Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o váš názor. S manželem čekáme jednovaječná dvojčátka - jsou to opravdu vymodlené dětičky. Teď jsme se dozvěděli pohlaví, budou to holčičky
Takže radost obrovská! Oznámili jsme to manželovo rodičům a tchán je začal nazývat „Petrunama“! Hrozně mě to šokovalo, nebyla jsem schopna slova. To bylo pořád…„až se Petruny narodí, až budou Petruny jezdit na kole…atd.“ Je to normální??? Řekla jsem manželovi, že se mi to nelíbí a ten se naštval a teď se mnou nemluví. Prý je to legrace, ale mě to moc legrační nepřijde:-/ Nevím, jestli nejsem moc přecitlivělá a opravdu tu legraci nechápu, ale oslovovat ještě ani nenarozené děti „Petrunama“ mi nepřijde moc v poho:-( Díky za vaš názory.
@Klára1982 to hormony, tchán je debil, neřeš ho. Těhotenství si užívej =)
V pohode, moje mama zase miminu rikala „šklebák“ a take to nebylo mysleno pejorativne.
To budou hormony a precitlivelost ![]()
Nelíbí se mi to, je to moc tvrdý a nechápu smysl
. Záleží, jaký máš s tchánem vztah. Pokud dobrý, tak bych mu to řekla, ať je takhle nenazývá, že je to fakt hrozný a pokud nic moc, tak bych ho neposlouchala a nejezdila tam.
@Klára1982 Řekla bych to rovnou tchánovi, že se mi to nelíbí
…a manžel teda nechápu jak se kvůli tomu mohl urazit a nebavit se s tebou
![]()
@Klára1982 píše:
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o váš názor. S manželem čekáme jednovaječná dvojčátka - jsou to opravdu vymodlené dětičky. Teď jsme se dozvěděli pohlaví, budou to holčičky![]()
![]()
Takže radost obrovská! Oznámili jsme to manželovo rodičům a tchán je začal nazývat „Petrunama“! Hrozně mě to šokovalo, nebyla jsem schopna slova. To bylo pořád…„až se Petruny narodí, až budou Petruny jezdit na kole…atd.“ Je to normální??? Řekla jsem manželovi, že se mi to nelíbí a ten se naštval a teď se mnou nemluví. Prý je to legrace, ale mě to moc legrační nepřijde:-/ Nevím, jestli nejsem moc přecitlivělá a opravdu tu legraci nechápu, ale oslovovat ještě ani nenarozené děti „Petrunama“ mi nepřijde moc v poho:-( Díky za vaš názory.
budou to holčičky? ![]()
je to chlapský projev dojetí a lásky k dětem.. pokud tchán obecně není na nějaké projevy citů a ňuňání tak toto je asi jeho maximum jak dát najevo že je rád..tady bych stála za tvým mužem že je to v legraci, každý prostě není kultivovaný intelektuál a jsou i drsnější typy lidí no.. prostě to od tchána ber jak to je.. můj brácha zase říkal nenarozené neteři v břichu elvis a dodnes se jí celá rodina za to „pošklebujeme“ ![]()
Ukroť hormony a najdi smysl pro humor
![]()
@kanka80 píše:
@Klára1982 Řekla bych to rovnou tchánovi, že se mi to nelíbí…a manžel teda nechápu jak se kvůli tomu mohl urazit a nebavit se s tebou
![]()
no, já to chápu, pokud byla třeba hysterická a vyváděla ![]()
@atominnka píše:
@jdukolem elvis![]()
![]()
my jsme synovi říkali makovec
![]()
no jo a má to na talíři do ted, jak je „přechytralá“ tak hned hele „elvis“ nech toho a klid
![]()
se vzteká ![]()
@Klára1982 No jo, ty hormony. Nevím, jak jsi to manželovi řekla, ale asi si nejste nic dlužní, když se on pro změnu urazí. Neřešila bych to.
@jdukolem píše:
no jo a má to na talíři do ted, jak je „přechytralá“ tak hned hele „elvis“ nech toho a klid![]()
se vzteká
Mně to přijde v pohodě, přijde mi fajn a i vtipné, že je pojmenoval po svém - já zase nesnáším, jak někdo používá „to“, jako že „až se to narodí“ atd., i když není známo pohlaví, dá se říct miminko, my říkali prvnímu vejca
Pokud se ti to nelíbí, řekni mu to, ale fakt s tebou mlátí hormony
Nicméně chápu to, mně v době těhotenství manžel omylem posekal na podzim maliní a to komplet, takže další rok nemohla být úroda (ten další to samozřejmě zase vyroste) a dodnes si pamatuju, jak moc jsem plakala a málem jsem se rozváděla ![]()