Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Matějíček píše, že 20% dětí je nemazlivých a nbemá se to lámat.
Tak si chci udělat vlůastní statistiku tady.
Protože tady nejde dát hlasování, tak to uděláme takto : na začátek svého příspěvku zkjopírujte toto a přičtěte své dítě (děti) do příslušené kategori, pak teprve napište příslušný koment.
hnedka budu první jako příklad
mazlivé : 0
nemazlivé : 0
mazlivé : 0
nemazlivé : 1
Rafánek je asi nemazlivý, sice se rád pochová, ale v náruči se netulí, ale hopsuje, rozlíží se a sápe se po všem. Jinak má rád lechtání , pusinkování a podobné. Ale ne tulení.
mazlivé : 1
nemazlivé : 1
Koblih je starej ťulda, má ráda všechny formy fyzického kontaktu. Aspoň mi to tak přijde teda.
Co zas ta Pudla zkoumá? ![]()
mazlivé : 1
nemazlivé : 0
Nášemu Marečkovi je rok a půl a už dost dlouho pozoruji, že se rád mazlí a tulí. Kyž si ho vezmu já k sobě sama tak moc dlouho nevydrží ale někdy přijde sám a chce se tulit, pusinkuje mě a má u toho neskutečně sladkej výraz ![]()
mazlivé 3
nemazlivé 1
Štěpán by se mohl mazlit pořád, nejspokojenější je, když si ho vezmu do manducy na břicho, on se chytne kolem hrudníku a něco si žvatlá
mazlivé 3
nemazlivé 2
Markétka není moc mazlivé miminko, ale třeba se to časem ještě změní. Moc bych si to přála
. Zatím se ráda nosí, ale musím s ní chodit, jak sednu, tak je řev
. Prostě jí jde spíš o ten pohyb po bytě, než o kontakt se mnou. A já bych tak dělala ťuťuňuňu
.
mazlivé 5
nemazlivé 2
ALe musela jsem si na to mazlení pěkně dlouhou dobu počkat ![]()
mazlivé 6
nemazlivé 2
Maty je odmala „tulidlo“…i když to v posledních pár měsících nepatrně upadá, očekávám po narození sestřičky/bratříčka „návrat ke klasice“ ![]()
mazlivé 7
nemazlivé 2
Ahoj,
malý má moc rád společnost,hlazení a různé skopičinky a poté je oceňuje úsměvy na všechny strany ![]()
mazlivé-7
nemazlivé-3
když ji chci vzít do náručí tak se hned klouže dolů…pokud je mazlení štípání,mačkání,válení se po mě a jiné ubližovací metody tak to potěš koště ![]()
mazlivé-7
nemazlivé-4
Náš Matýsek je odmalinka nemazlivé miminko, ale za tu dobu už jsem si našla, co u něj znamená přitulení - prostě přijde, položí si na mně hlavu a hned zas letí za dalšíma radostma - tak alespon tak ![]()
Pudli, to se ještě může změnit. Náš malej byl nemazlivé mimi. Od mala teda měl hrozně rád srandu,lechtání a blbiny ale tulení v žádném případě. Celkem mě to mrzelo. Těď jsou mu dva roky a už od roka a půl je to ten největší mazel. Každou chvíli mě obejme a říká mamiku rád
a když dojde tatínek z práce, tak mu skočí do náruče a pusinkuje a tulení si fakt užívá. Takže hlasuju že máme mazlíka
mazlivé 7
nemazlivé 2
mazlivé 9
nemazlivé 2
I kdyby náhodou byly nemazlivé, mají smolíka, protože mají mazlivou matku.
![]()
Já myslím,že Rafánek, klidně ještě hodně mazlivý být může, protože některá mimi na to nejsou a potom v tom batolecím věku se dokážou přilepit a nejdou dolů
![]()
Starší dcera je pro okolí a rodinu vyloženě nemazlecí, ale jedina na mě byla mazlecí a tulivá až moc ( takže nevím co napsat -asi že ano, ale nikdo mi to nevěřííí
) a malou Báru nebudu hodnotit, protože mi připadá, že jí je to zatím šumák a ještě si na to počkáme..
Jinak postřeh z minulosti - má sestra hodně mazlecí a já vůbec - odmítala jsem jít i na klín ![]()
mazlivé-8
nemazlivé -4
( ale fakt jen relativně)