Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím holky, chtěla bych poradit vůbec se v tom nějak nevyznám. Ms mám dostat teď 24.7 a nebo 27.7 kdy nějak můžu mít asi plodné dny děkuji
Plodné bývají většinou cca týden po menstruaci. Popř. existují i různé kalkulačky na internetu.
Prosim te, zadny kalkulacky, zadny tyden po skonceni MS, zadny uprostred cyklu… je to tak, jak je v 1.prispevku. Ovulace byva cca 16-12 dni pred terminem menstruace. Zalezi, jak mas cykly pravidelne ![]()
@Caridina děkuji moc za radu 🙂 🙏 cyklus máš pravidelní jen teď sama nevím jestli mi to začíná 24, a nebo 27
@Petra236 píše:
@Caridina děkuji moc za radu 🙂 🙏 cyklus máš pravidelní jen teď sama nevím jestli mi to začíná 24, a nebo píše: Více
Takhle se to taky uplne neda rict… jeden mesic ma 30 dni, dalsi 31… spis presnej pocet dni cyklu by byl lepsi. Ale jak uz je tu v dalsim prispevku… mereni bazalni teploty je spolehliva metoda, ktera ti rekne, kdy ovu probehla. Pokud mas pravidelne cykly, tak do budoucna muzes predpokladat, kdy k ovulaci dojde. Jo a jeste k tomu poctu dni pred menstruaci… zpravidla teda ovu byva cca tech 16-12 dni pred MS. Nicmene kamaradka stopro vedela, ze ovuluje jen 5 dni pred MS a i tak otehotnela. Mela to potvrzene nekolikrat ultrazvukem. Nerikam, ze tak kratka doba k otehotneni je v poradku, ale zazraky se obcas deji… ![]()
@Caridina děkuji za radu, zkusím si teda měřit tu bazální teplotu. Jináč cyklus ms mám 5 dní.
@Petra236 nejde o delku menstruace, ale jak dlouhy cyklus mas od 1.dne menstruace do posledniho dne pred dalsi menstruaci ![]()
@Caridina vůbec se v tom nevyznám 😄 ale jestli to dobře chápu tak první den poslední ms byla 24.6 a teď má přijít zase 24.7 což je 30 dní od první má
@Petra236 píše:
@Caridina dá se tedy otěhotnit 5 dní před ms
Nechci z tebe delat trubku, tak to urcite nemyslim
ale podle me naprosto nevis, jak to vsechno funguje. Urcite se te ale nechci dotknout
myslim to jen dobre
takze funguje to takhle… 1.den cyklu je 1.den menstruace, kdy je jasna krev. Spineni se do toho nepocita. Pokud mas cykly dlouhe cca 30 dni, tak ovulace u tebe bude probihat kolem 15.dne cyklu. Muze to byt plus minus par dni. Ja mam cykly dlouhe klidne i 40 dni a v tu chvili u me ovulace probiha kolem treba 27.dne cyklu. Koukni na net na mereni bazalni teploty. Pred ovulaci jsou teploty dole, po ovulaci teplota stoupne a mela by se tak drzet az do menstruace. Nekomu klesne i treba 3 dny pred MS. Kamaradka nemohla otehotnet rok a pul. Byla casto na gynde skrz to, kdy teda ovuluje. Ovulovala tedy 5 dni pred zacatkem MS, coz je strasne kratka doba, aby se vajicko stihlo zahnizdit. Nicmene ja se na to ptala myho gynekologa a ten mi rekl, ze to mozne je, protoze jak spermie oplodni vajicko, tak se ihned zacnou dit veci, ktere by mely zabranit menstruaci. I tak si myslim, ze je to hrozne kratka doba, ale kamaradka nakonec otehotnela prirozene, i kdyz jim to teda trvalo. Ty nemuzes ale koukat na to, jak to ma nekdo jinej. Kazdej clovek je v tomhle original. Ja treba ovuluju naprosto bez problemu, sliznici mam ukazkovou. Jednou jsem otehotnela hned z jednoho jedineho nechraneneho styku. A ted uz 2 roky nic. Ovulacnim testum se neda 100% verit. Jen bazalni teplota nebo ultrazvuk ti jasne ukaze, jestli k ovu dochazi.