MTHFR homozygot a strach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31744
18.2.12 17:25
marinka5 píše:
no v létáku píšou že je to prevence před tromboembolickou nemocí atd. tak asi jo :think:

No já si to taky myslím,určitě to bude v pořádku,vlastně to má stejný význam tyhle léky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
18.2.12 17:31

Ahoj holky, mám to taky, celou dobu jsem si píchala Clexane a asi měsíc nebo dva v pozdějším těhotenství jsem brala i anopyrin. Máme pětiměsíčního zdravého kluka, takže to jde i s tím, ale nevěřte nikomu, kdo vám tvrdí, že to nic není, já musela změnit doktora (z místní nemocnice jsem přešla do Brna), aby se o mě vůbec začal někdo starat, tady mi doktorka řekla, že to má každý a že mi ty injekce nedá, protože jsou drahé a nabídla mi, že když si je zaplatím sama a nepůjde to přes VZP, tak mi ten recept klidně vypíše:-). Takže ne že by o nic nešlo, jde o prachy, moje zdraví a zdraví mého dítěte je až na druhém místě a na první se dostane, až si to sama zaplatím. V Brně mi je doktor předepsal automaticky a měla jsem pocit, že se o mě taky stará :-)
Mari1912 - ano, doktoři vědí, co dělají, ale není to vždy v náš prospěch :-)

• Citovat
  • Upravit
15752
18.2.12 17:32

Ja mam leidenskou mutaci, ale segra ma jak leiden tak MTHR. Myslim, ze kazda zena to ma jinak, nekomu to ani v tehotenstvi nedela problemy a nekdo ma spatnou krev i normalne. Urcite bych si ale dosla na hematologii, nejlepe do trombotickeho strediska, kde jsou na to zamereni a vedi ktere testy jsou potreba. Ja si v tehu pichali fraxiparin az 14 dni pred porodem a pak cele sestinedeli. Coz bylo dobre, pac v tehotenstvi problem nebyl, ale na testech po sestinedeli ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
18.2.12 17:34
martinaaaaaaaaa7 píše:
Ahoj holky, mám to taky, celou dobu jsem si píchala Clexane a asi měsíc nebo dva v pozdějším těhotenství jsem brala i anopyrin. Máme pětiměsíčního zdravého kluka, takže to jde i s tím, ale nevěřte nikomu, kdo vám tvrdí, že to nic není, já musela změnit doktora (z místní nemocnice jsem přešla do Brna), aby se o mě vůbec začal někdo starat, tady mi doktorka řekla, že to má každý a že mi ty injekce nedá, protože jsou drahé a nabídla mi, že když si je zaplatím sama a nepůjde to přes VZP, tak mi ten recept klidně vypíše:-). Takže ne že by o nic nešlo, jde o prachy, moje zdraví a zdraví mého dítěte je až na druhém místě a na první se dostane, až si to sama zaplatím. V Brně mi je doktor předepsal automaticky a měla jsem pocit, že se o mě taky stará :-)
Mari1912 - ano, doktoři vědí, co dělají, ale není to vždy v náš prospěch :-)

To máš bohužel pravdu,fakt jde hodně o peníze :think:
Já si taky jdu za svým a mě se třeba ptala,jestli ty injekce chci,nic mě jakoby nedávala,že musím,ale že je to na mém rozhodnutí.Opravdu je dobré si najít dobrého doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
18.2.12 17:34

Já mám za sebou 4X ZT, jsem taky homozogyt… navštěvovala jsem jak Car, tak samozřejmě chodím i na hematologii… jinak dávku miniheparinu mi upravovali od 2. ZT a teprve po 5. to snad dotáhnu do konce… teď jsem 30tt. Jinak musím odporovat s tím Femibion… ten mi byl teda doporučen i k injekcím a to jak v Car tak i na hematologii… je upraven právě pro nás a kyselina listová je v něm naštěpená. Já ho teda beru a vysazovat ho určitě nebudu. Nyní beru pokračovací dávky ale před otěhotněním jsem ho brala taky a to i společně s anopyrinem, pak jsme přidali ještě injekce… píchám snad od té doby co jsem našla pozitivní test a píchat budu až do konce šestinedělí!

Přeji ti ať se dočkáš dřív než já… ale hlavně hlavu vzhůru a musí se bojovat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
18.2.12 17:38
Scharlota píše:
Já mám za sebou 4X ZT, jsem taky homozogyt… navštěvovala jsem jak Car, tak samozřejmě chodím i na hematologii… jinak dávku miniheparinu mi upravovali od 2. ZT a teprve po 5. to snad dotáhnu do konce… teď jsem 30tt. Jinak musím odporovat s tím Femibion… ten mi byl teda doporučen i k injekcím a to jak v Car tak i na hematologii… je upraven právě pro nás a kyselina listová je v něm naštěpená. Já ho teda beru a vysazovat ho určitě nebudu. Nyní beru pokračovací dávky ale před otěhotněním jsem ho brala taky a to i společně s anopyrinem, pak jsme přidali ještě injekce… píchám snad od té doby co jsem našla pozitivní test a píchat budu až do konce šestinedělí!Přeji ti ať se dočkáš dřív než já… ale hlavně hlavu vzhůru a musí se bojovat!!!

To je mi tak líto,tolikrát.Zachovat si po tolika neúspěších rozum musí být fakt těžké,máš můj obdiv :hug:
Ale taky bych zkoušela dát,prostě tak dlouho,dokud se to nepovede.Je dobře,že se ti to nakonec podařilo.Tak ať mimísek ještě pěkně roste :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
18.2.12 17:45

Ahoj holky, já jsem taky Leiden heterozygot plus MTHFR, momentálně 9. tt na injekcich Zyboru - 2× zamlkle tehotenstvi - pote me na genetice diagnostikovaly toho Leidna, potreti jsem potratila velmi kratce po otehotneni, tak jsem pichat ani nezacala - jsem naprosto presvedcena, ze tyhle mutace maji vliv na plod, potraceni atd.. ale taky vim, ze ne kazdy doktor je s tim seznamen - ten muj me taky tvrdil, ze pichat v prvnim trimestru neni potreba, nicmene hematolozka byla rozumna a kdyz si tak ctu jine nazory byt i odborne, tak jsou lekari, kteri muj nazor zastavaji taky.. Proto se nenechejte odbyt a ja svemu MUDr. taky budu porad pripominat, aby to ani u jinych nepodcenoval, at si nezaziji to co ja, navic opakovane…Dneska s kazdou dalsi kontrolou mam slzyb v ocich, kdyz postoupim o tyden v tehu dal, dalo by se rict, ze me to nabouralo tak, ze si „neverim“, ze jsem schopna tech 4O týdnu zvladnout, ale snazim se to odbouravat a verit svemu telu i mimi, ze to spolu zvladnem. Tak hlavu vzhuru, studujte diskuze, zkusenosti a nedejte se odbyt. Ja napr doplacim jen velmi malo, za ty injekce - nemocnice ma nejakou dohodu s lekarnou, takze treba za 4O kusu jsem platila jen 3o KC a to asi za recept. Nekdo zase psal, ze jako tehu, neplati taky nic,, takze je to asi jak kde. Me hematolozka predepsala listovku nejakou silnejsi sama od sebe takze ji beru navic, tak asi tak. Drzim pesti nám vsem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
18.2.12 18:02

A jak vysokou dávku si pícháte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
18.2.12 18:13

Fraxiparin 0,3ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
18.2.12 18:16

Já mam Zybor 25OO, ale tusim, ze jak jsi uz pokrocila tehu, ze se davka zvyšuje. Kamarádka pak píchala az 5OOO a tak je doplatek za 2! injekce neco pres 3OO stovky a pichala denne, tak to uz je pak šupa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
18.2.12 18:17

hm…tak ten jsem si taky píchala a stejně nepomohl…ale mohla to být u mě ještě souhra dalších faktorů :think: no každopádně budu doufat, že mi ho příště dají, ale měli by ne?? když už mi ho jednou dali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
18.2.12 18:21
marinka5 píše:
hm…tak ten jsem si taky píchala a stejně nepomohl…ale mohla to být u mě ještě souhra dalších faktorů :think: no každopádně budu doufat, že mi ho příště dají, ale měli by ne?? když už mi ho jednou dali

Já si to taky myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.12 18:21

Ahojte holky tak ja jsem 14dni pred porodem dostala clexane davku 0,6ml…Uzivat ho budu tyhle 14dni pred porodem a cele sestinedeli…zatim sem zadne problemy kvuli mutaci zadne nememla tak snad to tak pujde dal…Jinak sem nedoplacela za 20 injekci jen 30kc a to za recept jelikoz me doktorka upozornila ze si to mam vybrat v nemocnicni lekarne protoze tam neni na ne doplatek jinak v jine lekarne by me to vychazelo 960kc za20 injekci.
Takze holky nemejte stracha drzte se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
18.2.12 19:39

Ahoj holky, mě po zamlklém těhu hned doktroka nahnala na hematologii (zjistili leidena) a před otěhotněním jsem brala anopyrin a hned po potvrzeni jsem dostala clexan 0,4, který jsem brala na překonání 1. trimestru. Od té doby mám výsledky dobré, takže si prý začnu píchat zas od 36 tt (jsem 33) až po celé šestinedělí preventivně a listovku beru celý těhu, ale jen klasickou + teda hromady magnézia, ale to mám kvůli špatnému CS.
Jsem strašně rádá za to, jakou mám doktorku a že mne od začátku hlídá a nic nebere na lehkou váhu. Radšji si píchnu o pár injekcí víc, než aby s mimčem nebylo něco v pořádku........a injekce doplácím asi 50 Kč za balení, ale přesně jak píšete jen když si je koupím v nemocniční lékárně, jinak by to byla prý pálka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
19.2.12 06:50

Clexane 0,4 jednou denně. Není pravda, že záleží, kolik budete platit, v těhotenství je plně hrazen pojišťovnou, platí se 30 Kč za recept, někde jsem platila 90 Kč, ale za čtyři krabice (v té lékárně nějakej příplatek měli, ale minimální). A když čtu zdejší příspěvky, tak si myslím, že je naprosto jasné, když žena několikrát potratí a pak s injekcemi donosí, že v tom nějaká souvislost je a ne že ne.
Jinak má první hematoložka ukončila moji návštěvu takto: Ještě jste nepotratila, takže nemáte nárok.
Já jsem otěhotněla slavnostně po dvou letech snažení, dvou IVF a ona mi řekně něco takovýho. No není to na facku. Přeložila jsem si to tak, že když teď potratím, pak projdu znovu dvakrát IVF a budu mít dost stěstí, že znovu otěhotním, tak se o mě možná začne starat :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky