Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hanka.br. Ale ona řeší nenucení dodržení hranice v konkrétní situaci u 3 letého dítěte, které po 5 dnech ve školce zjistilo, co to znamená a necítí, nevyhovuje, není si jisté, atd…
Ne že dítěti ustupuje ve všem a bude tak pokračovat až do smrti.
Nezralost se nepozna podle toho, ze po nekolika dnech dochazky brekla v satne, ze uz tam nechce. To je naopak celkem bezna reakce, kdyz si uvedomi, ze to neni jen chvilkove zajimave dobrodruzstvi. Tady spis na skolku neni pripravena maminka. ![]()
@Snopy123 Spis tady dite narazilo na maly diskomfort, ale nedostalo ani sanci ho prekonat.
@verusak.berusak Já bych taky dítě podpořila a zkusila najít řešení, jak to zvládnout. Zkusila bych se třeba domluvit s paní učitelkou, aby to pro dceru bylo snesitelnější.
Dala tomu nějaký časový horizont, kdy to zkusíme.
Ale taky bych ze zakladatelky nedělala postavu co zadělává na životní problém, když dceři vyhoví a ze školky ji stáhne.
@Šmoulice Tak mi to prosím vysvětli znova. A zůstaň v rovině školky u 3 letého dítěte.
@Siv13 píše: Více
Takto malé dítě nechápe, že když začne chodit do školky, že tam má setrvat a že to je natrvalo. Chvíli to bylo fajn, ale teď už chce mámu nebo babičku, prostě chce domů.
Příspěvek upraven 14.03.25 v 20:06
@Snopy123 píše: Více
Ne, ona píše, že nebude dceru nutit do něčeho, co nechce. To ale dobrý rodič prostě dělat musí. Stane se, že se rozhodne s tím začít až s nástupem školní docházky, to je pro dítě opravdu peklo.
@hanka.br. ano nechci a nebudu nutit malé dítě které nikam odměně nemusí.
Ono by byl velký rozdíl kdybych opravdu musela odcházet do práce to by teprve nuceni bylo nutné ale proč bych to měla dělat když to nutné není a školku jsme zkoušeli protože jsme chtěli a měli to dovolené od paní ředitelky.
Promiňte ale já svoje dítě nenechám nikde kde se jí nelíbí když je to 3lety prcek který mi pláče že chce domu. Opravdu neodejdu a nenechám tam jen proto abych si doma lehla a čekala až ve školce skončí.
Ano až dceři budou 4-5let tak bude muset ale to už bude mít jiný rozum…a když takovému dítěti řeknu že musí tak musí i kdyby mě přemlouvala. Starsi dcera chodila jen na předškolní jen proto že jsem byla doma s mladší dcerou nechtěla sem ji někam dávat a žádný problém nebyl řekla sem v 5letech že musí tak musela s žádné scény nebyli.Ono jde o výchovu ![]()
Já to beru tak, že se do školky chodí a ne že se chodí, jen když opravdu musí. Už malé děti se mají učit, že holt je plno věcí, které prostě jsou a děláme je, i když nechceme. Taky nechci vařit, nebo nechci uklízet, atd. Teoreticky nemusím, prakticky ano ![]()
@Dahlia0409 Ano to vám neberu, a proto ani vy mě neberte mou výchovu a můj názor děkuji.
To by jsme taky mohli skončit tak že potom doma 2letymu dítěti řeknu že sem nevěřila protože nemusím když on taky nemusí do školky ![]()
No právě, jsou prostě věci, které jsou a hotovo
Ale každý ať si vychovává děti podle sebe, od toho jsme rodiče, abyste si vybrali cestu, která nám vyhovuje ![]()
Já holt od mala učím, že jsou činnosti, které prostě jsou, i když nechceme ![]()
@Snopy123 píše: Více
A právě proto, že si reálně pod pojmem školka neumí tříleté dítě do budoucna nic představit, by měl rozhodnout rodič (nepíšu jak).
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@ibis Ale zakladatelka tu řeší školku. Ne nerespektovaní hranic celkově. Píše že nebude dítě nutit chodit do školky, když dítě zjistilo že nechce, protože ani ona nemá důvod ho k tomu nutit.