Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak zaprvé, ono ji to časem nejspíš trochu přejde, teď je to moc čerstvé a ty to taky vidíš jinak, než to budeš vidět za pár měsíců. Zadruhé, buď ráda, že ho má tak ráda. Prázdniny s ní budou pro syna určitě skvělý, ty jsi neměla babičku, která ti věnovala maximum pozornosti a nehorázně tě rozmazlovala? Bude to dobrý, uvidíš. Zatřetí, zastávám názor, že citlivá témata si s rodiči musí vyřešit jejich dítě, tedy v tomto případě tvůj partner, protože jde o jeho mámu. Píšeš, že ho to taky trochu obtěžuje, tak ho nech, ať ji usměrní sám.
Moc nechapu diskuze, kde si zakladatelka stezuje na rodine vazby a zaroven pise, ze u rodicu/tchanovcu prespavaji a casto se navstevuji. Je to trochu schizofreni, ne?
Ona si k tobe dovoli jen tolik, kolik ji dovolis ty. Pozor, tim nechci rict, ze se s ni mas prestat vidat.
Tak ho nedej z ruky
..ja nevim, aby ho mela cely den a ty jsi dělala jen kojnou, proste ho nedam,nechapu.Jak neda mi ho do rukou? Proste si vezmu svoje dite ne? Asi jsi moc mekka. V pokoji bych se zamykala. Nedovedu si představit, ze když reknete maminko, nezlobte se, chceme mit uz klid, dobrou noc, ze ona nereaguje a sedi dal. Pokud ano, vetu bych zopakovala durazneji.
Ani nevíš jak Ti rozumím
mám to samé v bledě modrém. Mě dokonce tchyně řekla, že mám jít do práce a ona bude s malým doma. Že dá výpověď, aby se mu mohla věnovat
Malý neměl ještě ani 3 týdny a už se dušovala ať ji ho dám do kočáru, když jsem řekla, že je brzy, že až později tak se zeptala chlapa
mohe tchyně bydli asi 2 minuty pěšky od nás, tak pecka.
K.
Tyyy jo, já vám holky neskutečně závidím
moje mamka jede dvě práce a hlídá cca jednou za půl roku cca jedno odpoledne a tchyni mám 100 km daleko. Když byl syn malý tak jsem také byla na prášky když se babci takhle tocily kolem něj, teď je z něj puberťák, k němu mám ještě dcerku tříletou a dala bych cokoliv za to mít fungující babičky. Bohužel jsou ale pracující. Já bych to tak nehrotila, lepší babička na milion procent než babička bez zájmu. Každopádně tohle my matky oceníme až v pozdějším věku a pokud to není denně tak bych s tím problém neměla
@Anonymní píše:
Ani nevíš jak Ti rozumímmám to samé v bledě modrém. Mě dokonce tchyně řekla, že mám jít do práce a ona bude s malým doma. Že dá výpověď, aby se mu mohla věnovat
Malý neměl ještě ani 3 týdny a už se dušovala ať ji ho dám do kočáru, když jsem řekla, že je brzy, že až později tak se zeptala chlapa
K.
A co si myslíš, že by s ním v kočárku udělala? Počkej, až si budeš stěžovat, že tchyně nechce jezdit s kočárkem, já bych se jí ani nedivila. Nevidím problém dát 3tydenni dítě do kočárku a poslat s babičkou na procházku.
@Anonymní píše:
Ani nevíš jak Ti rozumímmám to samé v bledě modrém. Mě dokonce tchyně řekla, že mám jít do práce a ona bude s malým doma. Že dá výpověď, aby se mu mohla věnovat
K.
Taktez nevidim problem dat mimco tchyni do kocarku. U nas dokonce moje mamka vyrazila prvni s kocarkem a to mu bylo par dni…
Ja teda zavidim, co lepsiho pro dite nez milujici babcu. Rodice to otravuje mozna, ale pro dite ohromny prinos do budoucna.
Resit problem by mel urco manzel.
My bydlime v domacnosti s manzelovou babickou a ta je tedy stara, o nase dite zajem nema do chvile nez prijde navsteva. To o nem zacne mluvit, jakoby ho vsechno naucila ona. To je potom na palici. ![]()
@Anonymní píše:
K.
dušovala?
Příspěvek upraven 09.11.16 v 06:43
Vcelku přehání, ale určitě za pár měsíců oceníš že si ho na půl dne vezme
Taky jsem ráda, když jsem u našich a okolo syna (15m) dělám jen provozní věci a můžu chvíli dýchat sama
A až tam bude jezdit na prázdniny? Bude mít babičku která mu udělá co na očích vidí a tak to má být. Taky už se bude umět sám prosadit, tak ho babi nebude tahat jako kotě ![]()
Moje tchýně je opak, upřednostňuje nevlastního syna tak že vidí každý kdo je trochu poblíž. Mrzí mě to ale nenadělám nic, lásku a zájem si nevynutím ![]()
Bud rada ze se o nej zajima a stara se. Je tu plno opacnych diskuzi. Prijde cas kdy budes chtit hlidani ale to nejde pokud na sebe nejsou zvykly. Pokud to mas jinak tak tam tak casto nejezdi. A jak bylo psano - mel by ji to rict tvuj manzel. Ale pro tebe by bylo dobry si uvedomit, ze ty jsi sice MATKA, ale ona je BABICKA. A ma na nej taky narok.
A já být zakladatelkou, tak to řeknu právě já - ne, teď jsem s ním já, chci se s malým pomazlit, nechte nás chvilku o samotě, jsem jeho matka, dokážu se postarat. A to, že jsem jeho matka bych zdůraznila.
Jinak souhlas s ostatními - bude to jednou milující babička a budeš za ni ráda. Taky jsem si u miminka nedovedla představit, že by měl třeba někde přespat a dneska jsem ráda.
@Anonymní píše:
K.
Ano, zbytek nic moc, ale co je špatného na tom dát babičce 3tydenni mimco do kočárku? Pokud nebylo 30 pod nulou..? Naše malá má jen jednu babičku, taky by ji nejradši sezrala láskou, bylo ji 10 dní když s ní šla na 3 hodiny se projet kočárkem.
Opravdu koukám, jak jsou některé matky histericke i ohledně drobností. Chápu že ti není příjemný zbytek, ale tohle? Buďte rady ze máte milující babičky a hold si jen prosadte že jste matky a máte hlavní slovo vy, usmernuje, tohle je očividně zase averze na tchýně, které i kdyby byly miliónové tak jsou to jezibaby ![]()
Ahoj, chápu, jak ti to je nepříjemný. Tchyně je očividně pěkně otravná a absolutně vás nerespektuje. jak tu píší ostatní, je super mít fungující babičku, ale člověk jednou to dítě nějak vychovává, a pokud ona tě nerespektuje, asi těžko bude jednou respektovat to, jak malého vychováváte a pojede so to podle svého. Pak nastane ten problém, že ani nebudeš chtít, aby ho třeba hlídala… Osobně bych se pokaždé ozvala, řekla bych, co mi vadí a ať to nedělá, pokud by se nic nedělo, zopakovala bych to několikrát znova, prostě nastavir hranice, co může a co už ne… jednou je to tvůj syn a ona na něj sice právo má, ale matka jsi ty. Případně bych i omezila měkaké přespávání.
Mantinely musí nastavit tvůj muž. U nás to tchýně dotáhla tak daleko, že pred dětmi brecela, jak se o ně neumím postarat. Nakonec oznámila, že je vychová ona. Když jsem nebyla nadšená, tak naplánovala rozvod, aby dosáhla svého.
Stará se i o věci, do kterých ji nic není - např. nesmis kojit, abych tu mohla mít děti přes víkend. Všem rozdává rady a informace o našich dětech… Často bludy a všichni pak volají mně…
Taky to začínalo nevinně.
Manžel ji seznamil s pravidly a upozornil ji, že když to nebude dodržovat, omezíme styk. Pomohlo to a srovnalo se to.
Podle mě jsou babičky důležité, ale zároveň je důležité, aby se chovaly tak, aby neshazovaly rodiče a nestresovaly dítě.
Blbé je, že ke tchýni máme trochu jiný vztah než k mámě a posuzujeme ji poranění. Pokaždé se zamysli nad tím, jestli by ti to vadilo, kdyby to dělala tvoje máma.