Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zdravím, snad nikoho nepohorším svým dotazem. Náš společný kamarád a můj bývalý kolega nás pozval na mši do kostela, kde bude mít vystoupení se svým gospelovým sborem. Přijedou i jeho rodiče z druhé strany země, které znám z jeho svatby, a velmi si jich vážím.
Proto bych nerada někoho urazila svým zevnějškem, poradíte prosím vhodné oblečení pro mě a partnera? Je mi jasné, že krátká sukně a hluboký výstřih nejsou tím pravým ořechovým. Spíše by mě zajímal konkrétní dresscode na nedělní dopolední mši, zda jako do divadla nebo prostě stačí nějak obyčejně?
Jsem sice nevěřící, ale v kostele jsem samozřejmě byla, vždy ale pouze jako návštěvník na prohlídce, nebo v rámci svatby či koncertu. Proto trochu tápu.
Děkuji za rady.
@Susieanne no krátkou sukni a výstřih v té kose asi těžko.
Jinak někdo (u nás v jedné farnosti se to drží) chodí svátečněji, asi jako na nedělní návštěvu, někdo normálně, kalhoty, bundu..Já ráda kalhoty, nebo sukni ke kolenům, teplé punčocháče a kabát, hezkou šálu..Moc to neřeš, běžte v něčem normálním, čistém, teplém.
Když jsem chodívala ještě na mše, tak lidi chodili oblečení normálně - ti mladí. A starší měli vždy něco lepšího, ale ne jako do divadla, to zas by bylo přehnané. Prostě bych si vzala něco hezkého, umírněného a slušivého ![]()
Vzala bych si černé kalhoty a teplejší bundu/kabát. V kostele je už pěkná kosa
Tmavé to ani být nemusí, nejdou na pohřeb. Ale divočina taky ne.
@andelka83 Byl to jen příklad, že nejsem úplně mimo, bydlím v zahraničí, u nás taková zima není
Jinak já chodím normálně elegantně, takže o sebe se ani tak nebojím, jako spíš zvažuji, jestli partnera přemluvit na oblekové kalhoty? Nebo košili se sakem alespoň?
@Susieanne Na nedelni msi se ma chodit ve slusnem, ale 90 % vericich chodi v civilu. Takze zadny teplaky, ale ani zadny obleky. Driv, zvlast na vesnicich se chodilo v nejlepsim obleceni, prece jen to byla i spolecenska udalost. Dnes prevazuji dziny. Pokud vylozene nevus, tak nejake slusne tesil kalhoty a kabat nic nezkazi. Jedine, na co si dat pozor, aby muz nemel pokryvku hlavy ![]()
@Susieanne vysloveně oblekové kalhoty mít nemusí. Klidně černé rifle, pokud nebudou mít moderní díry ![]()
Děkuji všem za odpovědi, téma ukončeno, vše ujasněno. Hezký večer. ![]()
Bude tam pekelná zima, tak hlavně teple ![]()
Já nosím sukni pod kolena, vršek s dl. rukávem a k nám (pravoslavný kostel) i šátek přes hlavu. Ale tedy koukám, že spousta lidí na to docela kašle a ženské jdou klidně v nátělníku a mini ![]()
@Fjodorka píše:
Bude tam pekelná zima, tak hlavně teple
Já nosím sukni pod kolena, vršek s dl. rukávem a k nám (pravoslavný kostel) i šátek přes hlavu. Ale tedy koukám, že spousta lidí na to docela kašle a ženské jdou klidně v nátělníku a mini
Hlavně v katolickém kostele uvidíš skvělé modely, zejména v létě ![]()
Nejaky slusny kalhoty a vrsek je uplne jedno, protoze stejne budes mit bundu. Bude tam kosa jak.. no jak v kostele ![]()
@Susieanne píše:
@andelka83 Byl to jen příklad, že nejsem úplně mimo, bydlím v zahraničí, u nás taková zima neníJinak já chodím normálně elegantně, takže o sebe se ani tak nebojím, jako spíš zvažuji, jestli partnera přemluvit na oblekové kalhoty? Nebo košili se sakem alespoň?
na to bych s evykašlala, džíny stačí. jsem někde slyšela, že musí být zakrytá ramena a kolena, jinak je to celkem fuk