Muffiny, co dělám špatně?

555
8.1.25 07:58

Muffiny, co delam špatně?

Ahoj co prosím dělám špatně při pečení muffinu? :roll: Udělám klasické obyčejné těsto.. Naliju do forem do půlky, hodím tam čokoládu na vaření nebo nutellu, opět doliju těsto do vrchu. A peču… Muffiny jako takové jsou dobré, těsto v pohodě. Ale vždycky, opravdu vždy mám nutellu nebo čokoládu z toho vypečenou. :zed: Čím to je? Jakoby se z toho těsta „ztrati“. Buď je pripekla úplně vespod košíčků, nebo tam jakoby není vůbec… :mrgreen: Co dělám bl.be? Jedu podle receptu na YouTube, krok za krokem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
8.1.25 08:26

Já čokoládový kousky vmíchávám do těsta. Když dám kus do středu, taky mi spadne dolů. Takže buď čokošku pokrájet nebo koupit čoko čočky a vmíchat rovnoměrně do těsta a pak až plnit košíky.

• Citovat
  • Upravit
37131
8.1.25 08:29

Tak ta čokoláda je těžká, těsto tekuté, tak mi přijde logické, že se potopí na dno :D tak dávej tu čokoládu nadrcenou, to se tak nepotopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
8.1.25 08:31
@Kriss Tina píše: Více

A tak jak je možný že to někdo plní čokoládou, marmeládou apod? A drží mu to? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
8.1.25 08:34
@Tajemnadama píše: Více

Plní to jako koblihy, až když je těsto upečené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
8.1.25 08:49

Kup si čokopecky a zamíchej je do těsta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13860
8.1.25 08:54

Borůvky běžně obaluju v mouce, aby zůstaly na místě a neklesly ke dnu. Nevim jestli by to nezabralo i na tu čokoládu. A jinak bych zkusila třeba hustší těsto, aby neklesla. Myslim ze jsem dřív dělala muffiny s kostkou čokolády taky (uz nevim, nechutnaji mi a ted uz to ani jíst nemuzu), kostku jsem vtlačila do vylitého košíčku a vzdy tam uprostřed zůstala. Ale i tak se spekla a pocitově to za to stálo fakt jen dokud byl muffin teply.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.25 09:25

Nasekanou čokoládu dám do mrazáku. Udělám to jako první úkon, když začínám péct. Vmíchám ji jako poslední do těsta. Potom neklesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
8.1.25 09:42

Díky holky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.25 12:16
@Markéta188 píše: Více

Ne, já jsem dělávala takové, kde se nalilo půlka těsta, dala kostička čokolády a dolilo se to. Měla jsem ji rozpuštěnou normálně ve středu toho muffinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
8.1.25 12:24
@Barevné klubíčko píše: Více

A ta čokoláda zůstala i po vychladnutí rozpuštěná?
Já dělala taky s čokoládou, ale vždycky mi ta čokoláda zase ztvrdla :mrgreen:

Pak mi kamarádka poradila velkou stříkačkou naplnit nutelou až po vychladnutí - dělám dceři takto domácí brumíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.25 12:45
@Markéta188 píše: Více

Jo takhle, tak to ztvrdla. Tuším, už jsem je tak 4 roky nedělala :lol: Ale nikam nepropadla. To ne. A byly výborné, obalovaly se ještě v cukru se skořicí :P

Stříkačkou jsem zkoušela a nic jsem dovnitř nedostala. Vše vyteklo ven :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport