Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, můj přítel mi řekl že má HPV, ještě jsme spolu neměli styk. Co ted? Má někdo stejnou zkušenost? Na očkování půjdu, ale kdy teda spolu můžeme spát? Až po ukončení vakcinace? 6 měsíců..?
![]()
@R0adka44 tak se šprckou asi hned ne? Ono ani to očkováni není spasny.
Ano, zejména pokud jsi ještě nikdy neměla sex, tak počkejte po vakcinaci. Když se nakazis před vakcinaci, tak jen vyhazujes peníze z okna.
@Mochomurka83 píše:
Ani ten kondom není u této infekce „spásný“. ![]()
Zajdi si na testy. Možná HPV máš taky.
A ani kondom nechrání.
HPV virus má 60% populace, u většiny se ale nijak neprojeví. Ani očkování nemusí být účinné, nechrání proti všem jeho typům @R0adka44
A většina lidí se s ním vypořádá vlastní imunitou… Tedy může ho v nějaké fázi života mít a pak zase ne… Opravdu ta promořenost je veliká, málokdo o tom, že je nosičem, vůbec ví.
@R0adka44 píše:
Ahojky, můj přítel mi řekl že má HPV, ještě jsme spolu neměli styk. Co ted? Má někdo stejnou zkušenost? Na očkování půjdu, ale kdy teda spolu můžeme spát? Až po ukončení vakcinace? 6 měsíců..?![]()
![]()
Jsi panna? Ani oralni sex jsi s nikym nemela?
Pokud uz nejake zkusenosti v teto oblasti mas, tak ho v tele uz muzes mit taky.
@Mochomurka83 píše:
Ani kondom.
@bublinek řekla mu to jeho předchozí partnerka že to má, takže si je toho vědom a samozřejmě šel na testy protože začal mít příznaky
Má ho asi 60% populace. Většina z nás na začátku sexuálního života měla styk bez bariérové ochrany. V 90 letech jsme o HPV nevěděli nic.
Imunita je základ. Pro spousta věcí je důležité dobré ji mít v dobrém stavu a HPV je jeden z nich.
@cecetka nejsem, ale každý rok chodím na cytologii a krev a sem ok ![]()
Jak se to HPV vlastne zjistuje? To se dela na gynde pak z krve, kdyz jsou zmeny na cipku? Nebo rovnou na tech sterech to muze byt?
@alatheia1 píše:Řekla bych, že je na stěrech. Jako když jdeš na výtěr krku
Jak se to HPV vlastne zjistuje? To se dela na gynde pak z krve, kdyz jsou zmeny na cipku? Nebo rovnou na tech sterech to muze byt?