Ms, ovulace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
17.7.23 17:35

Ms, ovulace

Zdravím holky, chtěla bych poradit vůbec se v tom nějak nevyznám. Ms mám dostat teď 24.7 a nebo 27.7 kdy nějak můžu mít asi plodné dny děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35737
17.7.23 17:41

Asi 14 dní před tím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
17.7.23 18:10

Plodné bývají většinou cca týden po menstruaci. Popř. existují i různé kalkulačky na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
17.7.23 20:22

Prosim te, zadny kalkulacky, zadny tyden po skonceni MS, zadny uprostred cyklu… je to tak, jak je v 1.prispevku. Ovulace byva cca 16-12 dni pred terminem menstruace. Zalezi, jak mas cykly pravidelne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.7.23 20:36

@Caridina děkuji moc za radu 🙂 🙏 cyklus máš pravidelní jen teď sama nevím jestli mi to začíná 24, a nebo 27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
17.7.23 21:04

Měř si od nového cyklu bazalku a budeš mít jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
17.7.23 21:36
@Petra236 píše:
@Caridina děkuji moc za radu 🙂 🙏 cyklus máš pravidelní jen teď sama nevím jestli mi to začíná 24, a nebo píše: Více

Takhle se to taky uplne neda rict… jeden mesic ma 30 dni, dalsi 31… spis presnej pocet dni cyklu by byl lepsi. Ale jak uz je tu v dalsim prispevku… mereni bazalni teploty je spolehliva metoda, ktera ti rekne, kdy ovu probehla. Pokud mas pravidelne cykly, tak do budoucna muzes predpokladat, kdy k ovulaci dojde. Jo a jeste k tomu poctu dni pred menstruaci… zpravidla teda ovu byva cca tech 16-12 dni pred MS. Nicmene kamaradka stopro vedela, ze ovuluje jen 5 dni pred MS a i tak otehotnela. Mela to potvrzene nekolikrat ultrazvukem. Nerikam, ze tak kratka doba k otehotneni je v poradku, ale zazraky se obcas deji… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.7.23 08:51

@Caridina děkuji za radu, zkusím si teda měřit tu bazální teplotu. Jináč cyklus ms mám 5 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
18.7.23 09:15

@Petra236 nejde o delku menstruace, ale jak dlouhy cyklus mas od 1.dne menstruace do posledniho dne pred dalsi menstruaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.7.23 10:13

@Caridina vůbec se v tom nevyznám 😄 ale jestli to dobře chápu tak první den poslední ms byla 24.6 a teď má přijít zase 24.7 což je 30 dní od první má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.7.23 10:15

@Caridina dá se tedy otěhotnit 5 dní před ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
18.7.23 10:38
@Petra236 píše:
@Caridina dá se tedy otěhotnit 5 dní před ms

Nechci z tebe delat trubku, tak to urcite nemyslim :) ale podle me naprosto nevis, jak to vsechno funguje. Urcite se te ale nechci dotknout :kytka: myslim to jen dobre :kytka: takze funguje to takhle… 1.den cyklu je 1.den menstruace, kdy je jasna krev. Spineni se do toho nepocita. Pokud mas cykly dlouhe cca 30 dni, tak ovulace u tebe bude probihat kolem 15.dne cyklu. Muze to byt plus minus par dni. Ja mam cykly dlouhe klidne i 40 dni a v tu chvili u me ovulace probiha kolem treba 27.dne cyklu. Koukni na net na mereni bazalni teploty. Pred ovulaci jsou teploty dole, po ovulaci teplota stoupne a mela by se tak drzet az do menstruace. Nekomu klesne i treba 3 dny pred MS. Kamaradka nemohla otehotnet rok a pul. Byla casto na gynde skrz to, kdy teda ovuluje. Ovulovala tedy 5 dni pred zacatkem MS, coz je strasne kratka doba, aby se vajicko stihlo zahnizdit. Nicmene ja se na to ptala myho gynekologa a ten mi rekl, ze to mozne je, protoze jak spermie oplodni vajicko, tak se ihned zacnou dit veci, ktere by mely zabranit menstruaci. I tak si myslim, ze je to hrozne kratka doba, ale kamaradka nakonec otehotnela prirozene, i kdyz jim to teda trvalo. Ty nemuzes ale koukat na to, jak to ma nekdo jinej. Kazdej clovek je v tomhle original. Ja treba ovuluju naprosto bez problemu, sliznici mam ukazkovou. Jednou jsem otehotnela hned z jednoho jedineho nechraneneho styku. A ted uz 2 roky nic. Ovulacnim testum se neda 100% verit. Jen bazalni teplota nebo ultrazvuk ti jasne ukaze, jestli k ovu dochazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí