Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poslední 2 měsíce stále něco odnaučujeme
začalo to nočním krmením (po odstavení si totiž usmyslel uspávat se flaškou po hodině a půl), to se podařilo srazit na jedno a poslední 3 noci na nulu -dokoce i bez vody (rafánek je tlustej jak bečka, může si to dovolit)
teďka bojujeme s dudlíček a zavinováním
běhám za ním stále stejně často, vracet dudlíček do pusinky
už bojujeme 2 dny, takže dneska v noci spal bez dudlíčku do 4 hodin se dvěma probuzeníma, kdy dokonce usnul bez intervence, zato potom - v zájmu svého vyspání jsem mu dudel už pak dala, ale stejně to nepomohlo, běhala jsem tam po dvaceti mminutách…
hele jestli on neměl hlad…ale spíš ne, to by dudel hnedka nezabral.....
Ahoj,
no, tak gratuluju k „neflaškování“ během noci.
Honzík vstává dvakrát za noc a vyexuje 210…
Vždycky si to vyřve. Zkoušela jsem vytrvat, ale bezúspěšně.
Ale pořád si myslím, že u něj je to hlad ![]()
No, je celkem hubenej a přes den jí sice pěkně, ale pití moc nedá…
Popravdě, už si teda myslím, že by na noční krmení neměl mít nárok…Je mu skoro rok ![]()
Noa dudlík - to je další kapitola… Několikrát za noc stojí v postýlce a dožaduje se dudláka, který je někde zahrabanej (má tři kousky, ale během noci je zašantročí všechny). Přes den dudlík nemá, ale na spaní je nutnej.Ale dudlík mi tak nevadí, štve mě to noční krmení…
Starší měl dudlík do roka a půl. A to byl taky expert- musel mít jednoho v puse a druhýho v ruce ![]()
Ale jednou jsme je zapomněli vzít na chalupu na víkend a ze dne na den byl bez dudlíků. Ani si nevzpomněl…
Tak my jsme total závisláci na „koze“, hlavně v noci, to otvírá pusinku jako ptáček a hledá kde se mu ta bradavka schovala. Usne v osm, někdy u prsa ale většinou se snařím ho uložit do postýlky hned jak přestane sát a začne „dudlat“, pak si v deset „cucne“ -to se snažíme odstranit, budí se kolem jedné, pak v pět a to už vracečku nezvládám a chrní se mnou až do osmi.
Přes den bohužel uspáváme jen u prsa nebo v kočáře, jinak jede bez spánku a to je potom peklo na zemi… ![]()
Možná budu za hroznou matku, ale mě to vstávání nevadí - pořád si říkám, že až to přijde, tak to přijde… Malému budou za měsíc 2 roky a pořád je přesnej jak hodinky… Přesně o půlnoci potřebuje mlíko… Jinak neusne a ječí… Přijde si mě vzbudit - mamikó míčko… Vyžahne mlíko a spí až do 7 - dokud nevstává taťka do práce…
Chodí spát na 7… Dudlíka neřeším - sám si ho odložil a nechtěl ho od 6 měsíců - to samé předpokládám, že se stane i s flaškou… ![]()
pres den usne bez dudliku a nezavinutej - ale pres den spi maximalne pulhodinu v kuse a to si dodrzuje
mam pocit, ze at delam, co delam, frekvence nbocich vyletu z postele se nemensi
a dycky si cas od casu strihne luxusni nioc, treba jen s jednim probuzenim kolem pate, aby me namlsal, ze to taky jde…
Taky máme jednou za čas luxusní noc. Vstáváni mi nevadí, spíš to že chce bradavku dudlat i když nepije… ale já na něj vyzraju ![]()
Jo, přesně tak, taky mě někdy nechá namlsat ![]()
Ale poštěstí se to tak jednou za 14 dní.
Manžel se nabízí, že si někdy o víkendu vezme službu, ale spí jak špalek, Jenda ho nevzbudí…
Obhajuje se tím, že někde četl, že chlapa spíš vzbudí bzučící komár, než řvoucí dítě ![]()
ahoj měla jsem holčičku také totál závisláčka na prsu a vyřešilo se to samo, zlomila jsem si nohu, musela jsem na operaci a malé nezbylonic njiného než si odvyknout a světe div se , neviděla mě , nebrečela spala celou noc a ráno ji stačila lahev sunaru. při první návštěvě chtěla prso,ale bohužel jsem byla na dolsinu,takže nemožno nakojit… a vzala to a tak maminky na odnaučení dětí od prsu doporučuji odjet na víkend pryč a nechat to na tatíncích. dudlík jsme zahodily a není…
Lucie_K píše:
Možná budu za hroznou matku, ale mě to vstávání nevadí - pořád si říkám, že až to přijde, tak to přijde… Malému budou za měsíc 2 roky a pořád je přesnej jak hodinky…
Ja mela to samy s Anezkou… Jeste ted obcas nespi celou noc, flasku piti musi mit porad u postele. A vstavani mi taky nikdy nevadilo, dokud jsem ji kojila(v noci do roku a pul) tak se budila pravidelne po 1,5 - 2 hodinach, proste jsem ten rok a pul spala vlastne v sede. Kazdou noc a po odstavu taky, akorat uz jsem ji davala flasku s vodou. Spravilo se to az po prestehovani do decaku, ale stejne se mi doted sem tam budi.
Hlásím se do klubu. Závislák na dudlíku a na nočním kojení.
DUDLÍK- bohužel jsem srab, jsem na něm závislá taky a nedokážu vydržet mu ho nedat. je pro mě v noci jednodušší mu vrazit dudlík, než ho uspávat dlouhosáhle bez něj.
NOČNÍ KRMENí - to je pro mě záhada. Teda kojim „jen“ 2×, to je asi v porovnání s ostatními luxus. Ale když píšou, že v ti měsících noční kojení nepořebuje, tak pochybuji, že se to za měsíc zlepší. Zatím se to od šestinedělí jedině zhoršilo a od třetího měsíce nezměnilo ani o kousek. Nicméně jsem ještě nepochopila jeho motivaci. Prsomil neni. K usnutí prso nepotřebuje - u prsa si ani nepamatuji, kdy naposledy usnul. O kontakt se mnou mu nejde - pije jedině když leží na zádech 10 cm ode mne a dotýká se mi jen tou pusinkou. Hlad taky nemá -když nemá večer náladu na kojení, je spát hlady ( klidně 3 hodiny po posledním kojení) a vzbudí se úplně stejně.
neczuz píše:
Hlásím se do klubu. Závislák na dudlíku a na nočním kojení.
DUDLÍK- bohužel jsem srab, jsem na něm závislá taky a nedokážu vydržet mu ho nedat. je pro mě v noci jednodušší mu vrazit dudlík, než ho uspávat dlouhosáhle bez něj.
NOČNÍ KRMENí - to je pro mě záhada. Teda kojim „jen“ 2×, to je asi v porovnání s ostatními luxus. Ale když píšou, že v ti měsících noční kojení nepořebuje, tak pochybuji, že se to za měsíc zlepší. Zatím se to od šestinedělí jedině zhoršilo a od třetího měsíce nezměnilo ani o kousek. Nicméně jsem ještě nepochopila jeho motivaci. Prsomil neni. K usnutí prso nepotřebuje - u prsa si ani nepamatuji, kdy naposledy usnul. O kontakt se mnou mu nejde - pije jedině když leží na zádech 10 cm ode mne a dotýká se mi jen tou pusinkou. Hlad taky nemá -když nemá večer náladu na kojení, je spát hlady ( klidně 3 hodiny po posledním kojení) a vzbudí se úplně stejně.
ty máš podle mě naklonovanýho rafánka, až na nějaké drobnosti
hele po odstavení pil 6× za noc, srazili jsme to na 2×, postupně na 1× a teď 0× za 2 měsíce, ale zvažuji, že mu v ty 4 mlíčko dám, jestli bych tím neměla klidnější zbytek noci - on se totiž bez m,loíka uspat dá a celkem snadno, ale do hodiny vstává zas - což je zhruba doba, než já začnu zabírat
Dudlůík zkouším teďka pár dní podle toho návodu - tzn když řve, dostane ho na uklidnění, ale cca za 5 minut, když už neřve ale ještě nespí vyndavám, obvykle to kupodivu neva. dělám to tak celý den a večer při usínání, po třetí ranní už rezignuju a nechávám mu ho, chci sama spát. řekla bych, že je na usíánání bez dudlu stáýle zvyklejší a jsem optimistická, v noci už několikrát dokázal usnout sám bez intervence (ale naposledy kolem půlnoci)
zavinování ve dne ne, v noci jo a když řve a jdu tam, tak ho zavinuju, takže jak usíná sám,, když jsme tam zrovna nešla, nevím…
jo ale přemejšlim, jestli mu nechybí ve dne, je uřvanější a vrhá se po křupkách a protože je otesánek, tak přemejšlim, jestli by dudlík nebyl lepší než křupky, ale zase ho navykat - myslíte že si dítě zvykne uklidňovat se dudlem ve dne, ale neusínat s ním? tedy přesně naopak, než se to obvykle dělá?
Zavinutej spí taky. Zatím ta větší zavinovačka, koukaj mu ven nohy. Převázaná plenou. Výhoda je, že když se vzbudí, tak jeho první úkol je se vymotat,pak až začne řvát, takže když dobře svážu, mám 10-15 min k dobru. Nicméně to zase dokazuje, že nemá hlad, když dává přednost vymotávání před jídlem. Naopak, kdyř řve a není vymotanej, stačí dát dudlík a spí, protože ještě neni dost probuzenej. Na dudlík se ale budí jen před ůlnocí a to ho má na staros mažel, tak mi je to jedno, po půlnoci se budí jen na kojení, ududlíkovat nejde (dýl než 10 min jsem to nezkoušela, kojení je pak rychlejší). Mezi kojenim spí i bez dudlíku. Ale musí být ve svym pokoji.
jo u nas taky manzel drzi chuvicku dokud nejde spat a dneska si ji dokonce zase vzal v 6 rano nez sel do prace, to byl veget. akorfat ze rafanek ma ve zvyku vstavat 5:30, takze pak uz blbe usinam.