Můj přítel má HPV

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.1.23 14:06

Mne tenkrat nabidli ockovani kdyz uz jsem mela pohlavni styk za sebou, tenkrat to byla teprve novinka(nebo alespon u nas na malomeste :mrgreen: ) a platilo se za to(nevim, jak je to ted, priznam se, ze to nesleduji).Ale pak se u me tento virus prokazal a mela jsem i takove bradavicky v oblasti stydkych pysku, ktere mi gynekolog leptanim odstranil.Od te doby (nejakych 14let) mam veskere stery i cipek v poradku a nikdy zadny projev..

• Citovat
  • Upravit
21
22.1.23 14:28

@alatheia1 Stěr z děložního čípku se pošle na cytologii, kde se zjistí, zda buňky nejsou pozměněné (jestli neprobíhají změny, které by teoreticky v budoucnu mohly přejít v nádorové onemocnění, ale nemusí, tělo se s tím může poprat samo).

Tímto testem se nezjistí, jestli má člověk v sobě HPV. To se dělá přímo testem na přítomnost viru HPV, který je v ČR hrazený pojišťovnou pro ženy v 35 a 40 letech, tuším.
Jinak pokud nejsou změny na čípku, tak u mladších nemá cenu dělat tento test na přítomnost HPV, protože jak už tady je zmíněno, většina sexuálně aktivních lidí se s tím v průběhu života setká, ale ve většině případů se to člověk ani nedozví, protože se imunita vypořádá s virem sama. Jen malá část vyústí v nějaký zdravotní problém. Ať už to jsou genitální bradavice (nízkorizikové druhy HPV), nebo různé druhy nádorový onemocnění (vysocerizikové druhy HPV)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.1.23 14:32

Taky mám ten virus, taky jsem se nechala očkovat, když to bylo novinkou a dopracovala jsem se ke konizaci

Vy své děti necháte naočkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
22.1.23 15:39
@Kate8888 píše:
@alatheia1 Stěr z děložního čípku se pošle na cytologii, kde se zjistí, zda buňky nejsou pozměněné (jestli neprobíhají změny, které by teoreticky v budoucnu mohly přejít v nádorové onemocnění, ale nemusí, tělo se s tím může poprat samo).Tímto testem se nezjistí, jestli má člověk v sobě HPV. To se dělá přímo testem na přítomnost viru HPV, který je v ČR hrazený pojišťovnou pro ženy v 35 a 40 letech, tuším.
Jinak pokud nejsou změny na čípku, tak u mladších nemá cenu dělat tento test na přítomnost HPV, protože jak už tady je zmíněno, většina sexuálně aktivních lidí se s tím v průběhu života setká, ale ve většině případů se to člověk ani nedozví, protože se imunita vypořádá s virem sama. Jen malá část vyústí v nějaký zdravotní problém. Ať už to jsou genitální bradavice (nízkorizikové druhy HPV), nebo různé druhy nádorový onemocnění (vysocerizikové druhy HPV)

Diky za vysvetleni. Doktorka mi to nikdy nedelala, ten test na HPV, me prekvapilo, ze se to tedy u nekoho testuje jen tak. Pred lety jsem byla kdysi na zakroku na cipku, nejspis i zbytecne, ale posilalo se jednu dobu na cosi jako zmrazeni cipku, ale v te dobe se o tom ani nemluvilo, ze je nejake HPV. Pro me uz to asi nema cenu, ale deti dam ockovat, je to svinstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.1.23 16:52
@bublinek píše:
Taky mám ten virus, taky jsem se nechala očkovat, když to bylo novinkou a dopracovala jsem se ke konizaciVy své děti necháte naočkovat?

Přemýšlím o tom i u syna. Ale klukům to moc nedávají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
22.1.23 17:08
@Russet píše:
Přemýšlím o tom i u syna. Ale klukům to moc nedávají :think:

Ja to u syna chci dat taky. Skoda, ze to nedela kazdy, pak by tech rakovin treba bylo min. Jestli to chrani aspon pred temi bradavicemi, tak mi to prijde uz toho duvodu dobry i pro kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.1.23 20:49

@Russet určitě, protože přenášec je hlavně chlap 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.1.23 20:55
@R0adka44 píše:
@Russet určitě, protože přenášec je hlavně chlap 8o

A na to jsi přišla jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
22.1.23 23:59

Hpv má kde kdo a nic se neděje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.1.23 01:54

Kdyz tohle ockovani zacinalo, tak se striktne ockovalo pouze pred zacatkem sexualniho zivota. Dokonce jsem cetla nejaky clanek, kde uvadeli, ze pokud se naockuje clovek, ktery uz v sobe hpv ma, tak to riziko rakoviny zvysi.
Kazdopadne postupne se to zacalo doporucovat plosne vsem (asi jako klistovka, driv se ockovala pouze v zime, hlavne mimo sezonu, ted uz je to tak nejak jedno).
Tohle ocko ma navic radove vic nezadoucich ucinku ve VAERS nez klasicke vakciny.
Vic uz ma jenom ocko na covid.
A schvalovaci proces vakcin byl v usa takovy vselijaky, hodne se to tlacilo.

Kazdopadne jak uz tu padlo, zasadni je stav imunity a jak rekl muj primar gynekolog, chodit na pravidelnou cytologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.1.23 08:36

@R0adka44 Příznaky? Jaké má chlap příznaky HPV?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
23.1.23 08:47

@Russet nám to dětská nabídla pro syna automaticky, že ho doporučuje a mezi 13-14 rokem je zdarma… Asi záleží na lékaři… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.1.23 09:05
@Katty22 píše:
@Russet nám to dětská nabídla pro syna automaticky, že ho doporučuje a mezi 13-14 rokem je zdarma… Asi záleží na lékaři… :)

Ještě mám čas, ale asi si o tom něco načtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.1.23 09:51
@jessikka píše:
@R0adka44 Příznaky? Jaké má chlap příznaky HPV?

Třeba genitální bradavice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
23.1.23 11:26

Tak koukám, že znalosti o HPV jsou stále na hrozné úrovni.

1. problém není HPV, ale imunita, těch několik škodlivých druhů HPV z cca 100+, které existují se projevují v podstatě jen při snížení imunitě. Pokud má žena pozitivní nález, tak je dobré pracovat na zvýšení imunity, a ne jen čekat na to, jestli se to nesrovná a pak při x nálezech dělat konizaci (ano, jsou výjimky, když už jsou tam nevratné změny). Ale to je skoro u každé nemoci, posílení imunity evidentně moc lékařů neřeší. Přitom je to jednoduché - dát dohromady životní styl + lékařsky ověřená „instantní“ metoda jsou infuze vit. C, které pojišťovny sice proplácejí jen onkologickým pacientům, ale stojí to relativně pár korun a investovat se vyplatí jako samoplátce.

2. HPV nezpůsobují jen gyn. problémy, ale je tam riziko i z oblasti ORL.

3. Konkrétní virus může z těla zcela zmizet, pokud je imunitní systém dostatečně silný a to cca do 2 let. I pokud nezmizí, může ho imunitní systém držet v množstvích, ve kterých nezpůsobí nic.

4. Očkování má smysl vždy a v každém věku, protože nikdy nevíte, jaký HPV mix v sobě momentálně máte, a získáte imunitní odpověď na kmeny, které ještě nemáte.

5. Na rozdíl od HIV, se může přenést i při orálním sexu

Takže pro zakladatelku - každý sexuální partner může mít nějakou formu HPV, a může a nemusí ho přenést na Vás. Očkování se určitě vyplatí, ale není samospásné, je třeba se preventivně starat i o imunitu.

Ačkoliv mám za sebou univerzitní kurz na toto téma, tak kdy nastává plná ochrana netuším, může to být to i rozdílné od typů vakcín. Určitě je dobré mít takovou, co pokryje co nejvíce kmenů, u nás tuším Gardasil 9. Na to, za jak dlouho působí bych se zeptal přímo nějakého renomovaného imunologa, případně centru, např. https://www.ockovacicentrum.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí