Muffiny s marcipánem

14535
4.10.12 13:58

Muffiny s marcipánem

Chtěla bych udělat něco takového, ale přemýšlím zda muffiny neudělat jako dortík, jen je nepotahovat celé. CO by jste dali za těsto? Klasický piškot a krém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4246
4.10.12 14:22

Ahoj, tak muffiny se dají dělat prakticky z každého korpusového těsta na dort. Moc hezky vypadá Red velvet korpus http://www.google.cz/imgres?… Je to prostě červenej korpus. A pod marcipán bych dala klasickej máslovej krém. Hlavně nic, v čem je voda, marcipán by se pak roztekl. A nepotahovala bych celej muffin, ale vykrojila bych jen to kolečko nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
4.10.12 14:23

Ja jsem delala muffiny dokonce z klasickeho babovkoveho testa a dopadly naprosto vyborne… akorad nemam bohuzel zkusenost s potahovanim marcipanem, jestli to jde i na takove testo… :think:

• Citovat
  • Upravit
6499
4.10.12 14:25

Klasický piškot by byl asi dost suchý, ne? Udělala bych normálně muffiny s náplní - čokoláda strouhaná, ovoce (dělala jsem teď se strouhanými jablky a skořicí a nemají chybu). A pod marcipán doporučuju nějaký krém s máslem, stačí obyč pudinkový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
4.10.12 14:26

Ahoj, tak muffiny se dají dělat prakticky z každého korpusového těsta na dort. Moc hezky vypadá Red velvet korpus http://www.google.cz/imgres?… Je to prostě červenej korpus. A pod marcipán bych dala klasickej máslovej krém. Hlavně nic, v čem je voda, marcipán by se pak roztekl. A nepotahovala bych celej muffin, ale vykrojila bych jen to kolečko nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
4.10.12 14:46

Já právě už muffinů zkoušela hodně, ale nějak mi k tomu marcipánu nejdou. Myslela jsem jestli je už někdo nedělal. Asi je zkusím na nečisto. Klasiku piškotové těsto, nějaký lehký krem s ovocem a pod marcipán máslový krém. Dortů jsem už pár dělala (těch potahovaných), spíš jsem hledalal jestli někdo něporadí nějaký bezva krém a těsto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
4.10.12 14:53

@Vertiline
ten barevný korpus je super nápad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16795
4.10.12 14:59

Ahoj holky :mavam:
ja bych strasne rada neco takoveho delala.ale mam odvahu jen na ten muffin :roll: cekame miminko, tak bych pak pozdeji chtela tohle delat kvuli nemu :srdce:
@Vertiline ty jsi v tomhle nejak zbehla? marcipan si delas doma a nebo kupujes? co jsem koukala na marcipan na netu na recepty, tak me to prijde strasne slozity :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
4.10.12 15:03

Pod marcipan muzes dat nugetu, dzem, pudinkovy krem, vlastne vsechno krome zivocisne slehacky nebo tvarohoveho kremu,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
4.10.12 15:04
@Terrad píše:
@Vertiline
ten barevný korpus je super nápad

Jj, to je, Já jsem to ještě nezkoušela, ale chystám se na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
4.10.12 15:05

@sigip
já si dělám falešný marcipán podle receptu na MMB a složitý teda rozhodně není, ale taky je nedocílíš úplně bílé barvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
4.10.12 15:05

@sigip No, pár dortů jsem už dělala a muffiny děláme doma pořád. Jinak marcipán, nebo fondán jsem si doma už dělala, ale nebylo to nic moc a je to příšerná práce :zed: Tak ho už jenom kupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
4.10.12 15:06

@jizvíková
díky, právě jsem přemýšlela čím ten marcipán přidělat kromě krému :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16795
4.10.12 15:41

@Vertiline ja koukala na marcipan v tescu a za ten pidi kousek chteji pres 50kc 8o mas tip na nejaky levnejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
4.10.12 15:48

Použít můžeš jakékoliv dortové těsto - pozor, pro potahování marcipánem se ho do košíčku nesmí nalít moc, jinak to udělá klasickou muffinovou čepici. Jinak těmhle dortíčkům už se neříká muffins, ale cupcakes - liší se primárně právě odlišným těstem (to na muffiny fakt nedoporučuju) a dále tím, že se cupcakes právě ještě zdobí navrchu - obvykle marcipánem/fondánem nebo krémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí