MTHFR homozygot a strach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
martinaaaaaaaaa7
19.2.12 06:53

Jo a píchat jsem si začala ještě před otěhotněním v Caru a poslední jsem si píchla pět dní po porodu. Tohle ale záleží na konkrétních výsledcích, mě doktor říkal, že já jsem v pohodě, ale aby se něco nestalo malýmu, navíc máme v rodině už poměrně dost projevů např. děda umřel po operaci na ucpání tepny, mamka ležela s trombozou 14 dní na jipce atd.

• Citovat
  • Upravit
237
19.2.12 10:15

Holky taky jsem měla před tím hroznou doktorku!! :cert: :cert:
To že jsem 2× potratila, tak to mi ani nezapsala do karty :cert: :cert: !! pak jsem v 19týdnu prodělala zamlklé těhu a to mi řekla, že se to stává a je to celkem běžné!!! Když zjistila, že je ten plod mrtvej, tak mě s ním chtěla nechat ještě 10dní, prý nemají teď volné sály - byla to soukromá klinika!! :cert:
Známá mi ihned volala do jedné nemocnice, kde na gynekologii pracuje její dobrý kamarád, je to primář oddělení - řekla mu mou situaci, ten se zhrozil a okamžitě mě druhý den přijal a provedl vyvolávaný porod. Na základě toho mi ihned udělal všechny rozbory a různá vyšetření (na které jsem údajně neměla nárok, protože se mi to stalo poprvý!!! Podle té dotyčné doktorky!!! :cert: ) a samozřejmně se tam ta mutace ukázala.
Hned další měsíc po revizi se mi podařilo otěhotnět a hned mi byl nasazen Flaxiparin 0,4ml, který si píchám do teď a bez přestávky si ho budu píchat až do porodu, po porodě mi ho začnou opatrně vysazovat.
Jinak ja za ten Flaxiparin doplácím za jednu krabičku kde je 10injekcí 180kč, ale peníze ať veme čert za mimi bych zaplatila mnohem víc!! :srdce:
Holky všem vám tady přeji, ať máte bezproblémová těhotenství a ať pak držíte v náručí zdravá krásná miminka!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
19.2.12 10:56

Ja mela clexan 0,4 a za 6 krabic jsem platila jen tech 30 Kc za recept. Jinak dokud clovek nema sam nejaky problem a vysledky jsou v pohode, pisi to az pred porodem a po nem, jakmile ale nejaky problem byl (tromboza, potrat), tak to vetsinou davaji po celou dobu. Ja v prvnim tehotenstvi mela horsi vysledky az po porodu, takze bylo dobre, ze jsem ty injekce mela, moje mama ma za sebou nekolik potratu a trombozu, stejne tak sestra a neter.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
19.2.12 11:19

Holky to je šílené někdy ten přístup doktorů :zed:
Opravdu je dobré si lecos zjistit a chtít to.Já to tedy tak udělala a uvidím,jestli mě to k něčemu bude :think: Ale já mám hematoložku výbornou,je to přímo primářka hematologie.Za injekce jsem taky nic neplatila,jen za recept a ty alkoholové čtverečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
19.2.12 16:18

Ahojky..holky musí být na hematalogii doporučení od dr.?Obávám se, že gyndař mi ho nedá - přijde mi, že tu mutaci nebere jako problém a obvoďák nevim nevim..každopádně děkuji, že se diskuze rozjela a já si vše v hlavě urovnala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
19.2.12 16:21
Aandrejka píše:
Ahojky..holky musí být na hematalogii doporučení od dr.?Obávám se, že gyndař mi ho nedá - přijde mi, že tu mutaci nebere jako problém a obvoďák nevim nevim..každopádně děkuji, že se diskuze rozjela a já si vše v hlavě urovnala :lol:

No já si myslím,že pokud se objednáš na hematologii a pak přijdeš za tvým gyndařem s tím,že chceš doporučenku,už s tím nic neudělá ;)
Je velký rozdíl mezi tím zeptat se,můžete mě ho dát a mezi tím jdu si pro doporučenku na hematologii ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
19.2.12 16:59
Ahoj,
ja jsem žádnou doporučenku neměla, gyndař mi jen řekl, že se tam mám objednat, tak jsem to udělala a je to.
Teď už nemusíš mít nikde doporučenku.
Aandrejka píše:
Ahojky..holky musí být na hematalogii doporučení od dr.?Obávám se, že gyndař mi ho nedá - přijde mi, že tu mutaci nebere jako problém a obvoďák nevim nevim..každopádně děkuji, že se diskuze rozjela a já si vše v hlavě urovnala :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
19.2.12 17:00

Já tedy doporučenku měla, dokonce mě moje dr. objednala přednostně…ale mohl by ti to napsat i obvoďák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
19.2.12 17:12

Mě doporučenku napsala obvodačka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
19.2.12 19:06

já měla první doporučenku z Caru, druhou pak od gyndařky, ale taky si myslím, že když se objednáš sama, tak co. Já jsem takhle byla na prohlídce na očním před porodem a normálně mi prohlídku udělali.

• Citovat
  • Upravit
1400
20.2.12 08:44

Můžu mít úplně dementní dotaz… jak přesně vypadá výsledek testů na papíře? Co je na něm doslova napsáno u jednotlivých testovaných mutací? Pokud mutace není, je tam třeba „negativní“?
Dneska mi zas volal obvoďák a ptal se, co na ty moje výsledky řikali na gyndě…tak jsem řekla nic, pane doktore, až za dva tejdny. :evil: Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
20.2.12 10:00

Ano,u každé mutace zvlášť je napsáno,zda je negativní,nebo pozitivní a i vysvětlivky co to znamená,pokud ta daná mutace je ;)
Výsledky by ti měly přijít domů,mě přišly ve dvou kopiích,jednu jsem si nechala a druhou dala na gynekologii.A na hematologii si zprávu ofotili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
20.2.12 10:05

já to mám z nějaké soukromé kliniky v Ostravě (car to tam poslal) a je tam napsáno mutace neprokázána nebo mutace prokázána na obou alelách - předpokládám, že se to dá prokázat i na jedné alele, ale tuhle variantu nemám :-)heterozygot je na jedné alele, homozygot na obou (ten to má od obou rodičů). Takhle to chápu já, doufám, že mi někdo neřekne, že jsem úplnej idiot :-)

• Citovat
  • Upravit
31744
20.2.12 10:22

Jojo,je tam mutace byla prokázaná a já tam pak mám podrobně co to znamená.Jíá jí mám v heterozygotním,což je od jednoho z rodičů a pak tam mám polymorfismus v genu PAI 4G/4G

Ještěže tam napsali co to je,protože jinak bych byla ztracená :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sekaná
6.5.12 17:51

1984 v praxi

Promiňte že to píšu, já kdybych byl těhotný, tak bych kašlal na doktory a na vyšetření nechodil. V tomto žumposionistickém státě nemůže člověk udělat nic bez toho aby ho někdo pořád neiritoval zbytečnými vyšetřeními. Malá odbočka - co by se stalo, kdyby těhotná nenahlásila těhotenství, rodila doma a dítě nikde nehlásila? To by byla velká rána pro tento pseudokapitalistický otrokářský režim.
O všechno se stará příroda, když je něco s plodem špatně, dojde k potratu. Není to tak složité, není třeba studovat tlusté knihy o nemocích. Mnohem důležitější je být v pohodě a s někým koho mám rád.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky