Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
doufám,že se najde někdo kdo má s těmito potvůrkami zkušenosti.Máme bohužel okna přímo nad růžovým keřem a mám plný parapet mšic.Aspoň teda myslím,že to jsou.Jsou to takové malé žluté mušky.Bohužel parapet ani okno nemůžu nastříkat nějakým odpuzovačem,protože je to v dětském pokoji.A syn se naučil mi je rozmazávat po okně
.
Nevíte prosím někdo jak na ně,nebo nějakou rostlinu,která by je odpuzovala?
Díky moc za každou radu
Dana
Ahojky,
mšice odpuzují tabákové rostliny. Normálně sazenice tabáku, ale nevím, jestli by ti rostla na okně..
Pak jedině koupit postřik a postříkat ten keř.. Jinak mě nic nenapadá..
Nebo tam na:,–(it berušky ![]()
Jarka
Jarko,dík za rady.
Postřik zkoušela sousedka a zabral jen na pár dnů
.
Už jsme ho chtěli i vykopat,prostě úplně zlikvidovat,jenže je v problém v sousedovi,který na něm lpí
.Ale mšice mám doma já,ne on
.
Ty tabákové rostliny se dají někde koupit?
d.
muzes zkusit afrikany, nevim jak teda msice, ale nekde jsem cetla ze odpuzuji hmyz…
Na mšice jedině Karate - to je postřik. Funguje perfektně, mám odzkoušeno.
Ahojky,
no je fakt, že ten postřik není na dlouho. Musela bys to stříkat častěji. To KARATE je fakt dobrý.
Afrikány hmyz odpuzují, ale mšice ne. Ty jsou spíš, aby do oken nelítaly tolik mouchy.
Jinak, jestli máš někde poblíž zahradnictví, tak se na ten tabák zeptej, třeba budou mít sazenice.
Jarka
Na mšice působí silice, které produkuje levandule. Proto se také sází dohromady růže s levandulí. Takže zkus levanduli. Já mšice hubím na svých růžích zatím postřikem a žádný nezabral dlouhodobě. Vždy jen na chvíli. A tu levanduli ozkoušenou nemám, ale všude to doporučují.
Holky,dík za všechny rady.Asi se poptám na ten tabák a levanduli.
Už jsem z těch pot..r fakt na mrtvici ![]()
D.
Holky, když koupím levanduli v semínkách, vyroste pěkně? Jde mi o mšice na kopru, minulý rok jsem ho musela vyhodit, letos bych ráda sklidila
Dnes jedu do města, tak bych koupila semínka.
To nevím, ale prej pomáhají i afrikány osázet kolem a máš klid.
Levandule ze seminek mi nikdy nevyrostla…mam problem i s sazenicema…jsou dva druhy..jedna ma zeleny listy…ta chcipa at delam co delam..a pa stribrna..a ta roste krasne..ovsem od msic mi nikdy nepomohla a to uz ji mam vsude mozne
..msice holt jedine postrik.
Fakticky nevim, jak na msice na kopru
ale pokud by to nekdo rozklikl a resil msice na stromech, tak mi uz roky skvele funguje nevysychajici lep. msice totiz na stromy nosi mravenci. kdyz se kmen dole namaze nevysychajicim lepem kolem dokola, mravenec nepreleze a msice nejsou. tan co mam, se jmenuje Ekofix chemstop.
ale mazat kopr asi nepujde.
ja uz teda uvazuji, ze vyhoilim dole a namazu vsechny vetve rybizu ![]()
Příspěvek upraven 23.04.13 v 14:56
@Pudloslava pockej…me tvrdili ze mravenci jdou na stromy prave kuli tem msicim
jakoze prve je tam msice…ty vytvari neco sladkyho..tak po tom jdou mravenci..
@mikitaa píše:
@Pudloslava pockej…me tvrdili ze mravenci jdou na stromy prave kuli tem msicimjakoze prve je tam msice…ty vytvari neco sladkyho..tak po tom jdou mravenci..
no jo, ale oni si je tam sami nanosi, aby si je mohli dojit. vystrikas to a za 14 dni si je tam nanosi zase. oni to maji jako farmu, o svoje kravicky se staraji.
@Pudloslava píše:
no jo, ale oni si je tam sami nanosi, aby si je mohli dojit. vystrikas to a za 14 dni si je tam nanosi zase. oni to maji jako farmu, o svoje kravicky se staraji.
hmmm zajimava informace…to by mohlo fungovat aji na ruze…mozna aji na rajcata…takze s tim mas fakt dobry zkusenosti a si bez msici jo? to si snad ani uz neumim predtavit