Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A co ty, dávala jsi přihlášku ještě jinam? Já jenom tam… Ptala se mě na to u zápisu, ale nevím, jestli na to bude nějak brát zřetel. Tak uvidíme, jak to dopadne, v nejhořším si pobudeme ještě rok doma…
Příspěvek upraven 27.03.12 v 21:10
Ptala jsem se přímo na odboru školství. Bylo mi řečeno to samé, co je na stránkách Prahy 11… Měla by se podat jedna přihláška. Já se s paní na úřadu domluvila, že můžu podat vícero přihlášek a na každou napsat kam jsem se ještě hlásila, aby s tím neměli tolik práce.Po zápisech se pak hledají totiž duplicitní přihlášení, aby se nestalo, že je dítě přijato do 2 školek a obě drží místo.
@rybanna píše:
A co ty, dávala jsi přihlášku ještě jinam? Já jenom do Vejvanovského… Ptala se mě na to u zápisu, ale nevím, jestli na to bude nějak brát zřetel. Tak uvidíme, jak to dopadne, v nejhořším si pobudeme ještě rok doma…
Hlásila jsem se malou ještě do Konstantinky. Mám je obě stejně daleko, tak je mi to tak nějak jedno, která vyjde. Jestli teda vyjde. ![]()
Ale nemyslím, že by to mělo nějaký zvlášní efekt. Co mi bylo řečeno, tak těm maminkám, které nevezmou děti do zvolených školek, budou tak jako tak nebízet umístění ve školkách, kde místa zbyly.
@motopája píše:
Holky mám dotaz,kolik se může podat žádostí do školky?Dík
Od letoška nově můžeš podat dvě přihlášky do školek pod zřizovatelem Prahou 11. Ještě vloni to byla jenom jedna.
MŠ Konstantinova už má na webu seznam přijatých dětí!
A naše Jája je jedním z nich.
![]()
my bohužel nedostali ani přihlášku,domča je lednový
tak to u nás bude o náhodě
Ahoj, chystáme se letos k zápisu do školky, nejblíž máme školku Janouchova. Mohla bych poprosit o názor někoho, kdo to tam zná? Spokojenost s učitelkami, režimem, výchovou…co vás napadne:-)
Díky moc
Ja tedy za sebe mohu rici ze mam dceru v ms janouchovce a super pani ucitelky vlidne mile ochotne uci se spousty basnice pisnicek dcera chodi domu nadsena a to ja sem se toho strasne bala rychle se aklimatizovala ![]()
Ja musim vsechny durazne varovat pred MS Konstantinova. SKolku znam 25let ale to co jsme v ní se synem zazili nemelo obdob…utrpeni des a bes a chovani soucasne pani reditelky to je uz na lecebnu…
Uvedu nasi zkusenost:
Syna jsme tam zapsali dochazel v poradku cca 2 tydny. Pote tam onemocnel na 2 tydny jsme byli podstive doma a lecili po navratu do skolky uz zacala pani ucitelka mit poznamky ze by mel asi skoncit ze takovouhle absenci nema sanci mentalne dohnat…syn je ADHD tou dobou jeste dokonce bez potvrzene diagnozy. Nechapali jsme nikdo moc proc navrhla at synovi ukoncime dochazku do MS Konstantinova. Kazdopadne syn tam byl rad tak jsme pokracovali pote prisla dalsi nemoc jiz na mesic leceni.
Po navratu syn vydrzel ve skolce jeste 2 tydny pote byl vyloucen. Deli se tam veci ze behem vyucovaci doby jedno dite dokonce opustilo bez vedomi ucitelu areal a nasli ho o cca 3 ulice vedle a jeste se oborili na rodice toho ditete co to maji za dite (byli jsme svedkem teto situace).
U nas se stalo to, ze syn si namocil obleceni na zahrade a protoze ucitelka uvedla ze ji neposlechl po prvni vyzve aby nechodil do blizkosti mokre prolejzacky tak ho za trest nechala v mokrem obleceni to znamenalo rozsahlou nemoc a infekci na 2 mesice leceni jelikoz byl cerstve po 2 nemocech…byl pokaran ze je kazensky strasny za tento vykon ( nic jineho nez selhani pedagoga stejne jako u ditete co uteklo z arealu protoze se mu nikdo nevenoval).
Potvrdila se ADHD diagnoza coz jsme s dokumentaci sdelili teto skolce a na to konto jeste ten den syna vyloucili ze s takhle postizenymi a neschopnymi detmi nepracuji a byl okamzite vyloucen s oduvodnenim ze je nezvladatelny a mentalne neodpovida potrebam skolky…podle soudni znaklyne reditelka pochybila v podstate v kazdem narizeni jejich povinost atd…protoze v papirech s diagnozou bylo jasne sdeleno ze je potreba normalni rezim zadne specializovane pracoviste atd pouze skolka pry nemuze pracovat s asistenty(podle pravniho zastupce opet lez nebot kazda skolka do jednoho muze o asistenta pozadat) dale neresime ale vsechny durazne varujeme teto skolce se vyhnete protoze pokud nejste jejich znama mate vylozene smulu
PS: Pri ukonceni skolky jsem si vysclechl temer az urazene scenky proc chci vratit nevyuzity prispevek na SRPS co jsme to za lidi ze to nenechame ostatnim…inu des
Některé učitelky by tuto profesi už neměli dělat. Já ji nedoporučuji.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.