Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat s jakou školkou v této oblasti máte zkušenost a jakou, díky moc za Vaše příspěvky ![]()
Ahoj, no, já sama jsem chodila do školky u husova sadu. Je to dvacet let. Byla jsem se tam teď podívat v rámci jednoho projektu a nic se nezměnilo, stejný plesnivy smrad… Dobrá školka byla za elektrou, úplně vzadu až za stodolni, ale je soukromá. Ostatní neznám. Nyní bydlím v rychvaldu a moje terka možná jednou bude chodit do místní školky, která vypadá moc dobře:)
@MarieOVMUC píše:
Ahoj, no, já sama jsem chodila do školky u husova sadu. Je to dvacet let. Byla jsem se tam teď podívat v rámci jednoho projektu a nic se nezměnilo, stejný plesnivy smrad… Dobrá školka byla za elektrou, úplně vzadu až za stodolni, ale je soukromá. Ostatní neznám. Nyní bydlím v rychvaldu a moje terka možná jednou bude chodit do místní školky, která vypadá moc dobře:)
díky, třeba se najde, někdo s aktuálnější zkušeností - tu dobrou soukroumou MŠ- nemyslelas na Poděbradce ![]()
Mám zkušenost s MŠ Křižíkova - prostředí pěkné, některé třídy pěkně moderní, některé takový střd. Učitelky jak, která.. Záleží jestli máš nějaké speciální požadavky..
Potom je asi dobrá školka ZŠ a MŠ Ostrčilova - je to mezinárodka -spíše cizinci, a tuším, že je i placená - ale to nevím přesně. Každopádně 95 % cizinců (takže dobré na učení jazyku např. pro dítě
).
(anonym kvůli určení polohy
).
@Boriska píše:
díky, třeba se najde, někdo s aktuálnější zkušeností - tu dobrou soukroumou MŠ- nemyslelas na Poděbradce
To bude Poděbradka, žádná soukromá kolem stodolní není. Jo a Poděbradka je naprosto luxusní, vychodily ji obě moje starší děti a pevně doufám, že benjmínka tam taky přespříští rok udám
.Ale je dost problém se tam dostat, ta školka je taková „elitní“ ve výběru no
… Dobrá je i Blahoslavka v parku a pak Ostrčilka, zbytek je taková „druhá liga“…
Obnovuji diskusi, sice je to těsně vedle moravské, holky chodily/chodí vaše dítka na MŠ Zelená? zajímaly by mne vaše zkušenosti, díky moc, zvažujeme totiž přestup z jiné
Moje dcera tam chodí, ale teprve teď od září poprvé, takže na dojmy je to ještě příliš krátká doba, nicméně jsem vcelku spokojená, personál je laskavý a to, že tam rodiče vozí dítka i z jiných čtvrtí asi také leccos napoví. ![]()
@Ajuja píše:
Moje dcera tam chodí, ale teprve teď od září poprvé, takže na dojmy je to ještě příliš krátká doba, nicméně jsem vcelku spokojená, personál je laskavý a to, že tam rodiče vozí dítka i z jiných čtvrtí asi také leccos napoví.
třeba to, že kousek odtud pracují
díky za pozitivní zprávu, máme na rozmyšlenou pár dní, tak zkouším hledat info všude…
co to znamená vcelku, jestli se mohu zeptat, zarazilo tě něco, přemýšlela jsi nad něčím? ![]()
No jo, vidíš, to mě nenapadlo/že rodiče nedaleko pracují/ ![]()
Jestli mě něco zarazilo-vlastně ne, jenom jak „tahají“peníze, ale to je normální, je to všude, akorát, že mám první dítě, tak se tak postupně vyrovnávám s tvrdou realitou
A není to ani tak hrozné, je tady diskuze o třídním fondu, tak to čumím, jaké pálky některé MŠ požadují. Ta naše ne, všechno je to víceméně formou dobrovolnictví.
Takže jo, MŠ Zelená můžu doporučit, zatím nemám žádnou negativní zkušenost. Přiznám se ale, že já jsem reference nesháněla, rozhodující pro mě spíš bylo, že bydlíme jen o pár metrů dál, ale nedávno na hřišti jsem zaslechla, jak se dvě maminky o ní bavily a chválily jí, takže asi tak…
Ahoj my jsme moc spokojení se školkou Varenská a naše malá taky paní učitelky jsou moc hodné a evidentně dětičky milují děti jezdý na lyžařské pobyty a i do školek v přírodě ![]()
@nemolka píše:
Ahoj my jsme moc spokojení se školkou Varenská a naše malá taky paní učitelky jsou moc hodné a evidentně dětičky milují děti jezdý na lyžařské pobyty a i do školek v přírodě
díky za informaci, mám celkem problém s jednou učitelkou od vás
,takže ne
@Ajuja píše:
No jo, vidíš, to mě nenapadlo/že rodiče nedaleko pracují/
Jestli mě něco zarazilo-vlastně ne, jenom jak „tahají“peníze, ale to je normální, je to všude, akorát, že mám první dítě, tak se tak postupně vyrovnávám s tvrdou realitouA není to ani tak hrozné, je tady diskuze o třídním fondu, tak to čumím, jaké pálky některé MŠ požadují. Ta naše ne, všechno je to víceméně formou dobrovolnictví.Takže jo, MŠ Zelená můžu doporučit, zatím nemám žádnou negativní zkušenost. Přiznám se ale, že já jsem reference nesháněla, rozhodující pro mě spíš bylo, že bydlíme jen o pár metrů dál, ale nedávno na hřišti jsem zaslechla, jak se dvě maminky o ní bavily a chválily jí, takže asi tak…
tak peníze tahají všude, to je pravda, člověk se nemůže divit, že na školku nemají rodiče dětí, které by ji nejvíce potřebovaly ![]()
Ptala ses, jak učitelka řeší, když mají děti spolu konflikt, ev. co se děje, pokud dítě chytí hysterák? nebo viděla na vlastní oči? ![]()
Neptala a zatím ani neviděla, ale jak říkám, učitelky jsou už od pohledu milé a laskavé, myslím, že nějaká nesympatická fúrie by šla od pohledu poznat, i když…všechno je individuální.
Jinak dcera chodí mezi ty nejmenší děti, ty, které jsem měla možnost poznat, se projevovali naprosto normálně-žádná zášť, žádní zákeřáci nebo vzteklouni, takže snad ani nějaké závažnější problémy nebudou. Děti se zatím sžívají. Já jsem možná naivní, ale já nevěřím, že tříleté děti jsou špatné nebo zlé, já je beru jako čisté, nevinné a nezkažené bytosti. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.