Úprava styku prarodiče - výsledek?

38
22.10.16 14:46

Úprava styku prarodiče - výsledek?

Ahoj, chci se zeptat, zda tu někdo měl soud ohledně úpravy styku prarodiče s dítětem a jak to dopadlo. Rozešla jsem se s přítelem, s jeho mámou jsem nikdy nevycházela, nikdy mě nerespektovala, dávala mi najevo, že se mnou zabývá jen kvůli v té době nenarozenému dítěti, opovrhovala mnou, do očí mi řekla, že kdybych byla těhotná mám jít na potrat, že nechce poznávat přítelkyně svýho syna apod. Včera mi přišel dopis, že si zažádala o úpravu styku, že prosí soud, aby mohla vídat svého vnoučka, aby jí pomohli. Uvedla, že jsme spolu vycházely, trávily jsme spolu Vánoce, nakupovaly výbavičku a těšily se na malýho. Takže jsem se chtěla zeptat, zda má stejnou zkušenost a jak do dopadlo. Děkuji moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
22.10.16 14:52

@dendul02 Ahoj…jsem zvědavá, jakě se dočkáš odpovědi…tak trochu se mě to také týká…podobný příběh…přítel odešel před deseti dny, malému bude v pondělí 6 týdnů, ale jeho rodiče mi soudem vyhrožovali už 14 dní po porodu, když jsem jejich návštěvu zrušila, protože mi nebylo dobře…zažádala jsem si o svěření do péče a výživné, ale čekám, co zlého přijde z jejich strany…celá rodina je ulhaná a zákeřná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.10.16 14:55

Ulhaná a zákeřná… Nejedná se o tu samou rodinu? :D Mně řekla jeho máma ještě před porodem, že kdyby se některý z jejich synů rozejde, tak že té holce to dítě nenechá, že jí ho vezme, bude se o něj soudit. Jinak s ex je to zatím v pohodě. Alimenty chtěl mimosoudně, zatím platí. Domluvili jsme se, že když napíše, tak za malým může přijít, ale nechci, aby s ním byl sám, protože se k němu neuměl chovat ani když byl s námi. Ale jde o to, co ona mu nahučela, když s ní teď bydlí no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
22.10.16 14:56

@dendul02 Jednou je to babička tvého dítěte a právo na kontakt s ním má, i dle zákona. A ty jí neumožňuješ vídat se s vnukem? Podle mě byste se měly domluvit mezi sebou než to tahat po soudech. Tvůj přítel si malýho nebere, že by i s ním jel třeba za mámou, abys ty se s ní nemusela vidět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.10.16 14:57

Jinak synovi je půl roku, ale i tak mi přijde malý na to, aby pendloval k někomu cizímu. Ona totiž do žádosti napsala, že můj syn trpí tím, že jí nevídá. To by mě zajímalo, jak na to přišla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
22.10.16 14:59

Časem se pozná, jestli zájem babičky byl opravdový nebo jí šlo jen o to škodit a mstít se. Tím, že jí umožníš se s dítětem vídat, jí vezmeš vítr z plachet, pokud její zájem není opravdový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.10.16 15:00
@bejbyn píše:
@dendul02 Jednou je to babička tvého dítěte a právo na kontakt s ním má, i dle zákona. A ty jí neumožňuješ vídat se s vnukem? Podle mě byste se měly domluvit mezi sebou než to tahat po soudech. Tvůj přítel si malýho nebere, že by i s ním jel třeba za mámou, abys ty se s ní nemusela vidět?

Když jsme se vídali, slovně mě napadala, všude mě pomlouvá a nikdy mě nerespektovala, takže ano, neumožňuji jí to. Vídala ho na začátku, ale svoje chování ke mně nezměnila. Přítel si ho nebere, teď v týdnu tu byl po měsíci, přišel na půl hodiny a odešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.10.16 15:02

@bejbyn Vím, že si ho bude brát už jenom proto, protože já to nechci. Svoje děti neuměla vychovat a já prostě nechci, aby mi zasahovala do výchovy mého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
22.10.16 15:08
@dendul02 píše:
@bejbyn Vím, že si ho bude brát už jenom proto, protože já to nechci. Svoje děti neuměla vychovat a já prostě nechci, aby mi zasahovala do výchovy mého dítěte.

Jenže tímto postojem si u soudu uškodíš, to mi věř. No rozeber to s tvojí sociální pracovnicí, co tě přijde navštívit. Vztahy mezi tebou a tchýní nikoho zajímat nebudou, to je věc vedlejší, jestli spolu nevycházíte. Ale kontakt s vnukem asi jednou měsíčně nejspíš dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.10.16 15:14

@bejbyn To je právě to, co nechápu, přes to, že se ke mně vždycky chovala jako prase, má nárok na moje dítě, který vychovávám já sama, starám se o něj sama. Dítě k ní nemá žádnej vztah, tohle asi fakt nezvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.16 15:16

Nevim, proc by meli mit prarodice dle zakona pravo vidat sva vnoucata. Jediny, kdo na to ma dle zakona pravo, jsou rodice ci zakonni zastupci, pokud vim. Mam v rodine stejny pripad - otec se soudil s vlastnim synem, ze chce vidat svou vnucku. Samozrejme nevyhral. Prarodice proste pravni narok nemaji a pokud se zakladatelcina tchyne chova takto, absolutne se ji v jejim rozhodnuti nedivim. Jednala bych stejne. Pokud by se chtela rozumne domluvit, tak ok, ale toto jsou skutecne jen naschvaly a ne opravdovy zajem o dite.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
22.10.16 15:17

Pokud neudělala nic protiprávního, není alkoholička, fetačka, houmlesák atd..tak jí soud povolí návštěvy..
to že tě nerespektuje a nemá ráda, nikoho nezajímá, však taky nežádá o styk s tebou..
maximálně co mužeš vyhrát je že třeba návštěvy budou pod tvým dozorem, že s ním nebude sama ( pokud je tak malý atd )..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
22.10.16 15:19
@Anonymní píše:
Nevim, proc by meli mit prarodice dle zakona pravo vidat sva vnoucata. Jediny, kdo na to ma dle zakona pravo, jsou rodice ci zakonni zastupci, pokud vim. Mam v rodine stejny pripad - otec se soudil s vlastnim synem, ze chce vidat svou vnucku. Samozrejme nevyhral. Prarodice proste pravni narok nemaji a pokud se zakladatelcina tchyne chova takto, absolutne se ji v jejim rozhodnuti nedivim. Jednala bych stejne. Pokud by se chtela rozumne domluvit, tak ok, ale toto jsou skutecne jen naschvaly a ne opravdovy zajem o dite.

na to si přišla kde, že nemají právní nárok na to vídat dítě? od nějakého právníka? z nějakého zákona? nebo jen tím, že v tvém uváděném případě to dědeček nevyhrál?

• Citovat
  • Upravit
11037
22.10.16 15:19

@dendul02 Já to z tvého pohledu chápu, kdyby se ke mě někdo choval hnusně, taky by se mi nechtělo mu dávat své dítě. Ale ona skutečně na něj právo má. Hele, jednou měsíčně to překousneš a kdoví, jestli její zájem bude skutečný a dlouhodobý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.10.16 15:20

@smurfka to mám v plánu navrhnout, pokud jí to schválí no. Protože není schopná si ani umít ruce když sahá na novorozený dítě, když minutu předtím odhodila cigaretu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová