Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj co prosím dělám špatně při pečení muffinu?
Udělám klasické obyčejné těsto.. Naliju do forem do půlky, hodím tam čokoládu na vaření nebo nutellu, opět doliju těsto do vrchu. A peču… Muffiny jako takové jsou dobré, těsto v pohodě. Ale vždycky, opravdu vždy mám nutellu nebo čokoládu z toho vypečenou.
Čím to je? Jakoby se z toho těsta „ztrati“. Buď je pripekla úplně vespod košíčků, nebo tam jakoby není vůbec…
Co dělám bl.be? Jedu podle receptu na YouTube, krok za krokem..
Já čokoládový kousky vmíchávám do těsta. Když dám kus do středu, taky mi spadne dolů. Takže buď čokošku pokrájet nebo koupit čoko čočky a vmíchat rovnoměrně do těsta a pak až plnit košíky.
Tak ta čokoláda je těžká, těsto tekuté, tak mi přijde logické, že se potopí na dno
tak dávej tu čokoládu nadrcenou, to se tak nepotopí.
@Kriss Tina píše: Více
A tak jak je možný že to někdo plní čokoládou, marmeládou apod? A drží mu to? ![]()
@Tajemnadama píše: Více
Plní to jako koblihy, až když je těsto upečené.
Borůvky běžně obaluju v mouce, aby zůstaly na místě a neklesly ke dnu. Nevim jestli by to nezabralo i na tu čokoládu. A jinak bych zkusila třeba hustší těsto, aby neklesla. Myslim ze jsem dřív dělala muffiny s kostkou čokolády taky (uz nevim, nechutnaji mi a ted uz to ani jíst nemuzu), kostku jsem vtlačila do vylitého košíčku a vzdy tam uprostřed zůstala. Ale i tak se spekla a pocitově to za to stálo fakt jen dokud byl muffin teply.
Nasekanou čokoládu dám do mrazáku. Udělám to jako první úkon, když začínám péct. Vmíchám ji jako poslední do těsta. Potom neklesne.
@Markéta188 píše: Více
Ne, já jsem dělávala takové, kde se nalilo půlka těsta, dala kostička čokolády a dolilo se to. Měla jsem ji rozpuštěnou normálně ve středu toho muffinu.
@Barevné klubíčko píše: Více
A ta čokoláda zůstala i po vychladnutí rozpuštěná?
Já dělala taky s čokoládou, ale vždycky mi ta čokoláda zase ztvrdla ![]()
Pak mi kamarádka poradila velkou stříkačkou naplnit nutelou až po vychladnutí - dělám dceři takto domácí brumíky.
@Markéta188 píše: Více
Jo takhle, tak to ztvrdla. Tuším, už jsem je tak 4 roky nedělala
Ale nikam nepropadla. To ne. A byly výborné, obalovaly se ještě v cukru se skořicí ![]()
Stříkačkou jsem zkoušela a nic jsem dovnitř nedostala. Vše vyteklo ven ![]()