Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@redbulka ted musim smát…to nikdy nechápu, když se mnou tchyně řeší, co se bude vařit o víkend
ví, že jíme všechno —
…a taky nejsem moc velká kuchařka
…takže tu restauraci celkem i chápu
![]()
@Lenka512 píše:
@redbulka ted musim smát…to nikdy nechápu, když se mnou tchyně řeší, co se bude vařit o víkend![]()
![]()
![]()
![]()
ví, že jíme všechno —
![]()
…a taky nejsem moc velká kuchařka
…takže tu restauraci celkem i chápu
![]()
díky za reakci
.Jedna ze snach je bohužel dost rozmazlená a všechno zdaleka nejí, ale asi zas právě proto to s ní konzultovat přestanu, protože mi to pak bourá plány, navíc třeba se několikrát stalo, že spráskla ruce nad něčím, co údajně nejí, a po ochutnání prohlásila, že to netušila, že se to dá přirpavit itakto a že je to moc dobré. Zrovna tahle holčina taky téměř nevaří, ale ta druhá, mladší naopak umí snad všechno - ve svých 22ti, a co by ještě studentka, zvládne s přehledem svíčkovou, pečenou kachnu, halušky s brynzou, fakt paráda; no a zrovna tenkrát tu sobotu, když jsme odmítli jít do těch drahých hospod, tak se holky domluvily a uvařily něco pro ně 4 společně a my s mužem lupali v globusu hnusný smažák, tak tohle mě zamrzelo na ně, u nás kolem nich skákám celý víkend, snažím se vyvařovat nejlepší jídla a ony nás mají evidentně v patě.
NO je to opravdu hodně těžké, člověk musí být velký diplomat, aby nebyl se svými dospělými dětmi ve při a musí při tom tedy dost zkousnout. Což ty mladé ženy už jaksi nevidí či nechtějí vidět.
@kdochcekam píše:
@redbulka já to mám zase opačně. Když je u nás sešlost, tak dělávám večeři o čtyřech chodech, krásně servíruji, nabízím kvalitní vína, všechno tip top a v životě jsem neslyšela od tchyně slůvko ocenění. Chlapi chválí jeden přes druhého, ale švagrová a tchyně se cpou a ani slůvkem nepoděkují nebo nedej bože nepochválí. Tchyně navíc každé jídlo jí asi hodinu a vrtá se ve všem…sní celý talíř, ale dává okázale najevo, že rozhodně není nadšená nebo jak to říct…
Ale já hostím ráda a užívám si to, dětem napeču dezerty a ještě jim zabalím sebou…baví mě to. Ale někdy její chování je fakt až nedůstojné…
Možná bych mohla někdy nabídnout tlačenku s cibulí a bude…
zrovna tu tlačenku s cibulí jsem nabídla mladým na večeři, než jeli dom, protože byl bezmasý oběd- domácí langoše, no a strašně jim chutnalo, je to ověřená kvalita od našeho řezníka, samé masíčko a fakt dobrá. Dobrou tlačenku nepovažuju já třeba za žádné podřadné jídlo.
Tchyně je k**** a Ty se s ní vůbec nemaž. Není schopná hlavně ne ochotná akceptovat základní pravidla slušného chování, takže za mně „na hrubý pytel hrubá záplata“ s podobnými typy to jinak nejde…jakmile si to necháš bez „odpovídajicí odezvy“ líbit úplně Tě převálcují. Drž se a nepovoluj ![]()
@prokr píše:
Tchyně je kráva a Ty se s ní vůbec nemaž. Není schopná hlavně ne ochotná akceptovat základní pravidla slušného chování, takže za mně „na hrubý pytel hrubá záplata“ s podobnými typy to jinak nejde…jakmile si to necháš bez „odpovídajicí odezvy“ líbit úplně Tě převálcují. Drž se a nepovoluj
Děvče děvče, kolik ti je, že máš takto dospělé názory a vyjadřování? Potěš koště za něco takového v rodině bych duši dala!
Ale asi takhle - když se k nám mají sjet příbuzní, jedno jací, vždycky se ptám, co jim mám uvařit. protože vím, že třeba doma někteří určité věci nevaří - když je člověk sám, těžko si udělá jen pro sebe kynuté borůvkové knedlíky nebo dobrou omáčku s dobrpu pečené. Takže se vyptávám a snažím se vyhovět, at mají radost a tu návštěvu si co nejvíc užijeme.
@inkakřivák píše:
Děvče děvče, kolik ti je, že máš takto dospělé názory a vyjadřování? Potěš koště za něco takového v rodině bych duši dala!
Ale asi takhle - když se k nám mají sjet příbuzní, jedno jací, vždycky se ptám, co jim mám uvařit. protože vím, že třeba doma někteří určité věci nevaří - když je člověk sám, těžko si udělá jen pro sebe kynuté borůvkové knedlíky nebo dobrou omáčku s dobrpu pečené. Takže se vyptávám a snažím se vyhovět, at mají radost a tu návštěvu si co nejvíc užijeme.
Tak když mají přijet příbuzní, které ráda vidím, také bych jim s radostí uvařila
![]()
Ale pokud má přijet nepříjemná a nevděčná ženská (a je jedno, že je to tchyně), tak by se mi také nechtělo se přetrhnout, abych jí udělala radost…
asi tak
![]()
To všechno může být pravda, ovšem vyjadřovat se o jakékoliv dospělé ženě, potažmo o nějaké, kterou vůbec neznám, že je k****a, je pro mne silné kafe. Na to jsem reagovala. Prostě tohle vyjadřování taky o něčem svědčí a takového člověka bych v rodině nechtěla.