MTHFR vs. těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9217
15.11.07 12:00

Korsinka a ostatné, ďakujem za info. ja sa bojím, aby sa mimču dačo nestalo . :? čo tam po mne :wink: pichám si clexane + listovka a B6, ale i tak by som najradšej porodila skôr ako 40tt. mám strach, že mimčo nebude mať dostatok živín cez cievky a pupočníček… nerada by som prenášala. a na kontrolu chodím zatial raz mesačne, no uvidím, čo potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.11.07 13:42

Zulok, neboj sa! Ako som už písala, prenášať Ťa dlho nenechajú! A hlavne nikde neni napísané, že neporodíš v termíne!
Prajem bezproblémové tehotenstvo aj porod!
Určite napíš, ako si dopadla!
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.11.07 13:55

A Blanci,
já rodila letos v dubnu taky u Apolináře (vidím, že Ty v lednu), ale já mám úplně odlišné zkušenosti! Podotýkám, že žádnou protekcii jsem neměla! Jak už sem psala chodila jsem tam od 12.tt, pokaždé jiný doktor v poradně (nikdy jsem tam však na Kouteckého nenarazila) a to jsem tam chodila v den, kdy chodí tyto pacientky! Nikdy nebyl problém, že by nevěděli dr., oč se jedná-vždy byli milí… a to samé při porodu. Jen jsem přišla, začli kolem mě poletovat a vše bez problémů! Nic jsem nemusela milionkrát vysvětlovat! Proč jsi všem musela při porodu vysvětlovat, co Ti je? Byl nějaký problém?? Mě si prostě automaticky hlídali…

Jo a k tomu MTHFR- to není až tak závažný-toho se tak nebojím, ale spíš a to mi taky potvrdili v trombotickém centru, že mnohem horší je, když je mutace na tom protrombinu…ale to už je o jiné diskuzi…
Já vím, že Kubík se tomu nevyhne, ale lepší to je mít pod kontrolou a hlavně u holky (což se nás zatím netýká :) )
Sorry, že jsem se tak rozepsala, ale potřebovala jsem zareagovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.11.07 15:54

Korsinko,

taky mi to přišlo divné, neb celá karta byla přímo v PC. Vypadalo to asi takhle:

Dne 4.1. v 03 hod jsem se nechala dovézt sanitkou v 41+5tt (to mne chtěli ve 39tt hospitalizovat na rizikáč) k Apolináři. Tam byl takový mladý „dochtor“, který mi natočil UZ a zeptal se mne, jestli mne má kdo odvézt domů!!!!!!, že prý to je ještě na dlouho a že ač mám již 4 hodiny kontrakce každé 4 minuty, tak se vůbec neotvírám, tak ať jdu. Prý mají plno.
Málem jsem se rozbrečela, ale jak jsem začala se svou dg, říkal, že musí zavolat kolegyni. Kolegyně dorazila, taky mne bolestivě vyšetřila, vyslechla mou dg a řekla, ať mne tam tedy nechá, když jsem byla u nich v riz. porad.
Ráno v 6 se měnily služby. Přišla mladá - jiná „dochtorka“ a taky mne vyšetřila a prý mám jít domů, že mají plno. A tak osvědčený recept - řekla jsem dg. a tak že zavolá kolegu. A kolega mne taky bolestivě vyšetřil, znovu jsem mu řekla dg a tak mne tam nechali. Večer v 6 se střídaly služby. Přišel te dochtor, co mne přijímal, zas mne vyšetřil a ŘEKL SESTŘE, jako bych tam ani nebyla, že se neotvírám, tak že dostanu oxytocin. Tak jsem mu mezi kontrakcema a slzama vysvětlovala, že ten já dostat nemůžu, protože mám svou dg…
Tak zavolal 2 posily. Obě mne bolestivě vyšetřili/y - já už nevím, kdo to byl - a tak prý dostanu jenom klystýr.
U ranní vizity jsem brečela jak želva, neb jsem byla fyzicky i psychicky zcela na dně, hlavně, když mne vyšetřovali 4 dochtoři z ranní vizity a konstatovali, že kontrakce jsou sice pěkné, ale jsem pořád otevřená jen na 1,5 cm. Bylo 5-tého ráno a já jsem naposled spala 3-tího ráno a jedla 3-tího večer. Tak mne dali na porodní box a dali mi epidurál. Hned jsem spala jako špalek, ale hned mne taky budili, prý je na tom mimčo nějak špatně. Zavolali toho starého - nějakého vedoucího odd a ten mne rukou otevřel/rozthral branku a já myslela, že umřu. Ale to jediné mne zachránilo před císařem. Fuj, ještěže je to za mnou! Do 20 min byla Zuzi na světě.
Uf, to jsem se rozepsala!!!!

Jo, Koucký míval poradnu v po a pá. Společně s takovou nějakou vysokou mužatkovou doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
19.11.07 19:40

My jsme se prestehovali na Moravu a kdyz jsem sla s dcerou k jejimu lekari s tim,ze mi v porodnici dopurucili vysetrit dceru 12let i syna po 18.mesici,tak na me koukali,jako bych spadla z visne.Poslali me na hematologii a tam mi primar rekl,ze MTHFR heterozigot ma kazdy 3 clovek a nikdy neslysel o tom,ze by se mely vysetrovat deti.A me pry vysetreni delat nebude,je to drahe,at si sezenu vysledky tam kde jsem byla.Ani nevidi zadny duvod proc bych mela chodit do hematolicke poradny.
Tohle jednani se mi nelibi,ale bohuzel jsme male mesto a na vyber z lekaru nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
22.11.11 13:53

Ahojky četla jsem vaši problematiku, která se mě také týýka. Mám mutaci mthfr od 20tt si píchám fraxiparine a nějak jsem se přesně nedočetla jak je to s porodem když si ředím krev. Sice mam lehči formu, ale problem je, že jsem měla již 2X trombozu tudíž me na hemmatologii více hlídají, jen moje gyn to nějak neřeší. Jsem 35t a jái stále nejak nevím co mě čaká. Mám spíš obavy z porodu, abych nekrvácela víc…
Nějaké zkušenosti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.24 07:28

Mthfr heterozygot stav.

Ahoj, děvčata. Má někdo zkušenosti s touto mutaci? Zjistili mi ji v roce 2008. Chvilku jsem si píchala injekce..od té doby nikdo neřeší toto.. v lednu jsem otěhotněla neplánovaně.. vše probihalo tak nějak v pořádku krom toho že mi vyšel pozitiv. Preeklampsie.. godasal.. nicméně 2× preeklampsie 1 a 3 porod.. 4 porod dopadl fatálně.. smrtí dvojčat ve 28tt.. myslíte že mi u Apolináře pomohou abych měla miminko jedno aspoň zdravé a živé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí