Dotaz -tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
redbulka
18.10.16 12:24
@Anonymní píše:
@Martina84 Máš naprostou pravdu, jenže já se přes manžela něco dozvím, ona mi pak je schopna říct, že mu nic takového neříkala a popletl to (několikrát se stalo), se mnou se nedomlouvá… kdykoliv k ní jede dítě na týden, zavolá manželovi, že ho nemůže přivézt, že ho přiveze další týden. Další týden třeba řekne, že nemá smysl, aby ho vozila, když my za další týden přijedeme. Dítěti bohatě stačí týden, po týdnu začíná vlčit a cvičí s ní. Já to vždy přešla ze zaťatými zuby, protože se mi třeba také stýskalo, ale nechtěla jsem se s ní tahat…

tak kdyby se ti to hodně nelíbilo mít dítko tak dlouho pryč, tak 200 km není nepřekonatelná vzdálenost, abych si pro něj sama dojela, ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 12:25
@warita píše:
Ja myslim, ze vim co zakladatelka ma na mysli. Tchyne nebere ohledy, ale sama je vyzaduje.

Nicmene, ona tchyne to nemusi delat naschval. Moje maminka je bohuzel taky takova. Ma svuj vzorec chovani a neuhne ani o milimetr. Pochybuju, ze v tom je nejaky umysl. Proste ona nad tim moc nepremysli, jede si svoji zajetou rutinku a tecka.

To a hodne starsich lidi ma vzitou predstavu, ze mladsi generace ma byt uctiva k nim a ne naopak. Jako chapu proc tak smysli, ale dnesni mlada generace mysli jinak… a generacni konflikt je na svete.

Zahladatelko, chce to trpelivost a nenechat se vytacet, nema to smysl. Budes z toho mit akorat problemy s manzelem.
Ano, myslím, že to je ono, nebere ohledy, ale vyžaduje je… jak tu psala druhá anonymní uživatelka - ono to je o tom, že ona vyžaduje úctu na základě věku (ne chování). A já se fakt snažím a opravdu má určitě dobré vlastnosti, které ale pro mně zanikají tím, že se ke mně chová tak ignorantsky a mám pocit, že mne chce donutit to akceptovat, aby dál mohla řídit svého syna i jeho rodinu. A mně viní z toho, že on se řídit nenechá (ani ode mne ne).
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 12:27
@redbulka píše:
tak kdyby se ti to hodně nelíbilo mít dítko tak dlouho pryč, tak 200 km není nepřekonatelná vzdálenost, abych si pro něj sama dojela, ne?

No mám další dvě děti, které musím udat a hlavně tohle zkoušel manžel, že pro něj teda přijede, ale byla z toho scéna…že ona ho teda přiveze, když ho tak potřebujeme a nemůže tam být atd. To není o tom ho dovézt ale o tom vzájemném respektu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 12:28
@redbulka píše:
tak kdyby se ti to hodně nelíbilo mít dítko tak dlouho pryč, tak 200 km není nepřekonatelná vzdálenost, abych si pro něj sama dojela, ne?

Což by dooost vyhrotilo situaci. Vlastní zkušenost. Já jsem ji teda v klidu vyhrotila, ale pak jsem to poslouchala (byl jsem nevděčná). Ale kašlala jsem na to, je to moje holka.

• Citovat
  • Upravit
redbulka
18.10.16 12:28
@a0b9 píše:
Já se s dovolením přidám a požádám Vás o názor - k nám se tchýně „nanominuje“ naprosto automaticky na návštěvu s přáspáním, aniž by se zeptala, jestli se nám to ten a ten datum hodí… prostě cca 2 týdny předem oznámí, že přijede… a pokud náhodou něco máme nebo třeba s malým máme naplánované cvičení atd, je oheň na střeše… Teda mně nikdy nic neřekne, hustí to do manžela… Takhle u mě přetekl pohár před dvěma týdny, kdy se tchýně pozvala na takovou návštěvu na tento týden, ačkoli mám pár dní před porodem a už chci mít svůj klid a vědět, že když se v noci rozrodím, můžu si v klidu pochodovat po bytě a ne za asistence tchýně… Tak jsem jí v klidu řekla, že jestli se chce zastavit za malým, není problém, ale bez přespání, že už teď návštěvy přes noc prostě nechci… Samozřejmě si manžel vyslech, jak jsem jí zakázala u nás přespávat a bla bla bla… Upřímně - je mi to jedno, stejně jsem za tu špatnou tak jako tak, ale zajímá mě Váš názor - taky jsem neuctivá?

zase kdyby ses rozrodila a jeli jste do porodnice, tak vám může rovnou malého pohlídat, ne? Nebo by ste ho vytahovali v noci z postýlky a brali sebou do porodnice?
Jinak automaticky se někam nanominovat, to mi přijde hodně přes čáru, to jo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 12:31
@redbulka píše:
zase kdyby ses rozrodila a jeli jste do porodnice, tak vám může rovnou malého pohlídat, ne? Nebo by ste ho vytahovali v noci z postýlky a brali sebou do porodnice?
Jinak automaticky se někam nanominovat, to mi přijde hodně přes čáru, to jo.

Tak to asi ošéfovaný má… :think:
NeZakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 12:33
@Anonymní píše:
Což by dooost vyhrotilo situaci. Vlastní zkušenost. Já jsem ji teda v klidu vyhrotila, ale pak jsem to poslouchala (byl jsem nevděčná). Ale kašlala jsem na to, je to moje holka.

Já do toho vyhrocení právě nikdy nešla, protože ona je fakt dost protivná a nestálo mi za to, dělat ten rozruch a nakonec to nejvíc odskáče manžel, kterého mám ráda. Nechtěla jsem mu dělat problémy, on se mne také kolikrát zastal…ale nějak se to ve mně kupilo, kupilo a nakonec mě to spíš přestalo bavit někoho se doprošovat, aby se se mnou domluvil, no. Ale zarazilo mne, že ta jelena moudrá kvůli takové v zásadě banalitě včera řádila jak černá ruka, manžel asi po telefonu strašně dostal. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 12:39
@Anonymní píše:
Máš recht, jen u vlastních rodičů se to líp snáší :kytka:
NeZakladatelka.

Přesně tak, taky si k nim můžeš třeba víc dovolit, protože v každé rodině je to nastavené jinak a to, co je mezi vámi jako příbuznými normální, vezme někdo cizí jako drzost. Ale moje máma to nějak pochopí, i když je teda občas s těmi radami taky k zbláznění. Ale když jí řeknu, že něco potřebuji tak a tak, začne to dělat, protože chápe, že máme nějaká pravidla, aby nám domácnost fungovala a nesabotuje ani mně, ani manžela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 12:40
@Anonymní píše:
Já do toho vyhrocení právě nikdy nešla, protože ona je fakt dost protivná a nestálo mi za to, dělat ten rozruch a nakonec to nejvíc odskáče manžel, kterého mám ráda. Nechtěla jsem mu dělat problémy, on se mne také kolikrát zastal…ale nějak se to ve mně kupilo, kupilo a nakonec mě to spíš přestalo bavit někoho se doprošovat, aby se se mnou domluvil, no. Ale zarazilo mne, že ta jelena moudrá kvůli takové v zásadě banalitě včera řádila jak černá ruka, manžel asi po telefonu strašně dostal. :(

Hlavně pozor, aby mezi vás nevrazila klín… :(
Pěkně ho pomazli, uvař mu něco dobrýho, řekni mu, že ho máš ráda a že tě to všechno moc mrzí… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
redbulka
18.10.16 12:53
@Anonymní píše:
Což by dooost vyhrotilo situaci. Vlastní zkušenost. Já jsem ji teda v klidu vyhrotila, ale pak jsem to poslouchala (byl jsem nevděčná). Ale kašlala jsem na to, je to moje holka.

proč hned vyhrotilo situaci? Samože bych jim to zavolala pro jistotu i napsala sms, že tehdy a tehdy tam manžel pro dítko přijede a svedli bychom to třeba na nutnou lék. prohlídku, očkování nebo něco podobného; pokud by ona měla tendenci z toho dělat 3.světovou, tak už je to opravdu jen její boj a její problém, rozuměj: tchýnin

• Citovat
  • Upravit
35489
18.10.16 13:13

Ale ona zavolala zakladatelce a ta jí nebrala telefon. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
18.10.16 13:14

Je tam šprajcování z obou stran. Ale to, co bylo popsáno, tam to prostě vidím ke straně tchýně. Ona dala vědět, že přijede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.16 13:14
@redbulka píše:
proč hned vyhrotilo situaci? Samože bych jim to zavolala pro jistotu i napsala sms, že tehdy a tehdy tam manžel pro dítko přijede a svedli bychom to třeba na nutnou lék. prohlídku, očkování nebo něco podobného; pokud by ona měla tendenci z toho dělat 3.světovou, tak už je to opravdu jen její boj a její problém, rozuměj: tchýnin

To se těžko vysvětluje, když v tom nežiješ. Já tu zkušenost mám, tak vím, o čem zakl. mluví. A kazit si „karmu“ takhle zbytečně lhaním… Tohle je jízda na tygrovi, no…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 13:15
@vodolejka píše:
Ale ona zavolala zakladatelce a ta jí nebrala telefon. :nevim:

Ale taky měla klíče, nečekala na ulici. Tobě se nikdy nestalo, žes přeslechla zvonění?
NeZakl.

• Citovat
  • Upravit
35489
18.10.16 13:21

Však ano, nečekala na ulici, ošéfovala si to a zakladatelce se přístup nelíbí, což v tomhle konkrétním případě je nepochopitelné. Naopak pak měla tchýni zavolat a omluvit se, že zvonění přeslechla. Protože jednak ho přeslechla a druha tchýně byla ohlášená 1,5 hod předem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová