Bojím se, že zničí Vánoce

441
15.10.16 01:02

bojím se, že zničí Vánoce

Ahojky holky, mám už dopředu úplně sevřené hrdlo…Jde o tchyni. S manželem máme skoro dvouletou holčičku plus má ještě jedno dítě z prvního manželství. Tchyně vždy dělala mezi nimi rozdíly. První miluje, druhé jí nezajímá. Nikdy naší malé nic nekoupila. K narození, narozeninám a ani k Vánocům. Vem to čert nějaký dárek, že o ní nemá zájem tak bohužel to si nevynutim. Ale jde mi o to co dělá… Když jsou děti spolu a ona je u toho tak jasně dává najevo kdo je pro ní víc. Jednou mi dokonce řekla, že nikdy nečekala, že spolu budeme mít dítě. Ale co čekala,? Že se vdavam s tím, že budu bezdětná? Navíc se již delší dobu dozvídáme jak nás drbe všude možně, donáší na nás a o mně jak krásně mluví…Loni o Vánocích, tedy den po když tu bylo i její druhé vnouče si to sem nakráčela s nadílkou ovšem ale pouze pro jedno vnouče. Druhé, ano naše dcera zůstala s prázdnýma rukama. My s manželem v šoku, dcerka měla rok a ještě to nechápala a byla chudák ráda, že ukořistila kus utrhnutého balícího papíru, který mohla ještě víc roztrhat. Aby toho nebylo málo tak jak viděla bratra zkoumat nové vojáčky a nějaké figurky přišla k němu a jen koukala, nic mu nebrala a on se na ní otočil a úplně hnusně jí říká ty běž pryč vůbec sem nechoď a nesahej na to to je moje. Babička se jen škodolibě usmívala. Manžel zrovna byl v kuchyni, takže to neslyšel a já jí okamžitě vzala a vytáhla jí vše co k dostala ode všech k Ježíšku ať si jde hrát, že ty hračky a všechno je jen její a dcerka v tu chvíli úsměv od ucha k uchu a už jí nezajímalo nic víc než její hračky a tchyně mě málem probodla pohledem, spíše kdyby mohla vystřelí mě na Mars vzteky, že se jí nepovedlo mi to,,nandat,, Pak než šla mi říká no uvažovala jsem, že bych jí něco levného koupila, ale pak jsem si to rozmyslela. Chápete to?! To víte, že jsem si to potom co odešla dost obrečela. A proto už se děsím letoška, dcera už dost dobře chápe a já už mám na ní takový vztek, že pokud to udělá zase což na 99,9% udělá tak už jí prostě na plnou hubu pošlu do háj. zlu, protože už za to jak nás pomlouvá mám na ní vztek a tím by se to asi dorazilo… Omlouvám se za dlouhý text, ale potřebuji to že sebe někde dostat. Jinak tchyně k nám chodí nebo s námi někam jde výhradně jen když je u toho i vnuk. Jak to vypadá si myslím domyslíte samy. Jednou jedinkrát vezla kočárek asi dvě minuty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22236
15.10.16 01:18

A musite ji na ty Vanoce zvat k vam? Nemuze vnuk k ni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
15.10.16 01:36

Teda, to je mi moc líto. Prdelky maličký, která za nic nemůže :( Já bych to určitě řešila s manželem. Ať už ji prostě něco razantního řekne! Dá s ní řeč! Takhle to dál nejde. Vánoce miluji a nedovedu si tohle představit. Určo to prober s manželem, ať máš klid alespoň přes ty svátky. Ale já bych snad od ni dárky pro malou ani nechtěla. Ať si je nechá. A vůbec nemusí chodit. Ať si u ni vnuk zazvoní sám :cert: :cert: Co tvůj muž říká na ty pomluvy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
15.10.16 02:22

S tchyni muzes vyrazit dvere, rict, ze pokud bude delat mezi detmi rozdily, tak ji neotevres. Nac si kazit svatky.. Ale co me zarazilo, je chovani, reakce syna.. Na to vazne velky pozor, vysvetli mu, ze takhle ne. Je to jeho sestricka a on by mel byt v pozici jejiho ochrance, na to kluci rytiri slysi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
15.10.16 04:34

Kamarádka to má doma podobně a to mají obě děti spolu. Tchyně uznává jen staršího syna, dceru vůbec. Řeší se to tak, že ten pětiletý kluk odmítá si brát od ní dárky, když nedostane nic sestra. A ještě dá babičce přednášku. Super kluk :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
15.10.16 04:48

U nás bych situaci vyřesila tak, ze by bába (omlouvám se, ale jinak se nazvat nedá) nepřekročila práh bytu dokud se takhle bude chovat. Starší vnouče bych posílala k ní, pokud by měla zájem, ideálně s manželem. Že nás pomlouvá by mi bylo jedno, každý normální si o ní udělá obrázek sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
15.10.16 06:12

At si slavi Vanoce se svym vnukem u sebe. Ani ja bych ji k nam nezvala. Max na obed, ale ne na zadne davani darku.
A sla bych jeste dal. Pred dcerou bych ji neoslovovala jako jeji babicku, ale jako pani „Novakovou“. Kdyz se chova jako kr.va.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
15.10.16 06:31

Spuhlasim s holkama. Rekni ji, aby k vam nechodila, ze manzel se synem dojdou k ni.
A pokud by nahodou prisla, vzala bych dcerku a nechala bych „babicku“ s manzelem a synem doma samotne.
A mlademu panovi musis dat jasne najevo, ze takhle ne. Ale bude to tezke, je to manzeluv syn :zed: Jen nevim, jak vysvetlit dcerce, proc se tak „babicka“ chova. Casem si na ni udela nazor sama, ale ted, jak je mala, to nepochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.10.16 07:01

No já bych to teda určitě neřešila tím, že by k ní chodil vnuk pro dárky samotný. Situaci to stejně nevyřeší. Holka bude chápat každým rokem víc a stejně bude vědět, co se děje. Tohle by si měl s matkou hlavně vyříkat její syn. Co na to manžel vlastně říká? On jí k tomu nic neřekne, když to vidí?

• Citovat
  • Upravit
942
15.10.16 07:51

.

Příspěvek upraven 24.07.18 v 11:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.10.16 08:11

Nezvala bych ji na Vánoce. S manželem byste si měli o tom promluvit a říct ji oba jasné pravidla. „Jestli budeš dělat mezi dětmi rozdíly tak se nebudeme stýkat ani navštěvovat.(včetně vnuka)“ :nevim: Taková tchýně je k :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
15.10.16 08:15

No důležité - co na to manžel? je to jeho matka a obě jeho děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
15.10.16 08:23

Já bych ji k nám ani nepustila, aby se takto chovala k mému dítěti. Ať jde druhé vnouče k ní pokud ho chce vidět. A co na to manžel???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
15.10.16 08:27

A nemohlo to byt tak, ze nic nedonesla dcerce, protoze byla moc mala? Rocni dite mit hafu hracek nepotrebuje..mala v roce dostala 1 symbolickou hracku.
Cele to muze byt jen nedorozumeni.

Kazdopadne pokud by to opravdu tak bylo, ze i nadale Bude dcerku ignorovat, tak bych si s ni s manzelem slusne ale vazne promluvila a zadala vysvetleni

• Citovat
  • Upravit
30979
15.10.16 08:29

Pokud nemuze slavit s vnukem Vanoce sama, tak pokud by nakracela s nadilkou jen pro starsi dite, mela bych pro mladsi nachystane dalsi darky a ty ji dala. Domluvila bych se na tom s muzem. Pokud by prinesla heco i dceri, tyto nachystane veci bych nehala na narozeniny a svatek v prubehu roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová