Můj syn a tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.11.16 07:54

Mantinely musí nastavit tvůj muž. U nás to tchýně dotáhla tak daleko, že pred dětmi brecela, jak se o ně neumím postarat. Nakonec oznámila, že je vychová ona. Když jsem nebyla nadšená, tak naplánovala rozvod, aby dosáhla svého.
Stará se i o věci, do kterých ji nic není - např. nesmis kojit, abych tu mohla mít děti přes víkend. Všem rozdává rady a informace o našich dětech… Často bludy a všichni pak volají mně…
Taky to začínalo nevinně.
Manžel ji seznamil s pravidly a upozornil ji, že když to nebude dodržovat, omezíme styk. Pomohlo to a srovnalo se to.
Podle mě jsou babičky důležité, ale zároveň je důležité, aby se chovaly tak, aby neshazovaly rodiče a nestresovaly dítě.
Blbé je, že ke tchýni máme trochu jiný vztah než k mámě a posuzujeme ji poranění. Pokaždé se zamysli nad tím, jestli by ti to vadilo, kdyby to dělala tvoje máma.

• Citovat
  • Upravit
15
9.11.16 07:58

@Pachuppa
Děkuju za pochopení. Ono je fajn mit milujici babicky. Moji rodice jsou maleho take miluji, ale dokazou nas respektovat. Pokud mame babicku, ktera vas jiz po stopadesate neni schopna vnimat a jede si podle sveho, kdy velice radikalne zasahuje do vychovy a dela si vicemene co chce, tak za to nebudu rada ani za buh vi jak dlouho ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
9.11.16 07:58

Tohle bych nedávala, jsem ráda že mám tchýni 500km a vidím ji jen 1× ročně max. moje matka sice bydlí blíž ale také ji nevídám častej než 1× za dva měsíce a bohatě nám to stačí. Vozit v kočáru bych nenechala, jen nosíme a na to jsou zas báby moc pohodlný :mrgreen: :lol:
Tak tam tak často nejezděte, a pokoj si od večera do rána zamkněte ať máte klid. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
9.11.16 07:59

Když jsem byla někde na návštěvě, dítěte jsem si mimo kojení vůbec nevšimla a připadá mi to normální. Návštěvy jsou od toho, aby si dítěte co nejvíc užily a já jim do toho přece nebudu zasahovat.
A byla jsem ráda, že si můžu odpočinout.
Co by mi vadilo, je lezení do pokoje. Ani tak ne kvůli dítěti, ale kvůli mému soukromí.
Ale já se umím ozvat, takže bych klidně řekla, ať si ho teď nebere nebo ať jde pryč.
Já byla sebevědomá matka, na ostatní jsem neměla potřebu žárlit nebo to někomu dokazovat.
Stěžovat si, že někdo jiný než matka šišlá na dítě, je choré.
A že každému říká, co má dělat. Když to ostatní strpí a nic jí neřeknou, ať se o sebe postarají sami ne, jsou dospělí.
Jo, ještě by mi vadilo sahání na břicho, ale já obecně nemám ráda, když na mě hrabě někdo kromě manžela a dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.16 07:59

@Kattynka000 averze na tchyni to není, nedala jsem kočárek v šestinedělí nikomu. Prostě jsem to tak necítila a přišlo mi to brzy. Po šestinedělí už ho půjčuji normálně. 3 hodiny v kočáru Ti závidím. Mě malej vydrží sotva polovinu. Jen dodám, že kdyby s ním jezdila po venku tak proti tomu tolik nemam, ale přesně jsem věděla jak to dopadne a bude mi tahat po všech čertech.

• Citovat
  • Upravit
15
9.11.16 08:01
@Anonymní píše:
Mantinely musí nastavit tvůj muž. U nás to tchýně dotáhla tak daleko, že pred dětmi brecela, jak se o ně neumím postarat. Nakonec oznámila, že je vychová ona. Když jsem nebyla nadšená, tak naplánovala rozvod, aby dosáhla svého.
Stará se i o věci, do kterých ji nic není - např. nesmis kojit, abych tu mohla mít děti přes víkend. Všem rozdává rady a informace o našich dětech… Často bludy a všichni pak volají mně…
Taky to začínalo nevinně.
Manžel ji seznamil s pravidly a upozornil ji, že když to nebude dodržovat, omezíme styk. Pomohlo to a srovnalo se to.
Podle mě jsou babičky důležité, ale zároveň je důležité, aby se chovaly tak, aby neshazovaly rodiče a nestresovaly dítě.
Blbé je, že ke tchýni máme trochu jiný vztah než k mámě a posuzujeme ji poranění. Pokaždé se zamysli nad tím, jestli by ti to vadilo, kdyby to dělala tvoje máma.

