Můj nový koníček - korálky
- Fotoalbum (9)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jindra.kytka tak bacha na nakupy, me to chytlo pred par lety a ted mi tu pod posteli lezi ladem material za tisice
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bobca píše:
@jindra.kytka Pokud se do toho dostanu, tak bych vyráběla. Ale vidím to po dnešku bledě. Posílám ti fotku mého dnešního hokusu pokusu. Jak říkám to vyplétání bude oříšekNneí to samozřejmě dodělané!!
Náhodou to je krásné! Na fotce to vypadá jako náhrdelník. Jen jsem moc nepochopila ten materiál v tom vajíčku. Jak to vykrajovátko je na perník na velikonoční vajíčko. Tak tady je to jaký materiál? A pak to zavěsíš třeba na velikonoční větvičky ve váze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jindra.kytka u mě je to spíš o skládání barev a tvarů k sobě, aby to lahodilo oku.. dělá to radost mě i okolí, které obdarovávám.. Takový ty extra složitý techniky mě baví spíš výjimečně, páč musím podle návodu a moc to neodsejpá
Spíš vyrábím třeba do tohohle stylu (podotýkám, že tohle není moje práce).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radka84 píše:
@jindra.kytka tak bacha na nakupy, me to chytlo pred par lety a ted mi tu pod posteli lezi ladem material za tisice![]()
![]()
A proč ladem
? Tak co si vzít z nás začínajících inspiraci
a znovu se do toho pustit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jindra.kytka Ten materiál v tom vajíčku je hodně tenký drátek, kterým vypleteš to vajíčko s korálkama unvitř. Ale jak píšu, ty první dvě řady jsem upletla ještě za pomocí kamarádky, pak jsem musela pro synka do školky, s tím, že si to doma večer dodělám a už k tomu nedošlo. Jelikož jsem zapomněla postup ![]()
jj ten tvrdší drátek jsem omotala kolem obvodu vajíčkové formičky, dole zatočila kleštičkama a pak kolem obvodu motala korálky, uvnitř bude výplet s korálky a nahoru pak dám mašličku, kterou to upevním na větvičky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabousek píše:
@jindra.kytka u mě je to spíš o skládání barev a tvarů k sobě, aby to lahodilo oku.. dělá to radost mě i okolí, které obdarovávám.. Takový ty extra složitý techniky mě baví spíš výjimečně, páč musím podle návodu a moc to neodsejpáSpíš vyrábím třeba do tohohle stylu (podotýkám, že tohle není moje práce).
Tak toto je nádherné, škoda, že to není ta tvá práce
. Ale věřím, že vyrábíš i sama stejně tak hezké, ne-li ještě hezčí ![]()
A jak jsi vlastně s tím začala? Toto mě zajímá u všech, jak s tím kdo začal, zda jste chodily třeba i někam do kurzu? Jestli vám někdo individuálně radil nebo jste to jen učily podle knížek atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to já budu do Velikonoc vajíčkovat:-))) A až budu mít super luxusní vejce, tak se pohnu dále ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bobca píše:
@jindra.kytka Ten materiál v tom vajíčku je hodně tenký drátek, kterým vypleteš to vajíčko s korálkama unvitř. Ale jak píšu, ty první dvě řady jsem upletla ještě za pomocí kamarádky, pak jsem musela pro synka do školky, s tím, že si to doma večer dodělám a už k tomu nedošlo. Jelikož jsem zapomněla postupjj ten tvrdší drátek jsem omotala kolem obvodu vajíčkové formičky, dole zatočila kleštičkama a pak kolem obvodu motala korálky, uvnitř bude výplet s korálky a nahoru pak dám mašličku, kterou to upevním na větvičky
Aha, tak už jsem to pochopila! Ono to je jenom omotané okolo obvodu vajíčkové formy. A uvnitř bude výplet z korálků. Náhodou to je super nápad! Úplně jsi mě inspirovala. Ale sama bych to zatím nezvládla. Možná na příští velikonoce, až naberu více zkušeností.
A víš co, jestli budeš mít ještě chuť, tak pak sem dej i foto hotového vajíčka, ať se mohu alespoň pokochat pohledem na něj
A klidně můžeš i fota rozpracovanosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už si to moc nepamatuju, je to asi 10let.. vím, že jsem šla kolem obchodu, řekla si, že se jen tak mrknu, nakonec něco málo koupila a pak znovu a znovu a znovu.. i knížku.. a bylo to
V kurzu jsem nikdy nebyla, jak píšu, složitější techniky mě příliš neberou a ty jednoduchý v poho pochopíš podle návodu na netu nebo v knížce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jindra.kytka jj přesně tak. Tak jo, já ti sem pak hodím fotku ![]()
Ještě tohleto mě teda dostalo. Přikládám odkaz http://evanek.blogspot.cz/…u-jinak.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jindra.kytka Já jsem samouk. Začala jsem si kupovat časopis Korálki a totálně jsem tomu propadla. No to se tak nedá říct co je těžší a lehčí. Já třeba moc neholduju tomu drátování, ne že by se mi to nelíbilo, ale jaksi mi to zase tak moc nejde. To šití je pro mně asi stejný jako pro někoho vyšívání. Návody si hledám různě po internetu. Je spousta českých návodů a ještě větší spousta zahraničních. Někdy se podívej na Pinterest.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jindra.kytka hrozně blbá kvalita fotky.. fotím si to jen na mobil pro sebe, abych věděla, co jsem vyráběla, když je dávám pryč..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bobca Na ten výplet jsou lepší trochu tenčí drátky a chce to hodně trpělivosti. Taky jsem to kdysi dělala. Zkus oplétat kraslice, to mi šlo líp, akorát na to moc netlač, ať ti nerupne. Tady je dobrej návod http://www.moje-rodina.cz/…ane-kraslice. http://rucniprace.blog.cz/…nodussi-vzor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabousek píše:
Už si to moc nepamatuju, je to asi 10let.. vím, že jsem šla kolem obchodu, řekla si, že se jen tak mrknu, nakonec něco málo koupila a pak znovu a znovu a znovu.. i knížku.. a bylo toV kurzu jsem nikdy nebyla, jak píšu, složitější techniky mě příliš neberou a ty jednoduchý v poho pochopíš podle návodu na netu nebo v knížce
A děláš i zvířátka? Já jimi právě včera chtěla začít a moc mi to nejde. První korálek jsem v pohodě pochopila. I druhou řadu jsem pochopila. Ale u té třetí se mi to nějak stáčí do kuličky a je to divné. Budu muset nad tím víc popřemýšlet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bobca píše:
@jindra.kytka jj přesně tak. Tak jo, já ti sem pak hodím fotku
Ještě tohleto mě teda dostalo. Přikládám odkaz http://evanek.blogspot.cz/…u-jinak.html
Děkuji za odkaz. Nejde mi ale zatím otevřít, zkusím na něj kouknout zítra přes jiný prohlížeč.
A na tvoji fotku vajíčka se už těším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit