Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Viki2003 píše: Více
No, tak ti co praciji odpoledne, zas maji nejake volno dopoledne a když člověk chce, tak rozhodně nsjde veterinare, ktery pracuje i odpoledne…
@Kelsey1 píše: Více
No, je to o tom, jak člověk chce… U nasi veterinarky se třeba standardně vozi kolem pokedne a k veceru se vyzvedává. Ale když jsem resila operaci psa a byla cerstve v nové práci, tak jsem si prostě domluvils (na vetsi klinice) operaci v podvecer, abych to stihla po praci. Ano, znamena to treba dojet dal nebo zaplatit vic, ale neni to o tom, ze to nejde.
No a nebo se dal muze tvarit ze to nejde, ona kocka holt to mrouskani prezije, no.
Mrouskani trvá cca týden. Takze uz zjevně mate za sebou par dni… zatnout zuby a vydržet. Je mozne ze by ti ji veterinář stejně odmítl vykastrovat behem mrouskani, protoze ma překrvené tkáně.
Navic v dnesni dobe kvuli tomu zakládat diskuzi, kdyz staci jedno google hledání popřípadě jeden dotaz na AI ![]()
@j.a.n.i1 ja neříkam že to nejde, samozřejmě že vždycky to nějak jde ale ne bvždy to vyhovuje, nemam např auto ani řidičaák takže to je zase nějaky - takže chodim pouze tak kde se snadno dostavim takže dojíždění daleko na nějakou kliniku neni možne v mém případě proto musim počkat až bude termín a čas na to malou vykastrovat + musim počkat až přibere nema skoro ani 2 kg a to pak enni možná kastrace a ano peníze taky nejsou jedno větší kliniky jsou o mnoho dražší a pokud ted nejsem na tom finančně nejlépe tak mi vadí davát skoro trojnásobek ve větší klinice
![]()
Příspěvek upraven 26.04.26 v 13:46
@Lily-of-the-valley tohle už je po 2 co mrouská, snažím se to zvládnout něž muže přejít na kastraci proto se ptám zda je možné ji to během toho nějak zpříjemnit, ale jedine co do mě ostatní valí je hned kastrace…ale to nebyla moje otázka… :/ takže jsem z teto diskuze akorat tak zklamaná.
co všechno? jediná rada je nehladit v tom období mrouskání, jiná rada neexistuje - prostě kastrovat co nejdřív, ale ne při mrouskání,
a ještě se tvým psaním prolíná, že nemůžeš zaplatit kastraci na klinice, nemáš auto a řidičák, to nebylo úplně moudré si pořizovat kočku, někdy stojí veterinární péče desetitisíce a někdy musíš opravdu na veterinu akutně rychle teď hned
Tak si domluv kastraci na patek odpoledne a vyreseno. Ted muzes treba ctvrtek, patek bude svatek. Kocku odvezes na veterinu, za dve hodiny ji vyzvednes a hotovo. Kdyz bude vse ok, tak zadna zvlastni pece neni potreba.
Ale nic jinyho proste nepomuze, jsi schopna to pochopit? Co bys jako chtela delat jinyho? Tak ji to zkus zakazat, treba to zabere ![]()
@arinecka tak to neni asi uplne hezky psat ne? samozřejmě že vím že kastrace je jediný řešení jen ho nemužu udělat hned ted tak se ptam zda neni neco čím ji to mrouskani mužu zpříjemnit nic víc jina moudra nepotřebuju.
@stinga píše: Více
takže podle vás člověk co nema auto nemuže mít zvíře nebo jak to mám pochopit, kočička je zachraněná pro vaše info proto ji mám, ja neřekla že nemužu zaplatit kastraci peníze samožejmě by byli, tyhle řeči si nechejte pro někoho jineho ja se tu zeptala na 1 jedinou otázku na kterou mi skoro nikdo nebyl schopný poradit…tak tim padem nema cenu mi na otázku odpovídat ![]()
samozřejmě že když bude problém tak mam někoho v blízkosti kdo mi dokaže pomoct na veterinu jen ted momentalně v blízké době se nemuže udělat kastrace tot vše.
Moc to hrotíš podle mě. U nás se kočka přiveze na veterinu ráno (to zvládneš před prací) a pak si ji vyzvedneš zase odpoledne po práci. A můžeš být večer a v noci s ní. Kočky zvládají kastraci překvapivě dobře, ani nedostávají košilku přes stehy.
A pokud nemáš auto, tak existují alternativní taxíky, kteří tě odvezou na konec republiky pomalu za dvě stovky.
Počkej až domrouská a už to neodkládej, čím dřív tím líp.
@mirkaazzuri píše: Více
Udělám, říkám ale musím počkat až trošku přibere nemá ani 2 kg a to se nedoporučuje zatím kastrace, vždycky se najde způsob jen mě štvou lidi kteří tě nedokážou pochopit. Tím jak je to mě první zvíře tak prostě chci být potom déle s ní to zkuste pochopit já vím že kastrace nic není ale stejně je to pro mě jako dítě které nechci po zákroku nechat samotné.
Proto jsem psala že kastrace je v plánu jen teď není vhodná doba…proto mě zajímalo jenom to zda není něco čím ji to můžu zpříjemnit toť vše, něco jsem četla ale pribehy lidi mě vždycky zajímali a většinou jsou ani jistější jak něco random na internetu.
ne - po padesáté osmé, nemůžeš jí nijak období mrouskání zpříjemnit, kočičí pudy jí velí se pářit s kocourem a na to žádná rada nefunguje,
nehladit - zhoršuje se to, ale to už jsme psaly
Děkuji za porozumění