Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když si ho nastříká,tak je teda fakt,že nechrápe,ale je lempl,tak si ho nestříká poctivě každý den a fláká to ![]()
mahdalka píše:
Když si ho nastříká,tak je teda fakt,že nechrápe,ale je lempl,tak si ho nestříká poctivě každý den a fláká to
koupim to taky,zkusim to,dostane to k Mikuláši
on sprej a já klidnou noc,možná
![]()
Znamy chrapal roky a bol schopny zaspat kdekolvek a kedykolvek. Vsetci sme to brali ako nieco, co k nemu patri, az jeho manzelka ( lekarka) to vzala do ruk.
Poslala ho do spankoveho laboratoria a tam ho pocas spanku napojili na pristroje. Zistili ze za hodinu ma 45× zastavu dychania ( kratku) potom sa s chrapotom nadychne a tak dookola.
Preto sa kvalitne nevyspal a bol stale unaveny.
Dali mu pristroj- je to maska na tvar a nejaky stroj, ktory cez tu masku vhana vzduch pod tlakom. S tymto strojom vobec nechrape, dobre sa vyspi a nie je unaveny. Ked niekde cestuje, berie ho so sebou. Zmenilo mu to zivot.
Zuzana
Ano, to je to, co má dostat po této poslední hospitalizaci také můj přítel. ![]()
Ahojda. Mám taky manžela, který chrápal vždy. Je to asi 4 roky a šli jsme do nemocnice na vyšetření, zda by s tím nešlo něco udělat. Šlo, ale v našem případě by to nemuselo být nastálo
. Tak jsem řekla, ať tu operaci nepodstupuje. Už asi 12 let mám špunty do uší-ne voskové, ty jsou nepříjemné. Používám měkké jakoby molitanové. Pár stojí asi 4,–. Bála jsem se, jak to budeme dělat, až se malá narodí, tak jsem měla pouze v jednom uchu, abych slyšela malou, ale po měsíci už používám oba. Malou (a bohužel i manžela) slyším, ale nebudím se, když se malá pouze zavrtí, nebo manžel zvýší frekvenci chrápání. Chvilku trvá, než si uši zvyknou, ale stačí to překonat. Držím palce, znám, co to je.
Maky.p píše:
Můj taky a vesměs každou noc. Když si dá pivko a je hodně unavený, tak tuplem. Dneska chrápal „jenom“ 2×Teniskák by mi nepomohl, protože spí jen tak. Naštěstí stačí, když ho lehce zatlačím do ramene, aby se otočil, ani neprocitne a automaticky se otáčí na bok nebo na břuch. Můj otec taky chrápal a byl na té operaci krku. A pomohlo to
jen je to docela dražší
Manžel se taky otočí, když do něj zatlačím, ale musím trochu víc. (Já bych měla modřiny - on je naštěstí odolnější) Otočí se a druhý den o ničem neví.