Můj nový koníček - korálky

3059
19.2.14 21:25

Můj nový koníček - korálky

Holky tvořilky, všechny vás moc zdravím.
Od mala mě bavily ruční práce, které jsem ale z nedostatku času časem opustila. Až nyní mě velice oslovila technika korálkování a doufám, že u toho nějaký čas vydržím.
Zatím jsem úplný začátečník. Je tu mezi vámi někdo, kdo má korálkování také jako koníčka a rád si o tom občas popovídá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2234
19.2.14 21:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
19.2.14 21:31

AHojky jindro kytko. Ráda se přidám a nahlédnu pod pokličku. Dneska jsem s kamarádkou taky začala. Ona tedy už nějaký čas korálkuje. Já zkoušela dneska velikonoční vajíčko. To jednoduché. Vytvarovat na placato vajíčko, omotat ho kolem obvodu korálky a vyplítání tedy nic moc. TUším smyčkový výplet. U kamarádky tři řady v pohodě a zbytek jsem si odnesla domů, že si to dodělám a plácám se v tom tedy opravdu šíleně. Takže pevné nervíky a korálkování zdar :-)
Jinak mě to ale strašně moc chytlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
19.2.14 21:40
@Bobca píše:
AHojky jindro kytko. Ráda se přidám a nahlédnu pod pokličku. Dneska jsem s kamarádkou taky začala. Ona tedy už nějaký čas korálkuje. Já zkoušela dneska velikonoční vajíčko. To jednoduché. Vytvarovat na placato vajíčko, omotat ho kolem obvodu korálky a vyplítání tedy nic moc. TUším smyčkový výplet. U kamarádky tři řady v pohodě a zbytek jsem si odnesla domů, že si to dodělám a plácám se v tom tedy opravdu šíleně. Takže pevné nervíky a korálkování zdar :-)
Jinak mě to ale strašně moc chytlo!

To je super, tak to jsme téměř časově spolužačky :kytka:. Já to poprvé ručně zkusila včera :). A den před tím jsem si koupila knížku Navlékáme korálky.

To máš fajn, že máš kamarádku, co ti to může ukázat. Co já bych za někoho takového dala!
A to vajíčko jsi vytvarovala z jakého materiálu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
19.2.14 21:44

@jindra.kytka Vítej mezi závisláky. Já korálkuju už skoro 4 roky a co jsem v tom už utopila peněz :zed:. Ale hrozně mně to baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
19.2.14 21:46
@gabousek píše:
https://www.emimino.cz/…ovani-98315/ ;)

Aha. Když jsem zadávala toto téma, tak se mi tam toto předešlé neobjevilo. Teď jsem na to koukla, poslední příspěvek je tam půl roku starý. Ty jsi tam chodila? A sama také korálkuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
19.2.14 21:48
@MarketaJ píše:
@jindra.kytka Vítej mezi závisláky. Já korálkuju už skoro 4 roky a co jsem v tom už utopila peněz :zed:. Ale hrozně mně to baví.

To ti ráda věřím, že tě to baví. Mám silný pocit, že mě to též bude bavit. A co vyrábíš nejraději? A jaká technika ti jde nejlépe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
19.2.14 21:54

@jindra.kytka jako divá už spoustu let :mrgreen: Říkám tomu duševní hygiena :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
19.2.14 21:58

@jindra.kytka V poslední době dělám hlavně šitý šperky, nejvíc mně baví náramky a náušnice. Občas něco ketluju nebo drátuju, ale to už moc často nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
19.2.14 21:59

@jindra.kytka Vajíčko jsem vytvarovala podle vykrajovátka vajíčka na perníčky. takovým silnějším drátem, je bronzový. Vše mi dala ta kamarádka u ní. Takže jak se to přímo jmenuje nevím. Ještě jsem to ohýbala takovýma kleštičkama. Obmotala korlákama, to bylo ještě v pohodě a ted to vyplítám hodně tenkým drátkem a to už je pro mě vyšší dívčí :roll: No zítra asi půjdu zase na školení, jak to tak vypadá.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
@gabousek píše:
@jindra.kytka jako divá už spoustu let :mrgreen: Říkám tomu duševní hygiena :pankac:

No tak se pochlub :kytka: se svými zkušenostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232

@gabousek Pro mně je to místo antidepresiv :mrgreen:, který bych už jinak z dětí dávno potřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
19.2.14 22:01

@Bobca
To školení ti silně závidím :oops:
A chystáš se přímo vyrábět i něco z korálků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
19.2.14 22:06

@jindra.kytka Pokud se do toho dostanu, tak bych vyráběla. Ale vidím to po dnešku bledě. Posílám ti fotku mého dnešního hokusu pokusu. Jak říkám to vyplétání bude oříšek :-) Nneí to samozřejmě dodělané!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
19.2.14 22:08
@MarketaJ píše:
@jindra.kytka V poslední době dělám hlavně šitý šperky, nejvíc mně baví náramky a náušnice. Občas něco ketluju nebo drátuju, ale to už moc často nedělám.

Takže šité šperky jsou zábavnější na vyrábění? A to jsi se naučila sama nebo tě někdo naučil?
Já jsem zjistila, že mě tak nějak uklidňuje, po té každodenní práci okolo domácnosti, koukat na barevné korálky :D. Tak si myslím, že to také budu mít jako terapii :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat