Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mikitaa píše:
hmmm zajimava informace…to by mohlo fungovat aji na ruze…mozna aji na rajcata…takze s tim mas fakt dobry zkusenosti a si bez msici jo? to si snad ani uz neumim predtavit
jen na stromech
na drobnem ovoci je to des
na zeleninu mi ale kupodivu nejdou
ruze zatim nenam, planuji
@Pudloslava píše:
jen na stromech
na drobnem ovoci je to des
na zeleninu mi ale kupodivu nejdou
ruze zatim nenam, planuji
ja je zas nemam na stromech temer vubec…ale bojuju kazdorocne o ruze a rajcata ![]()
@mikitaa píše:
ja je zas nemam na stromech temer vubec…ale bojuju kazdorocne o ruze a rajcata
zajimave, ze by jiny druh msic, nebo mravencu? ![]()
Paní v obchodě mi doporučila afrikány, tak je tam dám a uvidím ![]()
Objevila jsem na malinikach msice
Jsou schovany na spickach rostlin. Nevim, jak moc to rostlinam vadi, nevadi. Abych o ne neprisla. ![]()
Ted vaham, jestli koupit nejaky postrik nebo to nechat na mravencich, kreri je poziraji
![]()
@janet9 Tak mravenci je určitě nepožírají
, ty se je tam naopak nanosili a mají je jako dojnou krávu
Pokud nezakročíš, výhonky zahynou, mšice je úplně vysají. Účinkuje nejlépe Mospilan. Pokud nechceš stříkat chemií, existují určitě i přípravky BIO, ale nebudou tak účinné.
Na mravencích to určitě nenechávej, oni je totiž nepožírají, ale pěstují si je jako krávy a olizují si z ních takovou šťávu, kterou mšice vylučují
Mšice žere slunéčko, ale toho na otevřeném prostoru asi nikdy nebude tolik, aby sežralo všechny mšice. Taky to teď řeším, mám doslova obsypaný ibišek, ale chmický postřik jsem k vůli malému dítěti nechtěla. Takže jsem se dočetla, že by mohlo pomoci rozstříkat tam mléko nebo vyluhovat tabák a ten na to našplíchat, ale musí se prý opatrně, aby to rostlinu nespálilo a pak prý ještě jarová voda, ale ta se má potom zas omýt, aby to nedusilo listy nebo co. No ještě jsem to nevyzkoušla, takže z vlastní zkušenosti zatím nic doboručit nemůžu. Jo a ještě jsou nějaký nechemický postřiky, tak to je taky možnost.
@radka101 @IvaX : tyjooo. Tak to ja jsem myslela, ze je ty mravenci zerou!
Jezis, tak to musim postrikat. Zeptam se co je u nas ve meste dostupne a jdu na ne. I chemicky. Nez budou plody, tak snad ta chemie z toho zmizi.
@janet9 Ty jsi nečetla Ferdu mravence? ![]()
Pozor! každý postřik má ochrannou lhůtu, některý i 30dnů, záleží na plodině.
Na mšice používám postřik mýdlovou vodou (tekuté mýdlo ), koncetraci nemám odskoušenou. Používám tak dvakrát stlačit dávkovač na 2 litry vody, možná by stačilo i méně. Musí se to opakovat, tak po třech dnech. V každém případě je třeba zabránit přístupu mravenců, oni mšice pěstují a chrání je proti slunéčku sedmitečnému.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Máme na zahradě dva rybízy, oba máme dva roky. Ten jeden nám letos napadli mšice, přešlo to bohužel i na ten druhý, ikdyž podstatně méně. Koupila jsem NATURA ROCK EFFEKT, stříkala jsem to už dvakrát, ale pořád je to horší a horší. Myslíte, že ty napadené listy můžu uštípnout?? Nebo víte o něčem opravdu účinném?? Nechci se toho rybízu vzdát, ale nevím co s tím…
Ahoj, prosim vas, nezkousel jste nekdo roztok z octa na msice? Funguje to? Mam bez cely obaleny msicemi a uz se mi rozsirily na okolni kere a dokonce i tresen. Musim stromy dole oblepit paskou, ale jak se zbavit tech, co tam jsou uz? Soused mi poradil roztok octa, tak jsem to zkusila a rozdil moc nevidim. Mel jste s tim nekdo uspech?
Podle mě teď vyschnou. Sama naopak mšice vyhledávám a má zkušenost je, že s příchodem sucha a vedra už mám po ptákách, mšice nejsou, maximálně někde v lese ve stínu.
@Lama Lama píše:
Podle mě teď vyschnou. Sama naopak mšice vyhledávám a má zkušenost je, že s příchodem sucha a vedra už mám po ptákách, mšice nejsou, maximálně někde v lese ve stínu.
Pro jaké účely je vyhledáváš? O tom jsem nikdy neslyšela… my s nimi taky pořád bojujeme, máme je úplně na všem
kéžby s vedrem zmizely
@ElucaK píše:
Pro jaké účely je vyhledáváš? O tom jsem nikdy neslyšela… my s nimi taky pořád bojujeme, máme je úplně na všemkéžby s vedrem zmizely
krmim tim žáby. Takže výskyt mám zmapovaný.