Jsou muži z Moravy věrnější?

Anonymní
19.11.22 17:36

Jsou muži z Moravy věrnější?

Mám srovnání kamarádek a jejich rodin z Moravy vs z jiných částí a je fakt, že ty z první skupinky jsou do poslední štastné vdané, jejich mužové jsou pro rodinu, starají se, zkrátka rodina na prvním místě. Oproti tomu třeba v Praze je už snad norma se podvádět atd., muži se do ženění vůbec nemají a o rodinu zájem také ne, všude plno svobodnych karieristu, mají přes 40, rodina nikde. Je mi jasné, že i na jižní moravě se lidi podvádějí, ale je to méně? Určitě má vliv i tradice, víra, rodinné soužití a hodnoty, které prostě jinde chybí. Neznám jiný region, který by byl tak pro rodinný jako jižní Morava.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24840
19.11.22 17:43

Hele, žádná tradice a ani vícegenerační soužití ani to, že babička s dědou i rodiče si byli celý život věrní a svorně makali na vinohradě, ti Nikdy nazaručí, že ti jakýkoliv chlap (je jedno odkud) nezahne v omámení někde na firemním večírku třeba…

vím, že to myslíš jakoby sociodemograficky, ale to bys musela mrknout to statistik rozvodovosti v ČR dle lokalit, rozklíčovat důvody (pokud budou ve zdrojích uvedeny) apod. tipla bych, že podobné témata v různých pracích najdeš, ale obecnou pravdu bych z toho fakt nedělala ;) pocházím z dědiny na JM a šu-ká se tam bokem celkem fest, ono je dost jiná společenská situace než před 50 či 100 lety, dnes mi přijde, že je nevěra zcela běžnou součástí našich životů.. bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.11.22 17:56

No spíš neumáš vyhodnotit data a jsi plná nesmyslných předsudků.

Jeslti jsi nešťastná v praze, tak to není prahou a můžeš se odstěhovat. Pokud žiejš na moravě a musíš si vytvářet falešného nepřítele z Pražáků, tak fakt nebudeš úplně spokojená se svým životem, že.

Rozvodovost v Praze a v JMK je zcela srovnatelná

https://www.czso.cz/…0a623c8da1d3?…

Praha má niží procento narozených dětí mimo manželství, než JMK. Tedy na jižní moravě je daleko více svobodných matek.

https://www.kurzy.cz/…7244527.html

Na pocit spokojenosti ve statistikách vede Praha a Karlovarský kraj. (2018)

https://www.statistikaamy.cz/…i-meritelna/

Příspěvek upraven 19.11.22 v 17:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
19.11.22 17:56
@Anonymní píše:
Mám srovnání kamarádek a jejich rodin z Moravy vs z jiných částí a je fakt, že ty z první skupinky jsou do poslední štastné vdané, jejich mužové jsou pro rodinu, starají se, zkrátka rodina na prvním místě. Oproti tomu třeba v Praze je už snad norma se podvádět atd., muži se do ženění vůbec nemají a o rodinu zájem také ne, všude plno svobodnych karieristu, mají přes 40, rodina nikde. Je mi jasné, že i na jižní moravě se lidi podvádějí, ale je to méně? Určitě má vliv i tradice, víra, rodinné soužití a hodnoty, které prostě jinde chybí. Neznám jiný region, který by byl tak pro rodinný jako jižní Morava.
:mrgreen: :mrgreen: chá chá - to je naivní názor, v naší vesnici, kde žije 600 lidí máme cca 20 svobodných 40tníků, já jak tvůj příspěvek čtu, tak se směju, až se dusím,
v práci cca 250 lidí také asi 25 svobodných 40tníků, jezdí na kole, cestují a spousta z nich si ani ženu nehledá,
podvádět - jedna známá si v 19 letech nabrnkla 15letého, dokonalý pár, všechny zájmy společné, jezdili po lesích, kde se zakopávali a spali v nějakých jámách, po 12 letech se vzali - teď mají děti 5 let a necelý 1 rok, milý manžel se sebral a našel si starší bezdětnou, pronajali si domek, kde kromě zaměstnání souloží celý den a celou noc,
jako my už tu dávno nechodíme v kroji, nejezdíme na traktoru, nejíme brambory s mlékem k večeři - už asi 40 let tu ty mezilidské vztahy jsou úplně stejné jako v Praze
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
19.11.22 18:19

Určitě. Zvláště ti od Vsetína. :pankac:

Příspěvek upraven 19.11.22 v 18:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.11.22 18:21
@Anonymní píše:

Ono taky hodně záleží, zda jsi na vesnici, kde každá tetka všechno vidí a nebo v Praze, kde jsi anonymní i na chodbě paneláku.. jinak si ale nemyslím, že je nějaky rozdíl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.22 18:25
@Anonymní píše:

Blbost, vesele jsem nevernila s jednim zenatym z jizni moravy a nejake vazby mu byly nekde a byl hodne dobry.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
19.11.22 18:29

Ja myslim, ze rozdily tam urcite jsou…hlavne jsou Moravani takovi vrelejsi, pozitivni a urcite vic cti tradice…vernost nevim, to jsem nezkoumala, ale mozna na tom taky neco bude, klidne bych tomu verila. Mame na Morave pribuzne a fakt ty rodiny tam vic drzi pospolu a hlavne ziji uplne jinak, ne tak hekticky jako zbytek posahane republiky.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
19.11.22 18:31
@Anonymní píše:
Blbost, vesele jsem nevernila s jednim zenatym z jizni moravy a nejake vazby mu byly nekde a byl hodne dobry.

No ale tvuj pribeh s jednim nevernym muzem z Moravy, nema prilis vypovidajici hodnotu ;) Jiste tam zije vic muzu :lol: A buhvi odkud byl, treba to byl pristehovalec.

• Citovat
  • Upravit
603
19.11.22 18:40

Jsem ze Západních Čech, a je fakt, že můj manžel, který pochází z Moravy, kde i žijeme ted, je zatím nejvěrnější exponát, jaký jsem kdy měla :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5134
19.11.22 18:48

Já jsem sice z Prahy, ale cítím se být Moravákem a taky trochu jako černá lesba někdy. :nevim:

Podle mě je to věcí volby, podle toho, jak se člověk ráno probudí. :nevim:

A hlavně ctím hodně ty moravské hodnoty :nevim: třeba vánoce a tak :nevim: vždycky si ozdobím stromeček třeba každý rok v prosinci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
19.11.22 18:56
@Anonymní píše:

Pokud je chlap kok.ot, tak je jedno, zda pražák nebo přerovák :wink: A víš, ne každá ta kámoška z Moravy ti hned přizná, že ju starej podvádí a nebo ona jeho 😆

• Citovat
  • Upravit
328
19.11.22 19:00
@Sonarka píše:
Ja myslim, ze rozdily tam urcite jsou…hlavne jsou Moravani takovi vrelejsi, pozitivni a urcite vic cti tradice…vernost nevim, to jsem nezkoumala, ale mozna na tom taky neco bude, klidne bych tomu verila. Mame na Morave pribuzne a fakt ty rodiny tam vic drzi pospolu a hlavne ziji uplne jinak, ne tak hekticky jako zbytek posahane republiky.

Trochu souhlasim.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
19.11.22 19:02
@Sonarka píše:

Tak tohle me pobavilo, jak jako na Morave lide ziji jinak? :mrgreen: Vzdyt je to obrovska oblast republiky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.22 19:14
@Sonarka píše:

Já mám zkušenost opačnou. O pozitiviě a vřelostí ze strany manželovy moravské rodiny bych raději nemluvila, jejich přístup ke mě i k partnerovi manželova sourozence je fakt úplně tragický. Ani jeden z nás už tam po určitých zkušenostech nejezdí. Moje pražská rodina vzala manžela do rodiny okamžitě a bez kompromisů. K nám se v dost drsném okamžiku manželovi rodiče absolutně otočili zády, ale říct si o pomoc či půjčku pro sebe, to kdykoli. A pak to ještě obrblat, jak to není dost dobře. Držení pospolu si představuju úplně jinak. A věrnost, já nemoravák ji zachovala a zachovávám, manžel moravák bohužel ne. Moje malá bublina tvou teorii fakt nepotvrzuje. Prosím anonym z důvodu citlivých informací nevěře v manželství a rodině.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky