Společné bydlení a kočky

63
22.10.11 20:24

Společné bydlení a kočky

Zdravím Vás všechny,
budu se stěhovat k příteli (po 3 letech známost) do jeho bytu 2+kk. Mám dvě dlouhosrsté kočky (výhradně v bytě chované). Společné soužití není jednoduché samo o sobě. Naučit se žít se dvěma kočkami pro něj nebude asi jednoduché. Sama jsem zvyklá, ale samozřejmě je to starost. Máte někdo podobnou zkušenost? Že jste si dámy přinesly do společného bydlení kočičku/kočičky? Jaké byly největší problémy? Zvířáta má rád. Chová se k nim hezky. Když je u mě v bytě přes noc, tak už si je naučil, aby mu nespaly na břiše, takže spí u mě. Ale bude to boj. až budou v novém prostředí. Mám obavy. :think:

Příspěvek upraven 27.10.11 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5254
22.10.11 20:32

Ahoj, taky ses se k příteli nastěhovala s kocourkem. Je to briťák a jediný problém, který řešíme jsou kočičí chlupy úplně všude. Kocour si zvykl velice rychle, ale nebylo to pro něj úplně neznámé prostředí, brala jsem hom s sebou občas na víkend.
Tak ať si přítel i kočičky brzo zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
22.10.11 20:38

No, já je tam nebrala. Nejsou zvyklý cestovat.. nesnáší přepravku a nemaj tam zachod.. no s tema chlupama ví co a jak. věci hned po příchodu zavřít do skříně a vzít něco „na doma“. jinak luxování je mi jasný, že bude můj boj. ted jak bydlim sama, tak v byte moc nejsem, tak to neřešim denně.. ale pak asi budu muset :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
22.10.11 20:59

No já opravdu vysávám denně, máme ještě psa:-) Ale myslím, že to zvládnete. Jak staré jsou? My se stěhovali, když kocourovi nebyl ani rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
22.10.11 21:15

S bývalým přítelem jsme spolu začali žít, když já měla dvě kočky. Bral to v pohodě, jen jsme vyřadili černé oblečení z „provozu“ :lol:
Stěhovali jsme se pak na domek, kocour to vzal v pohodě, kočička je citlivější, ale zvykla si ;-) No a díky expříteli mám ted 3 kočky ;-) A byl to právě on, kdo toho nejmladšího učil spát v posteli, zatímco já ho vyhazovala.

Pokud kočičky má rád, chová se k nim hezky, tak bych tomu nechala volný průběh ;-) Když si na nové prostředí zvykla naše citlivka Lota, určitě si zvyknou i ty tvé kočenky :palec:
Určitě uklízet věci, častěji luxovat a pořídit si zásobu válečků na chlupy :palec: A na gauč používám obyč dětské vhlčené urbousky, těmi nejlépe odstraním chlupy z potahu, když kočičáci chrní přes den na gauči :-)

JInak nás ted do týdne čeká znovu stěhování a věřím, že si všichni tři zvyknou líp než já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
22.10.11 21:18

ti moji chlapi to zvládli oba :nevim: bez problémů. A to je můj muž z vesnice, kde kočky fungujou jen venku na chytání myší, a ještě myslivec, kterej je venku bere jako škodnou. Přesto domácího kocoura přijal v pohodě a na těch prsou si ho večer u televize nechává blahosklonně spát.
Tak se toho neboj. Jestli za to ten tvůj vyvolený stojí a nemá alergii na srst, bude mu jedno, jestli se nastěhuješ s kočkama nebo bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
22.10.11 21:30

No já uklízím z čalounění mokrou houbičkou. To uklízení bude asi to poslední. O to se snad nějak postarám. Nejvíc se bojím nocí. Přítel je hodně citlivý na spánek. Ale myslím, že až si zvyknou, prospí celou noc jako tady semnou. Stěhování koček jsem naplánovala na léto na období dovolených, kdy se nebude muset vstávat do práce. Kočkám bude na jaře 10 let. Tak už to taky nejsou žádné výtržnice :pankac:

Děkuju moc za Vaše příspěvky. člověk se potřebuje vypovídat.. a vyzjistit jak se to povedlo jinde.. snad budeme úspěšní .. tak nějak celkově.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
22.10.11 21:34
Zuzamka píše:
Kočkám bude na jaře 10 let. Tak už to taky nejsou žádné výtržnice :pankac:

:lol: hezké :-D

i když ten náš kastrovanej osmileťák ještě teď řve venku na kočky jak „zamlada“ i v noci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
22.10.11 21:38

Zuzamko,

určitě si zvyknou ;-)
Já tak před skoro 3 lety brala 10 letého kocourka, vyhladovělého, z venku a rovnou jsem ho šoupla domů, bez možnosti chodit ven. A zvykl si, byl neskonale vděčný za každé pohlazení a projev lásky. Byl to fakt vyjímečný kocourek :hug: Leč ho zradily ve 12 letech ledvinky.

Náš nejstarší peršánek má 8,5 ročku a pořád mu sem tam švihne v hlavě a řádí jak čert :mrgreen:

Držím palce, at to proběhne hladce a žije se vám všem čtyřem krásně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
22.10.11 21:41

já mám dma dvě kastrované holky :dance: :dance: tak ty na žádný kocoury nepokřikujou :wink: to spíš na mě když otevřu lednici .. to je koncert :potlesk:

jsou to takové nějaké směsky. máma obyč.. táta asi dlouhochlupej. od každýho mají něco :-)

Na fotce jsou ještě za mlada :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
22.10.11 21:45

to je dobrý, černý chlupy ani nejsou tolik vidět na oblečení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
22.10.11 21:48

když ony mi začínají šedivět :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
22.10.11 21:53
Zuzamka píše:
když ony mi začínají šedivět :zed: :lol:

obarvit! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.10.11 11:00
lys píše:
to je dobrý, černý chlupy ani nejsou tolik vidět na oblečení :wink:

Zuzamko,
já mám dva zrzky, jeden z toho čistokrevný peršan a tedy ty chlupy na černém oblečení, to je věc :zed:
Ale jinak jsou to zlatíčka ;-)

Ty tvé jsou krasavice :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí