Dotaz -tchýně

Anonymní
17.10.16 22:26

Dotaz -tchýně

Ahoj, chci se zeptat na jednu věc.

Moje tchýně má z mého pohledu zvláštní chování, resp. spíš myslím, že mě nemá ráda a špatně to skrývá. Ale nechci soudit ani stěžovat si, byť jsem přesvědčená, že jsem se fakt snažila dlouhou dobu vše přecházet.

Opakovaně, když měli přijet nebo vezla nějaké dítě, které u nich bylo, prosila jsem, ať mi zavolá, kdy zhruba přijedou, kdy vyjedou atd… prostě abych měla trochu představu +- 2 hodiny, kdy u nás budou, je to cca 200km. Když jede sama a veze dítě, jede vlakem, i tehdy chci, aby se ozvala, třeba jsem je chtěla vyzvednout, nechtěla jsem 2leté dítě vystavovat v době epidemmí ještě lidem v metru a průvanu. My voláme vždy, když tam jedeme, když vyjíždíme nebo kde už jsme.

Snad nikdy mi nezavolala a nedala vědět, prostě se tu zjevila, jednou do konce ve zcela jiný den, než měla, jednou to svedla na manžela, že mi to měl vyřídit, ten o ničem nevěděl. Pak to s ní zkoušel domlouvat manžel, víceméně neúspěšně.

Dnes měli přijet, někdy odpoledne, to vím od pátku. Od včera jsem manžela naháněla, ať zjistí, v kolik dorazí. Ozvala se až dnes a já se ve 12 dozvěděla že tak za hodinu a půl. Měla jsem něco v plánu ve 14h a když u nás před druhou nebyli, prostě jsem odešla, přišla jsem v 15.10, byla jsem ob dvě ulice, auto před domem, evidentně nikde daleko jsem nebyla. Nicméně samozřejmě přijeli, vyložili, co nám přivezli, mají klíče, takže nebyl problém. Nepočkali, nikomu už nezavolali, kde jsem, a odjeli, ona zřejmě dost rozzuřená, že tu nebyly děti. Manžel slízl pak hroznou scénu, jak jsem „neuctivá,“ že jsem nebyla doma, tchýně zřejmě úplně běsná, podle toho, jak chvíli vyváděl i manžel.

Mohli si uvařit kafe a chvíli počkat, mají klíče a nic proti tomu nemám, když tu kdokoliv je. Museli jsme se minout o pár minut dle záznamu z bezp. zařízení, které rozhoukali. Zpětně jsem zjistila, že mi tchyně volala asi 20 minut před příjezdem, ale mám nový telefon s jakýmisi moderním vyzváněním, které jsem fakt neslyšela. Pak jsem ji hned volala cestou domů, ale byli už pryč a telefon mi nezvedla…

Já to prostě vnímám jako dost sprosté, že mi ani po mnoha prosbách nikdy nezavolá a dnes už se to ve mně nějak vzpříčilo a řekla si, že ji prostě nahánět nebudu. Klíče mají, kdyžtak se ozvou. Mnažel nejdřív chtěl, abych se omluvila, že jsem tu nebyla, ale to bych si snad ukousla jazyk…

Myslíte, že jsem fakt taková mrcha nebo by vám to taky vadilo a časem jste rezignovaly?

díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.10.16 22:28

Abych to doplnila, v těch 12 mi to volal manžel, nikoliv ona.

• Citovat
  • Upravit
9023
17.10.16 22:30

Já bych asi napsala alespoň SMS, musím si odskočit, až dojedete, vejděte do bytu a ozvěte se mi, do 5min jsem doma.
Oni se jako otočili na patě a jeli zpět 200km?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
17.10.16 22:31

No hele, ona volala dopředu hodinu a půl a pak ještě dvacet minut před příjezdem?, tvým? Tak pokud se ti nedovolala tak se nedivím že nepočkali, to tam měli být do večera? Podle mě jsi na ni nas*aná a tímhle si jí to vrátila no… Ani z jedné strany to nebylo OK chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.16 22:35

@bublinek Pokračovali dále ke švagrové, kam měli namířeno, nejeli zpět. Problém je, že mně nějak praskly nervy, ona pořád vyžaduje nějakou uctivost, všichni by se jí měli téměř klanět, manželovi přede mnou vyčítá, jak hrozně se změnil (k horčšímu), což mi tedy nepřijde úplně vychované a dnes prostě nějak přetekl pohár mé trpělivosti…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.16 22:37
@Aletheia píše:
No hele, ona volala dopředu hodinu a půl a pak ještě dvacet minut před příjezdem?, tvým? Tak pokud se ti nedovolala tak se nedivím že nepočkali, to tam měli být do večera? Podle mě jsi na ni nas*aná a tímhle si jí to vrátila no… Ani z jedné strany to nebylo OK chování.

Nevolala hodinu a půl, ráno jí manžel konečně dohnal a mne tedy ve dvanáct sdělil, že přijede snad za hodinu a půl… at ož jsem něco měla, což jsem mu i řekla. On se v práci nezastaví a tohle nestíhá řešit… ona mi sice pořád naznačuje, jak je přetížený a že z toho asi brzy onemocní, ale než by zavolala mně, radši volá jemu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.16 22:39
@Aletheia píše:

Ano, máš pravdu, jsem už nas. aná a fakt jsem nějak bouchla. Ale ta scéna co následovala - že jsem si TOHLE dovolila…

• Citovat
  • Upravit
3871
17.10.16 22:41

Kdybych věděla, že má tchýně kolem půl druhé dorazit, jede z daleka a já měla něco ve 14:00 domluvené, tak bych jí to dala určitě vědět aby jsme se neminuly nebo aby počkala u Vás. Podle mě máte problém v komunikaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.16 22:43

Vím, že se to teď zdá, že jsem to udělala naschvál, ale já se tím dlouho trápila, jak se ke mně chová, dokonce ji i omlouvala a hledala její dobré stránky, ale najednou jsem ve fázi, kdy se pro mne stává vzduchem a nijak moc jsem o tom ani nepřemýšlela - zavolá/nezavolá, budu/nebudu…

• Citovat
  • Upravit
Avu
4284
17.10.16 22:44

.

Příspěvek upraven 29.06.17 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
17.10.16 22:47

Měla si jí dát vědět, že budeš do tří pryč, ne to říkat manželovi, který má mnoho práce a toto nemá čas řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.16 22:48

@Martina84 Máš naprostou pravdu, jenže já se přes manžela něco dozvím, ona mi pak je schopna říct, že mu nic takového neříkala a popletl to (několikrát se stalo), se mnou se nedomlouvá… kdykoliv k ní jede dítě na týden, zavolá manželovi, že ho nemůže přivézt, že ho přiveze další týden. Další týden třeba řekne, že nemá smysl, aby ho vozila, když my za další týden přijedeme. Dítěti bohatě stačí týden, po týdnu začíná vlčit a cvičí s ní. Já to vždy přešla ze zaťatými zuby, protože se mi třeba také stýskalo, ale nechtěla jsem se s ní tahat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.16 22:52

@Avu A taky se hned sbalíte a odjedete s velkým cirkusem? Já osobně bych třeba chvíli vyčkala ev. dotyčnému zavolala, kde je, udělala si kafe… Mám opravdu malé děti, u nás se může stát naprosto cokoliv

• Citovat
  • Upravit
4071
17.10.16 22:56

Upřímně, co jste udělala je přes čáru. Chybí Vám úcta :( Tchyně sice není dokonalá a svým nedokonalým způsobem přesto dala vědět, docela přesně +- 30 min, kdy dorazí. A vy jste se přesto sbalila a odešla. Bylo to tak důležité? Podle mě byste se měla omluvit. Dřív lidi měli opravdu větší účtu ke starším lidem a vůbec k mamince vašeho partnera. Je to žena, která ho vychovala, starala se o něj do jeho dospělosti a Vám se líbí to, jaký je člověk. Už minimálně za to si tu úctu zaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
17.10.16 22:58

A jestli Vám ještě takhle dlouho hlídá dítě…kdo tohleto má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová