Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky jsem po dvou SP (1/11 a 5/11)..dr. mi teď dělal vyšetření na trombogen, při kterém mi byla zjištěna mutace MTHFR C677T v homozygotním stavu..když jsem si volala pro výsledky, tak mi pouze řekl ať jím více kyseliny listové a ať si přijdu pro doporučení na imunologii..k tomu mi přiložil zprávu o tom trombogenu, kde mám napáno ať se objednám k obvodnímu na zjištení homocysteinu a nějakou koagulaci, to tedy udělám, ale dostala jsem hrozný strach z dalšího těhotenství..co se bude dít dál, když budu mít výsledky dobré - nic?jen budu jíst tu kyselinu listovou?A když budou špatné, tak mě asi pošle na hematologii, že?Neumím si představit si něco píchat..já jsem hrozně paranoidní a už se vidím, že mám všechny choroby (trombózu, embólii), postižený mimi - no jsem hrozná..
vím, že se doporučuje jíst femibion, ale to se mi tluče, protože tam je jód a ten zas nemůžu kvůli štítce, no jsem z toho nešťastná a bojim se těhotenství ![]()
Aandrej, mrkni sem, jsem na tom dost podobne,
lehce hystericka, vyplasena, pze si ctu kde co a praktik mi k tomu nerekl ani zbla, taky tomu rozumim jako koza petrzeli, ale co psaly holky, nevypada to na nejakou tragedii…
https://www.emimino.cz/…utace-99880/
Děkuju..mrknu na to
já sem hrozná hysterka
brát nějaký léky tak mám všechny nežádoucí účinky
a ty někam chodíš?na hemato nebo tak?gyndař mi jen řekl víc kyseliny listový - nic víc..
Mám za sebou 2 zamlklé těhotenství,byly mě zjištěny dvě mutace a teď jsem těhotná potřetí.Fakt ti naprosto rozumím,ale neboj se.Byla jsem na hematologii,krevní obraz naprosto v pořádku,ale vzhledem k tomu,že to nějak vyšlo,že už jsem byla těhotná,tak mě okamžitě nasadila fraxiparin,což je vlastně miniheparin.Píchám si tedy injekce,dala mě ho hlavně kvůli mojí psychice,protože jsem taky byla na dně a určitě víš o čem mluvím ![]()
Ta psychika se hodně uklidnila,najednou tomu věřím,že to vyjde.
Co se týče té listovky tak doporučuji rozhodně femibion s okamžitou platností.Ta listovka je v něm naštěpená a my s mutacema ji skoro nevstřebáme,pokud není takto upravená.Ještěže femibion existuje.Je sice o něco dražší,ale co bych pro mímo neudělala.Brala jsem ho už před otěhotněním.
Držím palečky ať to tentokrát vyjde na 1* ![]()
Děkuji, trošku si mě uklidnila
taky bych se potřebovala hodit do klidu..já tady tak koukám a u nás v okolí snad žádná hematologie neni
no počkám na obvoďáka co mi ještě poví..u toho femibionu - nhed bych si ho koupila, i ty peníze bych obětovala, ale jak jsem psala nesmím jód a ten tam bohužel je ![]()
ahoj já jsem také mthfr homozygot, a v těhu jsem si taky píchala fraxík a stejně to nevyšlo tak jsem jela ještě na imunologii a tam mi dr. řekla, že mám preventivně ještě na další věc brát godasal prý obdoba aspirinu (takže také něco na upravení srážlivosti) ale injekce prý mít nemusim
tak jsem z toho špatná, ale prý opravdu stačí jen ten godasal tak taky nevim a jsem z toho taky lehce hysterická..a k tomu mi ještě všichni tvrdí jak je takhle mutace bezvýznamná tak nevím jestli až budu těhu mám jet na hematolku nebo ne ![]()
Já na imunologii taky byla,ale tam bylo vše v pohodě.Myslím,že hematologie je asi všude.Samozřejmě,že žádný lék není všemocný.
Předpokládám,že když nemůžeš jód tak máš trochu v nepořádku štítku,nebo máš na něj alergii
V tom případě se tu listovku snaž do sebe dostat ve vyšší dávce,než ostatní těhulky.
Já doufám,že teď už to po třetí nezažiju,dělám pro to vše co mohu a vlastně my všechny,takže nám nezbývá nic jinýho než si držet palce.Doma si připadám jako v lékárně ![]()
mari1912 píše:
Já na imunologii taky byla,ale tam bylo vše v pohodě.Myslím,že hematologie je asi všude.Samozřejmě,že žádný lék není všemocný.
Předpokládám,že když nemůžeš jód tak máš trochu v nepořádku štítku,nebo máš na něj alergiiV tom případě se tu listovku snaž do sebe dostat ve vyšší dávce,než ostatní těhulky.
Já doufám,že teď už to po třetí nezažiju,dělám pro to vše co mohu a vlastně my všechny,takže nám nezbývá nic jinýho než si držet palce.Doma si připadám jako v lékárně
to já si taky připadám jak v lékárně denně beru pět léků a to ještě nejsem těhu ![]()
Aandrejka jinak mě dr. řekla, že stačí brát třeba jen acidum folicum…tak si myslim, že když nemůžeš jod tak tohle je pro tebe dobrá varianta
já teda k tomu raději ten femibion beru taky pro jistotu
nedá mi to a musím reagovat.
těhotná jsem byla 3× - 2× samovolnej potrat a po třetí zamlklé těhu v 19 týdnu.
Udělali mi také rozbor a mám také krevní mutaci mthfr homozygot - na základě těchto výsledku mi byl nasazen i hned po zjištění těhotenství Flaxiparin 0,4ml a ten si píchám od 6týdne těhu.
Doktor mě také ihned poslal na hematologii a tam udělali potřebné vyšetření, naštěstí se potvrdilo, že mám jen tuhle jednu mutaci… Musím vám říct, že mi bylo zděleno, že tato mutace není vůbec nijak nebezpečná, prý je to obvyklý nález, který má 56% ženské populace. Prý nikdy nebylo prokázané, že tato mutace má vliv na plod… no nevím, každopádně Flaxiparin si píchám dál a je to v pohodě!! Dnes jsem ve 23týdnu a čekáme chlapečka!! ![]()
85Kristýnka píše:
Udělali mi také rozbor a mám také krevní mutaci mthfr homozygot - na základě těchto výsledku mi byl nasazen i hned po zjištění těhotenství Flaxiparin 0,4ml a ten si píchám od 6týdne těhu.
Doktor mě také ihned poslal na hematologii a tam udělali potřebné vyšetření, naštěstí se potvrdilo, že mám jen tuhle jednu mutaci… Musím vám říct, že mi bylo zděleno, že tato mutace není vůbec nijak nebezpečná, prý je to obvyklý nález, který má 56% ženské populace. Prý nikdy nebylo prokázané, že tato mutace má vliv na plod… no nevím, každopádně Flaxiparin si píchám dál a je to v pohodě!! Dnes jsem ve 23týdnu a čekáme chlapečka!!
Moc děkuji a myslím,že ne jen já
Tohle je přesně to,co potřebujeme slyšet,že to jde.A i když to nebylo prokázáno,tak já věřím,že to s tím něco společného má.Ať ti chlapeček hezky roste ![]()
85Kristýnka píše:
Doktor mě také ihned poslal na hematologii a tam udělali potřebné vyšetření, naštěstí se potvrdilo, že mám jen tuhle jednu mutaci… Musím vám říct, že mi bylo zděleno, že tato mutace není vůbec nijak nebezpečná, prý je to obvyklý nález, který má 56% ženské populace. Prý nikdy nebylo prokázané, že tato mutace má vliv na plod… no nevím, každopádně Flaxiparin si píchám dál a je to v pohodě!! Dnes jsem ve 23týdnu a čekáme chlapečka!!
Mužu se ještě zeptat do kolikátého týdne sis píchala,nebo si pícháš bez přestávky?Mě řekla do 15tt a pak ve třetím trimestru ![]()
mari1912 píše:85Kristýnka píše:Mužu se ještě zeptat do kolikátého týdne sis píchala,nebo si pícháš bez přestávky?Mě řekla do 15tt a pak ve třetím trimestru
mari1912 píše:
Tak já si to taky myslela a poradím se o tom s dr.
Děkuji
85Kristýnka píše:
No vůbec nemáš zač děkovat!! Hlavně se nenchej odbít a každej měsíc si nech udělat krevní obraz, ty injekce jsou pěkný svinstvo!!
Jo a taky, jestli bereš listovku, tak tu vysaď a taky vše co obsahuje draslík!!!
Každopádně ty injekce si nenech v žádném případě vysadit, to je největší blbost!!!
Tak ať ti vše dobře dopadne!!!!
mari1912 píše:
Tak já si to taky myslela a poradím se o tom s dr.
Děkuji
Jojo,jdu tam hned teď za měsíc,to ona říkala,že budu muset.
No a beru femibion,kvůli té listovce-prý u těhle mutací je třeba,ale nevstřebáme jí. ![]()
Co bereš ty? ![]()