Lakotná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.10.16 16:17

Jako moje nynější tchýně. nenadelas nic. Mě přijde ze ty mámy od chlapů prostě dávají míň ze mají blíž k vnoucatum od dcery. Moje švagrová teď čeká a to ji furt něco kupuje dala i půlku na kočár nám ho akorát kritizovala. Tohle je můj pocit teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
25.10.16 16:19

Neužírej se tchýní…nestojí to za to, buď ráda a vděčná za svojí rodinu. Je fakt, že to není ničí povinnost, kupovat dárky vašim dětem, ale zamrzí to…chápu.
A bordel na chodbě? NIC, neřeš…když dojde návštěva, tak se nahlas omluv za nepořádek s odkazem, že to jsou všechno věci tchýně…třeba to uslyší a docvakne jí to a třeba nedocvakne. Je to holt JEJÍ barák… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.10.16 16:20

@frozendarkness s tím souhlas. Moje tchyně je taky hotova ze syna své dcery a z mých dvou kluků snad ani nema potěšeni. Dárky jim tedy dává, ale ja bych radši aby si je třeba pochovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
25.10.16 16:23
@Hanka1 píše:
proste to neres, ulevi se ti ;)

Jenže ji to mrzí a trápí se tím, proto to řeší. Zakladatelko chápu Tě, ale radu nemám.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
25.10.16 16:27
@jakanas píše:
Týýjo moje 86 letá babička ke které se každý rok sjíždíme celá rodina na hody dostala vnadáno od jedné tety (její snacha)že pravnukovi nedala peníze na kolotoče. Ona teda nedala nikomu. má totiž 11 pravnuků :-) a jsme strašně rádi že se u ní jednou za rok můžeme všichni sejít. Prostě každej to má jinak, někomu jde o lidi a někomu o kačky :nevim:

Tak to je snad jiná situace než zakladatelky, ne? Sorry, ale tento dovětek je absolutně mimo mísu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.16 16:32

Holky nejsem nějaká hamižná mrcha.Jak jsem psala ani tak nejde o to aby to stálo miliony. I blbej banán by potěšil:)mrzí mě, že pro cizí má a pro svá vnoučata. Určitě se kvůli tomu nehádám, proto to taky píši sem, abych to vyventilovala :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1185
25.10.16 16:34

Hele, nadechni se, napočítej potichu do 10 a pak zase vydechni. Vím a osobně velice chápu, ale tak to je - nenaděláš nic a můžeš se stavět třeba na hlavu :nevim: pokud se to nezlepší časem, tak budou mít děti alespoň dobrý vztah ke tvým rodičům. Moje tchýně s našim malým nebyla s kočárkem ani jednou a to už náš malý chodí a moc dlouho kočárek potřebovat už nebude… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
25.10.16 16:50
@Anonymní píše:
Holky nejsem nějaká hamižná mrcha.Jak jsem psala ani tak nejde o to aby to stálo miliony. I blbej banán by potěšil:)mrzí mě, že pro cizí má a pro svá vnoučata. Určitě se kvůli tomu nehádám, proto to taky píši sem, abych to vyventilovala :srdce:

No právě, když víš, že pro cizí má a pro vlastní vnoučata ne.
Mně tohle jednou udělala kamarádka něco podobného. Takže Tě plně chápu.

• Citovat
  • Upravit
4990
25.10.16 20:59
@frozendarkness píše:
Jako moje nynější tchýně. nenadelas nic. Mě přijde ze ty mámy od chlapů prostě dávají míň ze mají blíž k vnoucatum od dcery. Moje švagrová teď čeká a to ji furt něco kupuje dala i půlku na kočár nám ho akorát kritizovala. Tohle je můj pocit teda.

S tím nesouhlasím. Moje máma naopak víc kupuje dětem od bratra, přestože jejich matku moc nemusí. A láskou a pozornosti zahrnuje všechny stejně, stejně je hlídá a rozdíly nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.10.16 08:32
@frozendarkness píše:
Jako moje nynější tchýně. nenadelas nic. Mě přijde ze ty mámy od chlapů prostě dávají míň ze mají blíž k vnoucatum od dcery. Moje švagrová teď čeká a to ji furt něco kupuje dala i půlku na kočár nám ho akorát kritizovala. Tohle je můj pocit teda.

Tak za prvé mi přijde přirozený, že pokud má tchyně dceru, tak k ní má blíž, než ke snaše, to je prostá biologie. A za druhé nás teda víc zahrnuje (sice většinou kravinami, ale co už) moje tchyně, než moje máma.

Zakladatelko, padl tu dotaz na narozeniny, Vánoce. To dcera něco dostává?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.16 08:52

@Tunrida ano,loni dostala knížku…

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
26.10.16 08:57
@Anonymní píše:
@Tunrida ano,loni dostala knížku…

A předloni a předešlé roky? To čistě teoreticky dostane k Vánocům a k narozeninám taky něco syn, ne? :nevim: Ještě narozeniny a Vánoce neprožil ani jedny, tak těžko soudit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.16 11:44

Tak já jsem asi úplně mimo, ale já bych to i uvítala… Od jedné babičky máme retro věci (nové a drahé, ale já mám jiný vkus) a od druhé levné z Pepco atd. Naštěstí pochopily a už toho moc nevozí… Jsem vděčná třeba za pleny, ale nic jiného nechci, nemám nafukovací byt a jen tak to hodit na charitu je mi líto (kdyby bylo další dítě v rodině a prišla na to řeč, nechci vyvolat konflikty…). A kočár nevozí ani jedna, dítě bych jim nesvěřila (od 2 měsíců poslouchám, jak mám dávat polévky a nebo že do příkrmu je nutné dát trochu soli a čajíček přisladit). Dokonce jsme dostali domácí příkrm, prý bez cukru… Jo, jsem nevděčná… :oops:
Prosím o anonym nebo smazání. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
4
26.10.16 12:40

Zakladaelko, ani nevíš jak tě chápu…moje tchýně je úplně to samé…manžel dokonce přišel s tím že bychom se tam mohli nastěhovat…je tam volné patro, nejdřív jsem byla pro, celkem mě to nadchlo, ale pak přišel manžel s tím že budeme muset vyplatit sourozence atd…tak to sem zamítla. máme syna 2 roky, co je malý na světě tak s ním nikdy nebyla na procházce, o hlídání ani nemluvím (vlastně bych jí ho ani nesvěřila) a to nemluvím o tom že mu prakticky taky nic nekoupila, ale všude se vychvaluje jak malý není šikovný atd…stěhování jsem zavrhla…a ještě vyplatit sourozence což by dělala cca milon a půl?? tak za to si radši koupím barák, opravím si ho a budu ve svém…neměla bych na to bydlet s nima…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
26.10.16 13:49
@kdochcekam píše:
Podle mě to bere tak, že je malej a nemá z toho rozum. Z banánu by se asi moc neradoval…někdo to prostě moc nedomejšlí. Moje máma to má podobně. Ale já jí to dycky řeknu. Třeba potkávala starší dceru a vždycky jí něco dala. Ale synovi nic, protože ho nepotkávala. Tak jsem řekla dceři, ať řekne příště babičce, že si to sní doma s bráškou, protože by mu to bylo líto, že nic nedostal. Od té doby nedostává nic.:-DDDD
Ne, dělám si srandu. Dostává míň často, ale pro oba :mavam:
Za zakladatelčina příspěvku mám pocit, že tchyni nesnáší a vadí jí všechno. Kdyby jí ten banán koupila, tak bude nadávat, že dostala JENOM banán. :nevim:

vnímám to dost podobně…anebo bonbony z normy za 10,– Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová