Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer všem. Chtěla bych se zeptat těch, které mají po konizaci čípku, co jste měly v propouštěcí zprávě. Podstoupila jsem konizaci včera, odpoledne jsem šla domů. Propouštěcí zprávu jsem si pročetla až dnes a zarazilo mě, že tam mám uvedeno "Provedena konizace, PRIPOJENA ABRAZE HRDLA, pak dopaleno el. kulickou. Na histologii poslali části čípku a abradát hrdla.
Teď jsem z toho dost špatná, protože se konizace musela 2× odkládat kvuli mé anemii - podstoupila jsem i transfuze krve, abych na tu konizaci mohla jit. A ted kdyz to ctu, mam strach, jestli se mi to nejak nerozsirilo a proto pripojili tu abrazi.
Nemate s tim nekdo zkušenosti? V nemocnici mi nic neřekli a začínám trochu plašit.
Děkuji ![]()
Předpokládám, že do tří dnů se máš hlásit u gynekologa, tak snad do pondělí či úterý vydržíš a lékař ti to vysvětlí. Zbytečné panikařit nad něčím, čemu nerozumíš.
@FifthElement Tak si za gynekologem zajdi, ať ti to vysvětli anebo třeba pošli dotaz někde, kde ti to vysvětlí - jedna taková služba je ulekare.cz (zpoplatněná).
Nejhorší jsou domněnky.
@FifthElement
Pokud nemáš chodit se zprávou ke gynekologovi, tak mu to museli poslat elektronicky. Zkus tam zavolat, třeba už zprávu budou mít v pondělí. ![]()
@FifthElement píše:
Hezký večer všem. Chtěla bych se zeptat těch, které mají po konizaci čípku, co jste měly v propouštěcí zprávě. Podstoupila jsem konizaci včera, odpoledne jsem šla domů. Propouštěcí zprávu jsem si pročetla až dnes a zarazilo mě, že tam mám uvedeno "Provedena konizace, PRIPOJENA ABRAZE HRDLA, pak dopaleno el. kulickou. Na histologii poslali části čípku a abradát hrdla.Teď jsem z toho dost špatná, protože se konizace musela 2× odkládat kvuli mé anemii - podstoupila jsem i transfuze krve, abych na tu konizaci mohla jit. A ted kdyz to ctu, mam strach, jestli se mi to nejak nerozsirilo a proto pripojili tu abrazi.
Nemate s tim nekdo zkušenosti? V nemocnici mi nic neřekli a začínám trochu plašit.
Děkuji
Zrejme jsi mela opakovane zhorseny nalez v cytologii a v tom pripade se vzdy pripojuje i abraze hrdla. Cekani na vysledky je vzdy neprijemne, ale pokus se myslet pozitivne, preji ti, at ten zakrok vyresil problem a dal uz jsi v poradku.
Většinou se bere i kousek z hrdla, aby se zjistilo, jestli tam nic není
Ahoj, také jsem po konizaci a mám toho řekla bych fakt dost nastudováno
. Ráda ti poradím, pokud máš zprávu, s kterou jsi na konizaci šla, lecco z ní už vyčtu
kdyžtak mi ji pošli do soukromé zprávy, jestli nechceš sem ![]()