Dotaz -tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.10.16 23:41
@ivculka píše:
Hele buď ráda, že ji máš 200 km daleko, skousni to a kašli na to. Jina nebude a čim víc se tim budeš stresovat, tim hůře pro tebe. :hug:

Děkuji, máš naprostou pravdu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.16 23:43
@Denis11 píše:
uplne stejny situace resim ja a vyresila jsem to dost podobne. Skoro uz 5 let tchanovcum rikame at davaji vedet predem nejlepe aspon den predem kdy chteji prijet, ze NESNASIME necekane navstevy od kohokoliv. Nekolikrat to neudelali a nebyla jsem doma. Pak vetsinou uz psali, ale ted naposledy to dovrsili a ja uz taky. Najednou zvonek u dveri.. jdu ke dverim a rikam si: ty woe, doufam ze to nejsou tchanovci uz tady dlouho neotravovali.. vykouknu a vidim je.. a prvni co rikam: co tady delate? Jsou z jineho mestA cca 70km vzdaleneho. A oni ze jdou na kafe.. 8o :pocitac: :zed: hodim jim klice a cela napruzena cekam az vyjedou nahoru. Vylezou z vytahu a slysim: prepadovkaaaa! A ja stroze a fakt hnusne: ale my takovyhle prepadovky nesnasime. Uz mi fakt pretekly nervy a rekla jsem si, ze asi musim bejt fakt husta aby to holt pochopili. Pak prisel chlap, uplne stejne nadseni jako ja a atmosfera ze by se dala krajet. Za 3/4 hodky jeli do… a byl klid. Pres tyden urazeny a dnes uz napsali ze by zitra nebo pozitri prijeli. Tak snad si to uz konecne zapamatujou. :pankac:

Když já bych si asi nedovolila je tkhle vypakovat, vždy cky jsem radši vše skousla, jen dnes jsem to nějak nedomyslela…ale naprosto Ti rozumím, i ten můj uznal, že s echovají divně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.16 23:47
@a0b9 píše:
Já se s dovolením přidám a požádám Vás o názor - k nám se tchýně „nanominuje“ naprosto automaticky na návštěvu s přáspáním, aniž by se zeptala, jestli se nám to ten a ten datum hodí… prostě cca 2 týdny předem oznámí, že přijede… a pokud náhodou něco máme nebo třeba s malým máme naplánované cvičení atd, je oheň na střeše… Teda mně nikdy nic neřekne, hustí to do manžela… Takhle u mě přetekl pohár před dvěma týdny, kdy se tchýně pozvala na takovou návštěvu na tento týden, ačkoli mám pár dní před porodem a už chci mít svůj klid a vědět, že když se v noci rozrodím, můžu si v klidu pochodovat po bytě a ne za asistence tchýně… Tak jsem jí v klidu řekla, že jestli se chce zastavit za malým, není problém, ale bez přespání, že už teď návštěvy přes noc prostě nechci… Samozřejmě si manžel vyslech, jak jsem jí zakázala u nás přespávat a bla bla bla… Upřímně - je mi to jedno, stejně jsem za tu špatnou tak jako tak, ale zajímá mě Váš názor - taky jsem neuctivá?

Tak tohle bych si k ní nedovolila, taky nám tohle dělala, prostě přijela s tím, že manžel někam jel, že mi pomůže a nikdy se mne neptala, jestli chci/nechci, potřebuji/nepotřebuji… prostě nám to oznámila a já si říkala, že asi chce být s dětmi, tak jsem to přežila. Jenže chodí furt nakvašená, že věci neděláme podle jejích rad, což začalo vadit už i manželovi…

• Citovat
  • Upravit
5411
17.10.16 23:49
@Anonymní píše:
Když já bych si asi nedovolila je tkhle vypakovat, vždy cky jsem radši vše skousla, jen dnes jsem to nějak nedomyslela…ale naprosto Ti rozumím, i ten můj uznal, že s echovají divně.

ja si to taky doted nedovolila, az ted, skoro po 5ti letech. Nic od nich necekam ani nechci takze nemam co ztratit. A jejich syn (muj muz) je z nich hotovej jeste vic jak ja, takze ten byl spokojenej. Doted jsem taky vsechno zkousavala a drzela usta, ale co je moc to je moc. Oni taky museji respektovat pokud chteji byt respektovani. Nebudou si rozhodovat o vsem a vsude, to ani nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
17.10.16 23:54

@a0b9 ne nejsi neuctiva. Hajej si svoje uzemi a at se nauci respektovat tvuj prostor a rozhodnuti. Ja takhle zakazala prijet tchanum na navstevu pri nejsilnejsi vlne chripkove epidemie, kdyz jsme meli jit na ockovani a malej byl miminko. Hadka a vystup strasnej ale ustala jsem to a proste neprijeli. Aspon byl zase nejakou dobu klid od nich jak byli urazeny. :dance: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
18.10.16 00:07

To je ještě dobré. Mě tchýně taky štve. Manžel( její syn) jezdí se mnou a s naším malým na vyšetření. Má lehčí formu autismu. A mému manželovi řekla proč si bere propustky že mám jezdit sama. Že ona byla sama na vše. A vadí jí že mi pomáhá třeba vařit, to hned říká že jí to žádný chlap nedělal. Už mám s tou chutí ju poslat někam… :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
18.10.16 00:12
@Anonymní píše:
Když já bych si asi nedovolila je tkhle vypakovat, vždy cky jsem radši vše skousla, jen dnes jsem to nějak nedomyslela…ale naprosto Ti rozumím, i ten můj uznal, že s echovají divně.

Nojo, ale tohle vypakování je lepší, protože dáš slušně, ale dostatečně jasně a striktně najevo, že tě tímhle konkrétním činem naštvali a je to zcela jasné a jen těžko za tím může někdo hledat něco jiného a hlavně že to nehodláš tolerovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
18.10.16 00:15
@minonci píše:
To je ještě dobré. Mě tchýně taky štve. Manžel( její syn) jezdí se mnou a s naším malým na vyšetření. Má lehčí formu autismu. A mému manželovi řekla proč si bere propustky že mám jezdit sama. Že ona byla sama na vše. A vadí jí že mi pomáhá třeba vařit, to hned říká že jí to žádný chlap nedělal. Už mám s tou chutí ju poslat někam… :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Tak ji někam pošli, slušně, ale rázně, ona se možná urazí, ale když zjistí, že s tím za a) narazí a za b) že tě to nevytočí, tak je šance na to, že omezí. Ozkoušeno, některé kousky naučíš i staré psy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.16 00:16
@j.a.n.i1 píše:
Nojo, ale tohle vypakování je lepší, protože dáš slušně, ale dostatečně jasně a striktně najevo, že tě tímhle konkrétním činem naštvali a je to zcela jasné a jen těžko za tím může někdo hledat něco jiného a hlavně že to nehodláš tolerovat.

Já to vím, bohužel jsem k tomu neměla nikdy odvahu a pořád jsem hledala chybu u sebe, až jsem se dostala do jakési letargie…a hlavně mají klíče, thýně se k nám kolikrát prostě na dva týdny „nastěhoala“ hlídat děti a nějak se neptala, takže mi dnes prostě přišlo, že když mají klíče, počkají či zavolají…neberuje tu jako cizí, protjsem to ani už neřešila, že se mi neozvou

• Citovat
  • Upravit
221
18.10.16 00:19
@j.a.n.i1 píše:
Tak ji někam pošli, slušně, ale rázně, ona se možná urazí, ale když zjistí, že s tím za a) narazí a za b) že tě to nevytočí, tak je šance na to, že omezí. Ozkoušeno, některé kousky naučíš i staré psy :mrgreen:

Já si myslím :lol: jako štve mě vážně, jsem ráda že manžel jezdí se mnou. A hlavně i se svým synem. Prostě žárlí že mě pomáhá a ona byla na vše sama. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
18.10.16 00:20
@Anonymní píše:
Já to vím, bohužel jsem k tomu neměla nikdy odvahu a pořád jsem hledala chybu u sebe, až jsem se dostala do jakési letargie…a hlavně mají klíče, thýně se k nám kolikrát prostě na dva týdny „nastěhoala“ hlídat děti a nějak se neptala, takže mi dnes prostě přišlo, že když mají klíče, počkají či zavolají…neberuje tu jako cizí, protjsem to ani už neřešila, že se mi neozvou

Nojo, ale pak ona to i tak asi bere, že je tam vlastně „doma“ a přece se nebude domů ohlašovat… já bych jí asi zrušila ty klíče (i kdyby to mělo být výměnou zámku a výmluvou na ztracené), aby bylo jasné, kdo je u vás doma a kdo návštěva. Já chápu, co tě štve, souhlasím s tebou, ale objektivně vzato si fakt tuhle poslední návštěvu blbě zazdila ty, nevracela bych se k tomu, nechala to vyšumět, ale zavedla domácí pravidla a podle těch jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
18.10.16 00:23
@j.a.n.i1 píše:
Nojo, ale pak ona to i tak asi bere, že je tam vlastně „doma“ a přece se nebude domů ohlašovat… já bych jí asi zrušila ty klíče (i kdyby to mělo být výměnou zámku a výmluvou na ztracené), aby bylo jasné, kdo je u vás doma a kdo návštěva. Já chápu, co tě štve, souhlasím s tebou, ale objektivně vzato si fakt tuhle poslední návštěvu blbě zazdila ty, nevracela bych se k tomu, nechala to vyšumět, ale zavedla domácí pravidla a podle těch jela.

Souhlas, je lepší pohled někoho citově nezainteresovaného. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
18.10.16 00:41
@j.a.n.i1 píše:
Nojo, ale pak ona to i tak asi bere, že je tam vlastně „doma“ a přece se nebude domů ohlašovat… já bych jí asi zrušila ty klíče (i kdyby to mělo být výměnou zámku a výmluvou na ztracené), aby bylo jasné, kdo je u vás doma a kdo návštěva. Já chápu, co tě štve, souhlasím s tebou, ale objektivně vzato si fakt tuhle poslední návštěvu blbě zazdila ty, nevracela bych se k tomu, nechala to vyšumět, ale zavedla domácí pravidla a podle těch jela.

to je právě ono, že lidi motají pojmy „doma“ a „návštěva“ dohromady a z každého si vemou jen to, co se jim hodí…
když je tam teda tchyně „doma“ a má ty klíče, tak klidně doma mohla počkat, uvařit si to kafe a být tam…
a pokud je teda „návštěva“, tak se má řádně ohlašovat a nedivit se, když se to dotyčným nehodí…

tak to vidím já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
18.10.16 07:33
@Anonymní píše:
@Martina84 Já jí o to žádala opakovaně, ať mi volá, vůbec mi to nevadí, ale ona to prostě nedělá. Na mne to už působí tak, že se rozhodla se mnou nemluvit… a proto ta dnešní reakce, už to šlo nějak mimo mne, protože jsem toho v hlavě měla víc a tím, že mají klíče, jsem o tom prostě nehloubala.

Ty se divíš? :lol: Promiň, ale chováš se jako malé rozmazlené děcko. Věděla jsi, že odpoledne dorazí a jedou 200 km, stejně sis domluvila něco životně důležitého u sousedů, ani ses neobtěžovala tam nechat vzkaz(což je primární slušnost) a celé jsi to udělala naschvál, ať to tady budeš okecávat, jak chceš a svádět na tchýni ;) Moc dobře jsi věděla, jak bude tchánovce mrzet, že neuvidí vnoučata (a opravdu nezačínej s tím, jak je vlastně ani nemají rádi, když jim krmí čokoládu nebo nedávají dost dárků :lol: :lol: :lol: :lol: )
Přiznej si to, nemáš jí ráda a to se nezmění i kdyby se rozkrájela na nudličky :P Ona tě asi taky nemusí(ani se není co divit s tímhle tvým přístupem-chytřejší ustoupí a kdybys místo konkurenčního boje zvolila diplomaticko-mmanipulativní :mrgreen: strategii, tak vztahy v rodině mohli být jiné…Tchýně možná je stará protivná bába :mrgreen:,ale ty jsi mladá, protivná snacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
18.10.16 07:34
@Anonymní píše:
Tak tohle bych si k ní nedovolila, taky nám tohle dělala, prostě přijela s tím, že manžel někam jel, že mi pomůže a nikdy se mne neptala, jestli chci/nechci, potřebuji/nepotřebuji… prostě nám to oznámila a já si říkala, že asi chce být s dětmi, tak jsem to přežila. Jenže chodí furt nakvašená, že věci neděláme podle jejích rad, což začalo vadit už i manželovi…

Prosím tě, na co takovej odboj? :lol: Pořád „manžel už taky říkal…“ :lol: To doma řešíte jenom tchýni, jo? :lol: Zkus chvíli přemýšlet i nad ničím jiným než jak vyhrát nad matkou svého muže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová