Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jak se chova k vasi starsi dcerce? Kdy si ji zacala vsimat ve smyslu davani darku?
Mozna ji malej pripada jeste opravdu mrnavej.
Taky mi přijde že ho bere prostě jako miminko kter ještě nic nepotřebuje. Není její povinnost něco kupovat ale většinou to tak prostě chodí že babičky vnoučátkům pořád něco dávají. Moje tchýně taková je, neustále kupovala plíny, ubrousky, oblečky atd i když nemusela, prostě babička no
jak se chová k dceři?
No tak až bude moct malej na kolotoče tak třeba taky dostane penízky
Řešíš podle mě úplnou kravinu… Hlavně nedělej v rodině rozbroje kvůli nekoupenému banánu ![]()
No občas jí dá dvacku aby nám zalepila pusu:D třeba jednou za tři měsíce. Jednou za čas koupí bonbony z normy za deset korun a to je tak vše. Dvakrát za sedm let jí vzala na výlet. A tím bych asi zkončila
Já nevím, asi by mě to štvát nemělo. Když nedá, tak nedá. Ale když vidím, že dává „cizím“
@Anonymní píše:
No občas jí dá dvacku aby nám zalepila pusu:D třeba jednou za tři měsíce. Jednou za čas koupí bonbony z normy za deset korun a to je tak vše. Dvakrát za sedm let jí vzala na výlet. A tím bych asi zkončilaJá nevím, asi by mě to štvát nemělo. Když nedá, tak nedá. Ale když vidím, že dává „cizím“
A to nedává dárky ani na narozeniny a Vánoce?
@Anonymní píše:
No občas jí dá dvacku aby nám zalepila pusu:D třeba jednou za tři měsíce. Jednou za čas koupí bonbony z normy za deset korun a to je tak vše. Dvakrát za sedm let jí vzala na výlet. A tím bych asi zkončilaJá nevím, asi by mě to štvát nemělo. Když nedá, tak nedá. Ale když vidím, že dává „cizím“
proste to neres, ulevi se ti ![]()
Týýjo moje 86 letá babička ke které se každý rok sjíždíme celá rodina na hody dostala vnadáno od jedné tety (její snacha)že pravnukovi nedala peníze na kolotoče. Ona teda nedala nikomu. má totiž 11 pravnuků
a jsme strašně rádi že se u ní jednou za rok můžeme všichni sejít. Prostě každej to má jinak, někomu jde o lidi a někomu o kačky ![]()
No jo no, štvát tě to může, ale tchyně není povinná cokoli komukoli dávat, je to její věc. Jaký vztah si s vnoučaty vypěstuje, takový ho bude mít. Moji tchánovci, taky nemají moc velkou potřebu se vídat s jedinou vnučkou, přijedou jednou za dva měsíce na 2h, když je chceme navštívit mi, většinou nemají čas, dárky tedy dávají, vždy něco přivezou. Taky vždycky říkají, jak se těší, až malá vyroste a budou si jí moci vzít… což netuším kdy bude, jsou jí dva zatím k nim nemá žádný vztah. Mě ta situace, ale nijak neštve, každý ať si, žije po svém ![]()
Dokud z toho malej nemá rozum, nřešila bych to. je normální, když je víc dětí, tak nejmenší zpočátku dostává nejmíň…u nás je to vesměs taky tak..jak druhý a třetí roste, tak se to hodně zlepšuje…cca od 2 let prostředního dostávají ksoro všechno oba stejně, nejmenší má 21m, a někdy dostane tak, y jindy ne, ale zlepšuje se to. zase nemá povinnost vašim dětem nic kupovat, tak to ber
No není povinností nikoho dávat. A má vůbec z čeho dávat? Nežije tak jako na hraně, že prostě nemá z čeho nakupovat vnoučatům?
Jako moje nynější tchýně. nenadelas nic. Mě přijde ze ty mámy od chlapů prostě dávají míň ze mají blíž k vnoucatum od dcery. Moje švagrová teď čeká a to ji furt něco kupuje dala i půlku na kočár nám ho akorát kritizovala. Tohle je můj pocit teda.
Neužírej se tchýní…nestojí to za to, buď ráda a vděčná za svojí rodinu. Je fakt, že to není ničí povinnost, kupovat dárky vašim dětem, ale zamrzí to…chápu.
A bordel na chodbě? NIC, neřeš…když dojde návštěva, tak se nahlas omluv za nepořádek s odkazem, že to jsou všechno věci tchýně…třeba to uslyší a docvakne jí to a třeba nedocvakne. Je to holt JEJÍ barák… ![]()
@frozendarkness s tím souhlas. Moje tchyně je taky hotova ze syna své dcery a z mých dvou kluků snad ani nema potěšeni. Dárky jim tedy dává, ale ja bych radši aby si je třeba pochovala ![]()
@Hanka1 píše:
proste to neres, ulevi se ti
Jenže ji to mrzí a trápí se tím, proto to řeší. Zakladatelko chápu Tě, ale radu nemám.
Ahojky holky. Musím se trošku vykecat. V rychlosti napíšu. Máme 7-mi letou dceru a 8 měsíčního syna. Bydlíme s tchýní v baráku, který je přítele. Máme vršek ona spodek. Bydlí sní i starší syn. Pořád dělají jen bordel(myslím tím společné prostory…o tom jaký mají bordel u sebe doma ani nemluvím, ale do toho mi nic není).Ale chodba to je děs. Mimochodem uklízím ji jen já:(To, že jsem ji pomohly se vysekat z dluhů o tom ani nemluvím. To, že starší synek nehneani zádelí kolem baráku to je taky celkem vedlejší. ŽE MŮJ CHLAP NENÍ SCHOPNÝ JIM NIC ŘÍCT S TÍM SE SNAŽÍM NĚJAK BOJOVAT.ALE CO MĚ TEĎ AKTUALNĚ ZAMRZELO JE JEJÍ LAKOMOST. Synovi je osm měsíců a za tím mu ještě nic nekoupila.Ani když se narodil.(Což se bežně dělává)Teď jsme byly u mé sestry na oslavě neteřiných narozenin. Tchýně tam byla taky. Pochopitelně donesla neteři dárek(s mojí sestrou se totiž tchýně baví. No a segra říká, hele já nemam co dát malému. A ona hned vyhrkla vždyť stejně nic nemůže. Přitom ví, že už malej jí normálně příkrmy. Tak mě nasrala, že jsem jí vyjmenovala vše co už malej papá. Banány, přesnídávky, masozeleninový příkrmy, kukuřičný křupky, pár druhů ovoce, čaje, pitíčka z lékárny. Koukala na mě jak puk. Nedávno jsme tu měli slavnosti a ona snáma šla. A u stánku se zastavila s dětským zbožím a říká je tady jsme loni koupila tepláčky a jmenovala jakousi známou a její dceru.No malému pochopitelně nic nekoupila. Starší dceři dala na dva kolotoče a koupila sladkost. neočekávám dárky za miliony…ale už jen to, že k narození nekoupila ani blbý ubrousky.Nebo malému banán. S kočárem byla taky všehovšudy sedmkrát. Hlavněě, že před cizíma machruje, jakej je malej takovej a makovej. Vždyť to ani nemůže vědět. Strašně mě to štve, když ví co vše pro nás(děti) dělají mý rodiče. O to víc mě mrzí, když mi je ještě schopná říst, že tady kupovala cizímu to a to a vlastní vnouček od ní nedostal ještě ani banán:_( chlapovi je to jedno, je to jeho milovaná maminka. I přesto, že starší synek je její miláček