hanulko, Cappy to napsala přesně, nemám co dodat
Snad Akorát že Aňula dneska vytuhla na zádech při vysávání
Taky nosíme, i ven, ale tam na břiše - kvůli zateplení a přépadnému pádu. Už aby bylo jaro…
Cappy to napsala opravdu dobře
Já jsem teda dost líná a občas jsem to s tím přijetím neustálého nošení měla problém
, ale ono se to stejně jinak nedalo.
Můj nošenkyně se do 7m, kdy se naučila lézt nosila i doma skoro pořád, do 11m (chůze) často, do roka a půl ještě občas ano a pak najednou měla jinou zábavu, doma už jí mám na zádech jen opravdu výjimečně a to ještě kolikrát ze sportu, že si chci něco vyzkoušet…
Holky dotaz, od kolikátého stáří je tohleto šátkování vhodné? Až sedí? (Zatím máme Babyvak, nosím na bříše, máme 2 měsíce)
Kapi, šátek můžeš klidně používat od narození dítěte.
Pro úplně nejmenší jsou úvazy tzv. kolíbky, dále jsou i vertikální úvazy na břicho a jak je dítko větší, může jít i na záda.
Snad ti nebude vadit, když tě odkážu na jedny STRÁNKY
Najdeš tam vše, co se nošení týče ![]()
Tak jsem to (zatím
) zběžně prolítla a mám ještě dotaz-je lepší pevný či elastický šátek?
Tak já mám doma to samý,ale holt kluk to musí občas vydržet.Ten by se nejradši nosil celý den.pak když ho někde odložím tak brečí jak protrženej,ale někde na cizím místě.například když jsme na plavání když se převlíkáme nebo oblíkáme.dneska mi to názorně předvedl ![]()