Můj nový koníček - korálky
- Fotoalbum (9)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můj nový koníček - korálky
Holky tvořilky, všechny vás moc zdravím.
Od mala mě bavily ruční práce, které jsem ale z nedostatku času časem opustila. Až nyní mě velice oslovila technika korálkování a doufám, že u toho nějaký čas vydržím.
Zatím jsem úplný začátečník. Je tu mezi vámi někdo, kdo má korálkování také jako koníčka a rád si o tom občas popovídá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
AHojky jindro kytko. Ráda se přidám a nahlédnu pod pokličku. Dneska jsem s kamarádkou taky začala. Ona tedy už nějaký čas korálkuje. Já zkoušela dneska velikonoční vajíčko. To jednoduché. Vytvarovat na placato vajíčko, omotat ho kolem obvodu korálky a vyplítání tedy nic moc. TUším smyčkový výplet. U kamarádky tři řady v pohodě a zbytek jsem si odnesla domů, že si to dodělám a plácám se v tom tedy opravdu šíleně. Takže pevné nervíky a korálkování zdar ![]()
Jinak mě to ale strašně moc chytlo!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bobca píše:
AHojky jindro kytko. Ráda se přidám a nahlédnu pod pokličku. Dneska jsem s kamarádkou taky začala. Ona tedy už nějaký čas korálkuje. Já zkoušela dneska velikonoční vajíčko. To jednoduché. Vytvarovat na placato vajíčko, omotat ho kolem obvodu korálky a vyplítání tedy nic moc. TUším smyčkový výplet. U kamarádky tři řady v pohodě a zbytek jsem si odnesla domů, že si to dodělám a plácám se v tom tedy opravdu šíleně. Takže pevné nervíky a korálkování zdar
Jinak mě to ale strašně moc chytlo!
To je super, tak to jsme téměř časově spolužačky
. Já to poprvé ručně zkusila včera
. A den před tím jsem si koupila knížku Navlékáme korálky.
To máš fajn, že máš kamarádku, co ti to může ukázat. Co já bych za někoho takového dala!
A to vajíčko jsi vytvarovala z jakého materiálu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jindra.kytka Vítej mezi závisláky. Já korálkuju už skoro 4 roky a co jsem v tom už utopila peněz
. Ale hrozně mně to baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabousek píše:
https://www.emimino.cz/…ovani-98315/
Aha. Když jsem zadávala toto téma, tak se mi tam toto předešlé neobjevilo. Teď jsem na to koukla, poslední příspěvek je tam půl roku starý. Ty jsi tam chodila? A sama také korálkuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarketaJ píše:
@jindra.kytka Vítej mezi závisláky. Já korálkuju už skoro 4 roky a co jsem v tom už utopila peněz. Ale hrozně mně to baví.
To ti ráda věřím, že tě to baví. Mám silný pocit, že mě to též bude bavit. A co vyrábíš nejraději? A jaká technika ti jde nejlépe?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jindra.kytka jako divá už spoustu let
Říkám tomu duševní hygiena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jindra.kytka V poslední době dělám hlavně šitý šperky, nejvíc mně baví náramky a náušnice. Občas něco ketluju nebo drátuju, ale to už moc často nedělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jindra.kytka Vajíčko jsem vytvarovala podle vykrajovátka vajíčka na perníčky. takovým silnějším drátem, je bronzový. Vše mi dala ta kamarádka u ní. Takže jak se to přímo jmenuje nevím. Ještě jsem to ohýbala takovýma kleštičkama. Obmotala korlákama, to bylo ještě v pohodě a ted to vyplítám hodně tenkým drátkem a to už je pro mě vyšší dívčí
No zítra asi půjdu zase na školení, jak to tak vypadá.-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabousek píše:
@jindra.kytka jako divá už spoustu letŘíkám tomu duševní hygiena
No tak se pochlub
se svými zkušenostmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabousek Pro mně je to místo antidepresiv
, který bych už jinak z dětí dávno potřebovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bobca
To školení ti silně závidím ![]()
A chystáš se přímo vyrábět i něco z korálků?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jindra.kytka Pokud se do toho dostanu, tak bych vyráběla. Ale vidím to po dnešku bledě. Posílám ti fotku mého dnešního hokusu pokusu. Jak říkám to vyplétání bude oříšek
Nneí to samozřejmě dodělané!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarketaJ píše:
@jindra.kytka V poslední době dělám hlavně šitý šperky, nejvíc mně baví náramky a náušnice. Občas něco ketluju nebo drátuju, ale to už moc často nedělám.
Takže šité šperky jsou zábavnější na vyrábění? A to jsi se naučila sama nebo tě někdo naučil?
Já jsem zjistila, že mě tak nějak uklidňuje, po té každodenní práci okolo domácnosti, koukat na barevné korálky
. Tak si myslím, že to také budu mít jako terapii ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit