Dotaz -tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4399
18.10.16 07:35
@Lenka512 píše:
to je právě ono, že lidi motají pojmy „doma“ a „návštěva“ dohromady a z každého si vemou jen to, co se jim hodí…
když je tam teda tchyně „doma“ a má ty klíče, tak klidně doma mohla počkat, uvařit si to kafe a být tam…
a pokud je teda „návštěva“, tak se má řádně ohlašovat a nedivit se, když se to dotyčným nehodí…tak to vidím já :nevim:

Je tam doma, ale má to 200 km? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.16 09:28
@ulice píše:
Ty se divíš? :lol: Promiň, ale chováš se jako malé rozmazlené děcko. Věděla jsi, že odpoledne dorazí a jedou 200 km, stejně sis domluvila něco životně důležitého u sousedů, ani ses neobtěžovala tam nechat vzkaz(což je primární slušnost) a celé jsi to udělala naschvál, ať to tady budeš okecávat, jak chceš a svádět na tchýni ;) Moc dobře jsi věděla, jak bude tchánovce mrzet, že neuvidí vnoučata (a opravdu nezačínej s tím, jak je vlastně ani nemají rádi, když jim krmí čokoládu nebo nedávají dost dárků :lol: :lol: :lol: :lol: )
Přiznej si to, nemáš jí ráda a to se nezmění i kdyby se rozkrájela na nudličky :P Ona tě asi taky nemusí(ani se není co divit s tímhle tvým přístupem-chytřejší ustoupí a kdybys místo konkurenčního boje zvolila diplomaticko-mmanipulativní :mrgreen: strategii, tak vztahy v rodině mohli být jiné…Tchýně možná je stará protivná bába :mrgreen:,ale ty jsi mladá, protivná snacha.

Co nevím, domyslím…příspěvek zcela mimo mísu, sorry. Jen nevím, zda jsi taky nějaká samonas.raci tchýně nebo ti jen pohlaví zabránilo v práci církevního kazatele.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 09:44
@j.a.n.i1 píše:
Nojo, ale pak ona to i tak asi bere, že je tam vlastně „doma“ a přece se nebude domů ohlašovat… já bych jí asi zrušila ty klíče (i kdyby to mělo být výměnou zámku a výmluvou na ztracené), aby bylo jasné, kdo je u vás doma a kdo návštěva. Já chápu, co tě štve, souhlasím s tebou, ale objektivně vzato si fakt tuhle poslední návštěvu blbě zazdila ty, nevracela bych se k tomu, nechala to vyšumět, ale zavedla domácí pravidla a podle těch jela.

Asi máš pravdu, kdyby neměli klíče, tak bych prostě neodešla, takhle jsem tak podvědomě byla v tom, že prostě přijedou a sejdeme se tu, ještě manžel dostal, že tu na ně čekal jen pes (nemají psy rádi).

• Citovat
  • Upravit
5411
18.10.16 09:48
@Anonymní píše:
Co nevím, domyslím…příspěvek zcela mimo mísu, sorry. Jen nevím, zda jsi taky nějaká samonas.raci tchýně nebo ti jen pohlaví zabránilo v práci církevního kazatele.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
18.10.16 10:22

Úvodní příspěvek jsem četla včera…a musím říct, že jsem na to nemohla přestat myslet a proto také teď píšu. Výčet toho, co si „dovolila“ tchýně mě vrhá do nepěkné představy, že se fakt po stránce „lidství“ řítíme do záhuby. Je to hrozné a když zmíním začátek toho příspěvku - není to tchýně, kdo má divné chování :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.16 10:32
@vodolejka píše: Úvodní příspěvek jsem četla včera…a musím říct, že jsem na to nemohla přestat myslet a proto také teď píšu. Výčet toho, co si „dovolila“ tchýně mě vrhá do nepěkné představy, že se fakt po stránce „lidství“ řítíme do záhuby. Je to hrozné a když zmíním začátek toho příspěvku - není to tchýně, kdo má divné chování :(

Taky si někdy připadám jako blázen. Když jsem ji slyšela, jak ve vedlejší místnosti do telefonu vypráví, že co asi z mých dětí bude, když při mši nechodím ke svatému přijímání, byla jsem si jistá, že tím bláznem jsem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 10:43
@Anonymní píše:
Taky si někdy připadám jako blázen. Když jsem ji slyšela, jak ve vedlejší místnosti do telefonu vypráví, že co asi z mých dětí bude, když při mši nechodím ke svatému přijímání, byla jsem si jistá, že tím bláznem jsem.

Ale na to si nijak nestěžuji, prostě každý je nějaký, to jsem skousla, mrzelo mne to nejdřív kvůli dětem, ale ona je zase ráda má, takže jsem si řekla, že to se týkalo mně a ne dětí.

• Citovat
  • Upravit
6463
18.10.16 10:48

Ja hlavne nechapu, proc se neustale zastitujes manzelem /manzel volal, nevolal, vyridil, rekl ji…/.

Pocopila jsem, ze muz je hodne pracovne vytizeny /a krom toho, chlapi tyhle organizacni veci okolo deti casto neudrzi v hlave/, tak proc to zenes pres nej?

Obe jste dospele a mate telefon.

Krom toho, TY jsi ta, co neco potrebuje.

/jestli chapu dobre, tchani vam hlidaji male - i dvoulete? - deti po dobu tydne i dele, to je dost nestandardni a nesamozrejme/

Chapu, ze emoce clovekem triskaji, ale pokusila bych se najet na neutralne-odtazity-organizacni pristup. A za ten posledni exces bych se omluvila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.16 11:03
@majdula1 píše:
Ja hlavne nechapu, proc se neustale zastitujes manzelem /manzel volal, nevolal, vyridil, rekl ji…/.

Pocopila jsem, ze muz je hodne pracovne vytizeny /a krom toho, chlapi tyhle organizacni veci okolo deti casto neudrzi v hlave/, tak proc to zenes pres nej?

Obe jste dospele a mate telefon.

Krom toho, TY jsi ta, co neco potrebuje.

/jestli chapu dobre, tchani vam hlidaji male - i dvoulete? - deti po dobu tydne i dele, to je dost nestandardni a nesamozrejme/

Chapu, ze emoce clovekem triskaji, ale pokusila bych se najet na neutralne-odtazity-organizacni pristup. A za ten posledni exces bych se omluvila. :mavam:

Ale já se snažila to organizovat sama, vše doma organizuji já a bez problémů, manžel toho má dost. Ale s ní to nešlo a nám to už kolikrát způsobovalo i problémy, když třeba přišla bez ohlášení a řekla, že se mnou je domluvená(nebyla). Nedalo se nic domluvit, sabotovala to a manžel pak řekl sám, že se s ní bude domlouvat, když se my dvě nejsme schopny domluvit. Dva dny poté mu udělala, co mně - tvrdila, že se na něčem domluvili, i když se nedomluvili, on zuřil, že nechápe, proč to dělá. No a pak u toho nějak zůstalo, že si jí volal sám. Já se jím nezaštiťuji, ale prostě mi přišlo, že domlouvání nechám už na něm - jako její syn není zaujatý a ona se s ním lépe domluví. V tomto případě ji volal opakovaně v neděli a nic. Volala mu ráno do práce, když neví, kde mu hlava stojí.

A ano děti hlídají, opravdu nadstandardně, zavolá, že si nějaké dítě prostě odveze a já nechci být neslušná, zruším všechny akce, doktory… a dítě jí dám, také nám hodně pomáhali, to vůbec nechi zpochybnit.

Mně vadí to, že mi tu organizaci, o níž píšeš, podle mě záměrně sabotuje, všelijak to obchází přes manžela, komplikuje a má snad i radst, jak nám zavařila. Tak už jsem to začla vypouštět. Ale mně Včera šlo o 20 minut, kdy mi mohli zavolat, kde jsem a ne se hned sbalit, odjet a udělat takovou aféru.

• Citovat
  • Upravit
2035
18.10.16 11:07

No tchyně je asi protivná těma kecma, ale tohle tvé chování v této konkrétní situaci mi v pořádku nepřijde. Asi by ses fakt měla omluvit… Evidentně ji ráda nemáš, ona tebe asi taky ne, s tím asi nic neuděláte, ale měli byste se k sobě chovat v rámci dobrých vztahů slušně a to, že oni za vámi jedou 200km, víš cca kdy dorazí a ty nejsi doma, to je vrchol neslušnosti, to se na mě teda nezlob, ale kdyby mi tohle někdo udělal, tak :pocitac: A argumentovat tím, že mají klíče, že by měli počkat a ne se naštvat a odjet, to je dost mimo mísu. Jedou za vámi na návštěvu a ne že přijedou, odemknout si, udělají si kafe, kouknout na TV a budou čekat až se někdo uráčí přijít dom. Já bych taky odjela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.16 11:15
@Vaal píše:
No tchyně je asi protivná těma kecma, ale tohle tvé chování v této konkrétní situaci mi v pořádku nepřijde. Asi by ses fakt měla omluvit… Evidentně ji ráda nemáš, ona tebe asi taky ne, s tím asi nic neuděláte, ale měli byste se k sobě chovat v rámci dobrých vztahů slušně a to, že oni za vámi jedou 200km, víš cca kdy dorazí a ty nejsi doma, to je vrchol neslušnosti, to se na mě teda nezlob, ale kdyby mi tohle někdo udělal, tak :pocitac: A argumentovat tím, že mají klíče, že by měli počkat a ne se naštvat a odjet, to je dost mimo mísu. Jedou za vámi na návštěvu a ne že přijedou, odemknout si, udělají si kafe, kouknout na TV a budou čekat až se někdo uráčí přijít dom. Já bych taky odjela.

Oni nejeli přímo k nám, ještě něco měli před námi. Když mi manžel řekl, že přijedou za hodinu a půl, žekla jsem mu, že musím odejít a přijdu za hodinu. Vůbe mne nenapadlo jim volat a říkat, že manželovi řekli to a to, ale já tady nebudu…fakt mě to nenapadlo, protože se mi ta domluva nikdy nepodařila. Ale úplně chápu, co cheš říct a máš pravdu, ale mne prostě už nenapadlo snažit se domlouvat sama.

• Citovat
  • Upravit
2035
18.10.16 11:24
@Anonymní píše:
Oni nejeli přímo k nám, ještě něco měli před námi. Když mi manžel řekl, že přijedou za hodinu a půl, žekla jsem mu, že musím odejít a přijdu za hodinu. Vůbe mne nenapadlo jim volat a říkat, že manželovi řekli to a to, ale já tady nebudu…fakt mě to nenapadlo, protože se mi ta domluva nikdy nepodařila. Ale úplně chápu, co cheš říct a máš pravdu, ale mne prostě už nenapadlo snažit se domlouvat sama.

Nj, ale manžel teda doma nebyl, takže tchánovci čekali, že budeš doma ty s dětmi. Sice si řekla manželovi, že už něco máš domluveného, ale jim už to evidentně nikdo neřekl. Špatná domluva z obou stran no. Možná by to fakt omluvu chtělo… Zase na druhou stranu, třeba se tchyně poučí a už opravdu bude volat dopředu, že se k vám chystá a za jak dlouho dorazí, aby se pro ni situace neopakovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
18.10.16 11:30

Nečetla jsem celou diskuzi, ale já tě naprosto chápu. Mám to samé s tchánovo manželkou. Ona se může chovat, jak chce, ponižuje všechny kolem sebe (asi si tím zajišťuje to, že ona pak víc září), ale ty pokud jí nelezeš do *** a nekomunikuješ s přehnanou uctivostí, tak jsi nepřítel čislo jedna. Nad jakoukoliv maličkostí nemávne rukou, ale je z toho škandál a ukončuje vztahy.
Taky mě vždycky svojí arogancí byla schopná vytočit do zkratového jednání, kterým já jsem jí bohužel bezvadně nahrála a ona měla důkaz o tom, jak příšerná jsem. Tobě ty děti alespoň hlídá, naše hvězda našim dětem nekupuje ani dárky, protože já jsem se blbě tvářila na nějaké kalhoty pro dceru - já si to vůbec nepamatuju.
Tady je rada pouze jediná, omluv se a podej vysvětlení, nijak se neponižuj, i když by ji to velmi potěšilo. A pak nastol politicky korektní vztahy. Přijede na návštěvu, ty jsi hostitelka, máš nachystanou kávu a občerstvení, s úsměvem se poptáš jak se mají a co počasí. Její monology s úsměvem odkývej. Při rozloučení poděkuj za návštevu. Komunikaci nechej na manžela, když budou třecí plochy řekni manželovi, že se snažíš a byla bys ráda aby tě taky podpořil a pomohl. Návštěvy plánovat, aby byl manžel doma - jedou za ním, ne za tebou. Prostě se nad to povznes a nenech se vyprovokovat. Na drujou stranu se ale taky braň, slušně! Chlapeček je tlustý, protože ty ho špatně živíš - úsměv, se ani nedivím že přibral, tuhle mi vykládal jak se u vás cpe nějakými dobrými koláčky. Tchýni bohužel nezměníš, musíš začít od sebe. Hodně štěstí, je to běh na dlouhou trať. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.16 11:36

@Vaal Hele, kéž by… Já se jí vždycky omluvila i za to, když si na mne stěžovala manželovi…omlouvala jsem se jí, že si ty věci špatně vyložila… ona nic neřekla, zvedla nos a odešla. A teď mám pocit, že se mám omlouvat za to, že její způsob (ne)komunikace tohle způsobil. Ona mi ani nezvedla telefon, volala jsem jí krátce poté, co k nám přijeli, šla jsem domů. Takže já nevím, jak z toho. Když se omluvím, zvedne nos, jak zvítězila a příště můžu čekat něco horšího. Když se neomluvím, budou na mě dštít oheň a síru ještě půl roku a vrtat do manžela. Já proti ní v podstatě nic nemám, ona to se s vou tchýní taky neměla jednoduché a zase na druhou stranu jako babička je opravdu obětavá a hodná, ale nejsem schopna si s tímhle chováním, které přináší problémy, nijak poradit, i když zase tak neschpný člověk nejsem. Čekala jsem tu spíš radu, jak na ni, aby si prostě věci domlouvala se mnou, protože domácnost je na mně. Ale díky za snahu o pochopení a radu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.16 11:42
@sediza píše:
Upřímně, co jste udělala je přes čáru. Chybí Vám úcta :( Tchyně sice není dokonalá a svým nedokonalým způsobem přesto dala vědět, docela přesně +- 30 min, kdy dorazí. A vy jste se přesto sbalila a odešla. Bylo to tak důležité? Podle mě byste se měla omluvit. Dřív lidi měli opravdu větší účtu ke starším lidem a vůbec k mamince vašeho partnera. Je to žena, která ho vychovala, starala se o něj do jeho dospělosti a Vám se líbí to, jaký je člověk. Už minimálně za to si tu úctu zaslouží.
@sediza píše:
A jestli Vám ještě takhle dlouho hlídá dítě…kdo tohleto má?

Úcta přece není povinná - mám ji ke svým rodičům, měla jsem jí k jedný babičce, i druhý, ale ne k dědovi, o kterým jsem věděla svý, to jako, že si starý člověk automaticky zaslouží úctu? Co já vím, co kdo kdy dělal? Může to být s. ině převlečená za člověka. Jako starýho člověka pustím sednout v bude atd, ale úctu můžu mít k člověku, kterého dobře znám a který mě minimálně aspoň respektuje. Moje tchýně taky hlídala, ale stylem „podívej, jak všechno dělám líp jak ty, ty neschoná čůzo“, ale holku jsem jí dávat musela, aby si ji taky užila, když si ji užila i moje mamka…A dělala spostu naschválů podobnýho rázu. Takže jsem se o úctu snažila, ale nemá žádnou, už dlouho ne. Stačí si přečíst negativní hodnocení na libereckou porodnici… jako bych ji viděla, v jednom je dokonce přímo jmenovaná… Takový člověk má mít úctu??? Jako když se tady zakladatelka snaží a snaží a vono furt nic, tchýně ji není schopná ani zavolet (nemyslím v tomto konkrétním případě a uznávám, že jí zakladatelka měla napsat sms, že nebude doma, už jen z prostýho alibismu)…
Tchýně nikde nečekala před zamčenýma dveřma, mohla tam počkat, už to, že má tchýně vlastní klíče, bys dalo jako jistý projev ústy a důvěry brát, mohla zakladatelce zavolat, od toho ty mobily jsou (otázka je, jestli by slyšela to nový zvonění)… odjela, aby to vypadalo, že se na ní bylo spácháno bezpráví… tak to bylo u mě…
To je jedno, nezávisle na zakladatelčině problému, starý člověk si nezaslouží automaticky úctu. Co já vím, kolik mohl zničit lidských životů, protože to třeba byl udavač atd. Ctila jsem svý profesory, ctím rodiče, ctím přátele. prostě lidi, o kterých vím, že si úctu zalouží.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová