Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele, žádná tradice a ani vícegenerační soužití ani to, že babička s dědou i rodiče si byli celý život věrní a svorně makali na vinohradě, ti Nikdy nazaručí, že ti jakýkoliv chlap (je jedno odkud) nezahne v omámení někde na firemním večírku třeba…
vím, že to myslíš jakoby sociodemograficky, ale to bys musela mrknout to statistik rozvodovosti v ČR dle lokalit, rozklíčovat důvody (pokud budou ve zdrojích uvedeny) apod. tipla bych, že podobné témata v různých pracích najdeš, ale obecnou pravdu bych z toho fakt nedělala
pocházím z dědiny na JM a šu-ká se tam bokem celkem fest, ono je dost jiná společenská situace než před 50 či 100 lety, dnes mi přijde, že je nevěra zcela běžnou součástí našich životů.. bohužel.
No spíš neumáš vyhodnotit data a jsi plná nesmyslných předsudků.
Jeslti jsi nešťastná v praze, tak to není prahou a můžeš se odstěhovat. Pokud žiejš na moravě a musíš si vytvářet falešného nepřítele z Pražáků, tak fakt nebudeš úplně spokojená se svým životem, že.
Rozvodovost v Praze a v JMK je zcela srovnatelná
https://www.czso.cz/…0a623c8da1d3?…
Praha má niží procento narozených dětí mimo manželství, než JMK. Tedy na jižní moravě je daleko více svobodných matek.
https://www.kurzy.cz/…7244527.html
Na pocit spokojenosti ve statistikách vede Praha a Karlovarský kraj. (2018)
https://www.statistikaamy.cz/…i-meritelna/
Příspěvek upraven 19.11.22 v 17:57
@Anonymní píše:
Mám srovnání kamarádek a jejich rodin z Moravy vs z jiných částí a je fakt, že ty z první skupinky jsou do poslední štastné vdané, jejich mužové jsou pro rodinu, starají se, zkrátka rodina na prvním místě. Oproti tomu třeba v Praze je už snad norma se podvádět atd., muži se do ženění vůbec nemají a o rodinu zájem také ne, všude plno svobodnych karieristu, mají přes 40, rodina nikde. Je mi jasné, že i na jižní moravě se lidi podvádějí, ale je to méně? Určitě má vliv i tradice, víra, rodinné soužití a hodnoty, které prostě jinde chybí. Neznám jiný region, který by byl tak pro rodinný jako jižní Morava.
Určitě. Zvláště ti od Vsetína. ![]()
Příspěvek upraven 19.11.22 v 18:30
@Anonymní píše:
Mám srovnání kamarádek a jejich rodin z Moravy vs z jiných částí a je fakt, že ty z první skupinky jsou do poslední štastné vdané, jejich mužové jsou pro rodinu, starají se, zkrátka rodina na prvním místě. Oproti tomu třeba v Praze je už snad norma se podvádět atd., muži se do ženění vůbec nemají a o rodinu zájem také ne, všude plno svobodnych karieristu, mají přes 40, rodina nikde. Je mi jasné, že i na jižní moravě se lidi podvádějí, ale je to méně? Určitě má vliv i tradice, víra, rodinné soužití a hodnoty, které prostě jinde chybí. Neznám jiný region, který by byl tak pro rodinný jako jižní Morava.
Ono taky hodně záleží, zda jsi na vesnici, kde každá tetka všechno vidí a nebo v Praze, kde jsi anonymní i na chodbě paneláku.. jinak si ale nemyslím, že je nějaky rozdíl ![]()
@Anonymní píše:
Blbost, vesele jsem nevernila s jednim zenatym z jizni moravy a nejake vazby mu byly nekde a byl hodne dobry.
Ja myslim, ze rozdily tam urcite jsou…hlavne jsou Moravani takovi vrelejsi, pozitivni a urcite vic cti tradice…vernost nevim, to jsem nezkoumala, ale mozna na tom taky neco bude, klidne bych tomu verila. Mame na Morave pribuzne a fakt ty rodiny tam vic drzi pospolu a hlavne ziji uplne jinak, ne tak hekticky jako zbytek posahane republiky.
@Anonymní píše:
Blbost, vesele jsem nevernila s jednim zenatym z jizni moravy a nejake vazby mu byly nekde a byl hodne dobry.
No ale tvuj pribeh s jednim nevernym muzem z Moravy, nema prilis vypovidajici hodnotu
Jiste tam zije vic muzu
A buhvi odkud byl, treba to byl pristehovalec.
Jsem ze Západních Čech, a je fakt, že můj manžel, který pochází z Moravy, kde i žijeme ted, je zatím nejvěrnější exponát, jaký jsem kdy měla ![]()
Já jsem sice z Prahy, ale cítím se být Moravákem a taky trochu jako černá lesba někdy. ![]()
Podle mě je to věcí volby, podle toho, jak se člověk ráno probudí. ![]()
A hlavně ctím hodně ty moravské hodnoty
třeba vánoce a tak
vždycky si ozdobím stromeček třeba každý rok v prosinci ![]()
@Anonymní píše:
Pokud je chlap kok.ot, tak je jedno, zda pražák nebo přerovák
A víš, ne každá ta kámoška z Moravy ti hned přizná, že ju starej podvádí a nebo ona jeho 😆
@Sonarka píše:
Ja myslim, ze rozdily tam urcite jsou…hlavne jsou Moravani takovi vrelejsi, pozitivni a urcite vic cti tradice…vernost nevim, to jsem nezkoumala, ale mozna na tom taky neco bude, klidne bych tomu verila. Mame na Morave pribuzne a fakt ty rodiny tam vic drzi pospolu a hlavne ziji uplne jinak, ne tak hekticky jako zbytek posahane republiky.
Trochu souhlasim.. ![]()
@Sonarka píše:
Tak tohle me pobavilo, jak jako na Morave lide ziji jinak?
Vzdyt je to obrovska oblast republiky. ![]()
@Sonarka píše:
Já mám zkušenost opačnou. O pozitiviě a vřelostí ze strany manželovy moravské rodiny bych raději nemluvila, jejich přístup ke mě i k partnerovi manželova sourozence je fakt úplně tragický. Ani jeden z nás už tam po určitých zkušenostech nejezdí. Moje pražská rodina vzala manžela do rodiny okamžitě a bez kompromisů. K nám se v dost drsném okamžiku manželovi rodiče absolutně otočili zády, ale říct si o pomoc či půjčku pro sebe, to kdykoli. A pak to ještě obrblat, jak to není dost dobře. Držení pospolu si představuju úplně jinak. A věrnost, já nemoravák ji zachovala a zachovávám, manžel moravák bohužel ne. Moje malá bublina tvou teorii fakt nepotvrzuje. Prosím anonym z důvodu citlivých informací nevěře v manželství a rodině.