To je drsné :,(. Samozrejme se snazim to brat objektivne, proto jsem ji i dlouhou dobu pred partnerem branila a snazila se ji hajit, jelikoz on to vnimal driv nez ja. Kdyby se takto chovali moji rodiče, uz by to ode me take schytali :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
9.11.16 08:21

@Buldog93 nemas zac :) ja osobne jsem rada, kdyz si maleho pochova nekdo jiny a venuje se mu, ale prevazne chci byt stale na blizku… u nas treba take netoleruju sislani a houpani, a pokud to nekdo dela, pripomenu to… je mi jedno, ze nekdo to toleruje, ja mam svoje nazory a svuj zpusob a chci, aby fungoval a nepotrebuju to narusovat… sama jsem slysela reci, ze jsem mela mit aspon 3 deti, ze mi ho tchyne stejne jednou ukradne a at ji ho tam necham, ze ho chce mit a takovy… pokud i pritel stoji za tebou, proste bych tchyni rekla, co a jak, co uz je pres caru a ze pokzd se to nezmeni, tak omezite navstevy.. vzdyt snad i ji musi dojit, ze pokud chce, abyste jednou treba maleho k ni davali, musite videt, ze vas respektuje, ze k ni mate dobry vztah a ze ji verite.. coz v tomhle ohledu opravdu nejde… proste si stuj za svym a klidne ji nekolikrat denne pripomen, ze ty jsi mama a hlavni slovo mas ty a pritel… preji pevne nervy a at se situaceco nejdrive vyresi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
9.11.16 08:23

Tak je rozdil milujici babicka a babicka, ktera chce dokazat, ze rodice jsou neschopni.
A uz ted zasahuje do vychovy ve 4 mesicich, a to jak? To si dokazu predstavit u starsiho ditete, ale u takoveho mimina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
9.11.16 08:46

Vůbec nechápu, jak to vy, jako rodiče, můžete dopracovat tak daleko, že dítě celý den nevidíte, protože ho má tchýně, která dělá, že neslyší. 8o To si sakra neumí přítel pořádně dupnout? Kolik Vám je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.11.16 08:49

@WaIl Taky nechápu, že by mi někdo hrabal na dítě nebo ho tahal přes můj nesouhlas či bez mého vědomí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
9.11.16 09:39

@e008 tak asi se neda mluvit vylozene o vychove, ale o urcitych navycich… pokud tchyne na vnuka sisla, houpe ho a cely den ho taha jako kote, zatimco rodice na nej mluvi normalne, na houpani ho neuci a snazi se maleho naucit, aby se sam dokazal zabavit na dece, tak pak nastava problem… pokud tchyne nerespektuje takove zakladni veci, jak potom muzou mit rodice duveru, ze bude respektovat jejich zasady, kdyz s ni dite nechaji samotne… az bude vetsi, pujde uz o urcitou vychovu, stravovaci navyky a tak… Rodice pak muso mit v prarodoce duveru, ze nebudou narusovat a shazovat jejich vychovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
9.11.16 10:01

@Pachuppa Tak sislani by mne vadilo, ostatni pokud ho tchyne vidi jednou za tyden… Tak si to s tchyni vyrikam a nebo tam nebudu travit tolik casu…
Nevim co je lepsi, ale tchyne o maleho nemela zajem do roka, do roku a pul malo a az pak kdyz reknu, vezme si ho, ale sama zajem neprojevi. Chci, aby s ni chvili byl, musim zkousnout to, ze mu pousti cely den tv, a da mu pul sacku piskotu. Delala to tak se svymi detmi, uz to nezmenim. Takze ustupek jsem musela udelat.
Kazde dite ma jinou potrebu, neverim, ze se dite muze rozchovat, bud tu potrebu ma nebo ne. Do roka se pry dite nerozmazli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
9.11.16 10:30

@e008 to je presne ono, tchyne rekne, ja to tak delala a tim to hasne… moje mamka taky delala veci jinak nez ja, ale rekla jsem ji, co si nepreju a neni problem… ovsem pokud mi tchyne rekne, mne je jedno, ze vy ho neucite na chovani, ja ho chovat budu, kdyz ho tady nechate, tak asi nekde problem bude.. kdyz mi rekne, ze bych ho mela mit pres den i noc na ruce, ja to tak nastavene nemam a nechci s tim zacinat, tak proste nemam duveru ji tam maleho nechat.. je dobre, kdyz babicky o sve vnouce jevi zajem, ale nemuzou se snazit odstrcit matku a pripadne ji jeste nerespektovat… a nejake nazory, ze ma byt rada, ze babicka na pravo na dite… ja bych za takove chovani rozhodne rada nebyla a samozrejme, ze narok ma, ale musi se chovat normalne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová