Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi chtěl parťáka. Pravděpodobně ti to pak ale bude vyčítat, že on zhubl a ty ne, pokud se mu to podaří, na to se připrav. Kamarádka do toho s přítelem šla, nicméně zhubl jen on, ona spíš dál přibírá a poslouchá to od něj pořád ![]()
Třeba chtěl trávit víc času s tebou a aby jsi taky se sebou začala něco dělat, což sama víš, že by jsi měla
já nevím, co v tom hledáš za hrůzu.
Tělo si určitě nebude dělat zásoby když nebudeš jíst, to bys byla fyzikální zázrak. Ale bude si je dělat pokud budeš střídat hladovky s přejídáním a budeš celkově v kalorickém nadbytku.
Zhubnout se dá jen rozumným kalorickým deficitem, cvičení je jen doplněk který udělá tak 10% - zpevní tělo a umožní ti jíst o trošku víc. Ale dá se zhubnout bez cvičení i bez hladovění, jen zdravou stravou a sledováním kalorické hodnoty a makroživin, co do sebe během dne dostaneš. Tolik k teorii.
Chtít a rozhodnout se ale musíš sama, motivace, že tě tlačí přítel nikdy nebude dostatečná. A stydět se cvičit před někým s kým sdílíš postel je nesmysl.
Pokud ti tvá váha nevadí a hubnout nechceš, tak mu to sděl ať tě s tím neotravuje.
To je prece super, 10 kg nadvaha neni pro zdravi zeny uplne top, promin, nemyslim to spatne, jo a neni nic lepsiho pro vztah, nez mit spolecne cile..jdi do toho, budes se citit lepe, kdyz pises, ze se stydis aj. tak te to asi zasahlo a mas s tim problem, jinak by ses nad tim nepozastavovala a sla bys s pritelem hned do toho… a dvojta radost z uspechu s nekym koho milujes je proste parada ![]()
Chlap to myslel prakticky, ma to vyhody kdyz budete cvicit spolu - stejna cesta do fitka, stejny cas, jste spolu atd. Nemusis se stydet ani byt urazena ani v tom hledat naznaky neceho jineho.
Sama píšeš že máš 10 kg nadváhu. Tak přece už proto že sama víš, že to není okey, bys měla něco dělat. Přitel to třeba nemyslí zle, ale záleží mu na tobě. ![]()
Tak musim rict, ze by me „nelibi se mu moje telo“ fakt nenapadlo, beru to jako nabidku spolecne aktivity a spolecne traveneho casu.
Koukej souhlasit
.
Taky mohl chtit podporit zejo..promin ale nebud ublizena trubka…
Přesně tak, mohl chtít s tebou trávit víc času, podpořit tě ve zdravém stylu… nebuď hned uražená
Proč by tě to mělo urazit, když sama o sobě víš, že máš nadváhu? Náhodou je to úplně super. Společně vařit a jíst zdravě. Společně chodit cvičit nebo jakýkoliv pohyb, navzájem se podporovat a chválit navzájem výsledky…
Není lepší cesta, než když do toho jdou partneři společně. Podle mě teda.. já sama se ke cvičení nikdy nemůžu dokopat a tohle je podle mě ta nejlepší příležitost. ![]()
V případě, že máš nadváhu a evidentně tě trápí, když se tě to dotklo, tak bych to brala jako fajn příležitost zhubnout a mít společnou aktivitu. Jiná situace by asi byla, jako se před lety stala mě, že jsem měla 50kg ale ex ze mě prostě chtěl vysportovanou fitnessku.
Ber to tak, že kdyby ses mu nelíbila, tak si najde jinou a nebude plýtvat energii. Hlavní je, abys to dělala ráda a kvůli sobě. ![]()
Nejspíš jste si to jen blbě vyložila. Přeložila jste si to jako „Jsi tlustá, nechceš s tím něco dělat?“ a on to možná jen bral tak, že jste pár, tak byste mohli tohle podnikat spolu (jako spoustu další věcí). Pro něj by to byla podpora a vztah by to utužilo…
Vy ale asi nejste s tou váhou spokojená, že? Jinak by to s vámi tak nezamávalo a nebyla byste na to téma háklivá. Zkuste se oprostit od toho, zda to bylo myšleno jako urážka a kritika a zaměřte se jen na to, co chcete vy. Chcete zhubnout? Nebo chcete zůstat taková, jaká jste? Co z toho byste si vybrala, kdybyste mohla výsledek přičarovat během sekundy? Podle toho mu odpovězte.
Můj přítel začal cvičit a jíst zdravě protože byl s sebou nespokojený a hrozně mu narostlo břicho (prostě přibral). Já taky nejsem nejhubenější mám cca 10 kg nadváhu.. a tak se mě zeptal jestli nechci začít cvičit s ním.. nevím jestli jsem zvláštní ale trošku mě to urazilo
i když naprosto chápu že se mu moje tělo asi nelíbí.. nedokážu před ním cvičit protože se stydím.. jsem z toho tak špatná že se opět bojím jíst což je logicky blbost protože když nebudu jíst tak si to tělo bude dělat zásoby a budu tloustnout ještě víc.. je to zapeklité.