Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mam vztah 8 let a z toho 2 deti.
Bydlime od babicky (moji mamky) 500 km daleko.Deti jsou mensi, tak zase tak casto nejezdime, jezdili by jsme i castejo, ale…
Kdyz prijedeme, jedeme vetsinou v patek odpoledne, tak skoro nikdy neni navarene nebo neco köoudneho k jidlu. Pokud uvari, tak treba 2 smazene syry pro vsechny, ze se podelime. K tomu par brambor. Nenaji se z toho ani deti, natoz muj chlap. Mamka vi vzdy nekolik dni dopredu, kdy prijedeme. Spime v obyvaku, kde take neni nikdy zadne spani prichystane. Takze vecer to vzdy vse pripravuji a casto se stane, ze za gaucem musim jeste vytrit hovna od kocek, aby se tam dalo vubec spat.
Necekam servis a nakup vzdy privezeme s sebou, aby bylo jidlo na vikend.
Dost me to mrzi.Ona ma tenhle pristup ke me k bratrovy je to o neco trochu lepsi. Uköidi a prichysta spani.
Kdyz se mi narodil syn, tak mi dala 1200 Kc u dcery uz nic.Kdyz mela moje sestrenice svatbu, tal kupovola drahe darky a jeste pridala 5000 Kc. Chodi na kazdou svatbu a oslavu v rodine, kupuje vsem opravdu kvalitni darky a na krtiny z rodiny dava 3000 Kc.
Pripada mi to, ze u nas nejblizsich je ji to jedno a jinak pred osratni rodinou, se holedba.
Mrzi me ten pristup.Kdyz jednou jedinkrat vozila dcerku v kocarku, tak ji prikryla dekou, na ktete spi jeji kocky.Byla jsem zhrozena.Je to jakoby ji na nas nezalezelo…Jak se s tim srovnat
Vy..r se na ni.
Je mi to líto za tebe, už i z toho důvodu, že jsme to měli velmi podobné.
Neměla bych jí za zlé, že nemá peníze, ale čeho mi bylo nejvíce líto, že nás neměla za nic. Vzhledem k cizím, nebo širší rodině si taky hrála na haura.
Pomůže jedině omezit, anebo přerušit kontakty. ![]()
Pokud má výkaly koček za gaučem, asi jí nepřišlo divné přikrývat dekou po kočkách.
Uvařila bych dopředu a dovezla. Než hladově koukat. A nějak nenápadně bych zjistila, kolik peněz jí zbývá. Jestli není rozdavačná a pak se musí uskromňovat.
Jet tam jednou za čas, asi by mě finančně nepoložilo jídlo dovézt. Sama jsem nerada, když moje babička vyváří, když přijedeme, ale u nás si sotva zobne. Nebo nedovolí přivézt ani kafe, aniž vy za to hned nedávala peníze.
Já už bohužel u mámy nikdy obědvat nebudu, už umřela, ale pokud ta tvoje byla vždycky tak trochu mimo a neuklízela a nevařila, těžko ji změníš.
Zni to dost blbe. Nicmene rozejit se s mamou uplne, nevim. A jina rada neni, nezmenis to. Vlastne je. Asi si zvyknout a navarit si doma, nebo se zastavit po ceste. Moje mama bydli vedle, taky ma sve mouchy a na deti teda moc vysazena neni. Tchyne bydli 300 km a taky to neni ideal, na me byla protivna vzdycky. Zvykla jsem si neodporovat a castecne ji chapu, kdyz jsem ji odvedla syna. Od te doby, co zemrel tchan, je protivna i na vlastni deti. Nicmene jsou to nase mamy a maji uz svuj vek. Musime je brat takove, jake jsou. Odstrihnout se uplne neumime
.
Uvař si sebou, nebo jak už bylo psáno, zajděte si někam na večeři, než k ní dorazíte. Jinak jí asi nezměníš, starého psa novým kouskům nenaučíš. Ber to, jak je to.
Tak podle klávesnice a ö bych vás typla na německy mluvící zemi, tak možná dle matky máte prachů dost, ne? ![]()
Ona k vám nejezdí? Pozvala bych jí na víkend k sobě, nachystala super večeři, pěkně jí ustlala a starala se o ní celý víkend jako o královnu, třeba se chytí za nos a dojde jí že návštěva nechce čuchat kočičí výkaly atd. Pokud ne tak bych k ní asi přestala jezdit, ono kdyby se takhle chovala ke každému tak si člověk řekne že je prostě taková ale pokud jen k vám tak to by mi vadilo a návštěvy u ní bych dost omezila.
Nejezdila bych k ní, abych se táhla 500km kvůli takové návštěvě tak bych raději zůstala doma.
Vim jak je to tezke, je to vlastni mama. U nas sice trosku jinak, ale presto podobna situace.Ziji 300km daleko, kdyz prijedu domu s pritelem musime jidlo nakoupit, protoze v lednicce nic neni, ocekava se, ze budu cely vikend varit ja coz obcas delam, ale uz mi to leze krkem protoze vzdy vse zkritizuje, ze to neni nic moc. Nikdy nema uklizeno kdyz prijedeme coz pak o vikendu delam ja, kdyz jdeme nekam sednout vzdy platime my pricemz maminka ma penez na rozdavani, stacilo by, kdyby 1×za rok zaplatila, ale ji to ani nenapadne.kdyz jde nakoupit jidlo vse si necha proplatit ode me.Ted jede na cestu kolem sveta a chce at si vezmu v praci dovolenou a jedu hlidat dum.Kdyz jsem rekla, ze uz dovolenou nemam, prestala se mnou komunikovat.Pry ji to dluzim, protoze me vychovala. Rodicum se pry musi v dospelosti vracet to co do nas vlozili jako do deti.Asi se na to budes muset povznest a smirit se s tim stejne jako jsem se smirila ja.Nic jineho nam totiz nezbyva.
Myslím že jednodušší bude spíš ji zvát k vám, i když jsem si vědoma toho, že je docela pradvěpodobné, že možná nebude chtít jezdit přes celou republiku.
Jinak je to bohužel fakt nepříjemná situace a nejpraktičější je nějak se smířit s tím, že vaše matka je taková, jaká je a naučit se fungovat tak, aby vás její chování nezraňovalo. Není úplně pravděpodobné, že by se chtěla měnit.
Ten rozdíl v chování vůči vám a příbuzenstvu nemusí být zapříčiněný tím, že o vás nemá zájem, ale spíš že ji motivuje strach „aby nás nepomluvili“, což u vlastích dětí nepředpokládá. To že jim je to líto jí vůbec nemusí dojít.
I když to na ní nebude znát, tak sama bude mít spoustu svých vlastních démonů.
@arinecka Jezdi a je vzdy nachystane vse. Nevim, ma nas za nic. U bratra se chova trochu lepe. Hodne mu pomaha s detmi, me nehlidala za celych 6 let ani jednou. ![]()
@Anonymní píše:
Vim jak je to tezke, je to vlastni mama. U nas sice trosku jinak, ale presto podobna situace.Ziji 300km daleko, kdyz prijedu domu s pritelem musime jidlo nakoupit, protoze v lednicce nic neni, ocekava se, ze budu cely vikend varit ja coz obcas delam, ale uz mi to leze krkem protoze vzdy vse zkritizuje, ze to neni nic moc. Nikdy nema uklizeno kdyz prijedeme coz pak o vikendu delam ja, kdyz jdeme nekam sednout vzdy platime my pricemz maminka ma penez na rozdavani, stacilo by, kdyby 1×za rok zaplatila, ale ji to ani nenapadne.kdyz jde nakoupit jidlo vse si necha proplatit ode me.Ted jede na cestu kolem sveta a chce at si vezmu v praci dovolenou a jedu hlidat dum.Kdyz jsem rekla, ze uz dovolenou nemam, prestala se mnou komunikovat.Pry ji to dluzim, protoze me vychovala. Rodicum se pry musi v dospelosti vracet to co do nas vlozili jako do deti.Asi se na to budes muset povznest a smirit se s tim stejne jako jsem se smirila ja.Nic jineho nam totiz nezbyva.
Tvl taky dobrý ![]()
Mam vztah 8 let a z toho 2 deti.
Bydlime od babicky (moji mamky) 500 km daleko.Deti jsou mensi, tak zase tak casto nejezdime, jezdili by jsme i castejo, ale…
Kdyz prijedeme, jedeme vetsinou v patek odpoledne, tak skoro nikdy neni navarene nebo neco köoudneho k jidlu. Pokud uvari, tak treba 2 smazene syry pro vsechny, ze se podelime. K tomu par brambor. Nenaji se z toho ani deti, natoz muj chlap. Mamka vi vzdy nekolik dni dopredu, kdy prijedeme. Spime v obyvaku, kde take neni nikdy zadne spani prichystane. Takze vecer to vzdy vse pripravuji a casto se stane, ze za gaucem musim jeste vytrit hovna od kocek, aby se tam dalo vubec spat.
Necekam servis a nakup vzdy privezeme s sebou, aby bylo jidlo na vikend.
Dost me to mrzi.Ona ma tenhle pristup ke me k bratrovy je to o neco trochu lepsi. Uköidi a prichysta spani.
Kdyz se mi narodil syn, tak mi dala 1200 Kc u dcery uz nic.Kdyz mela moje sestrenice svatbu, tal kupovola drahe darky a jeste pridala 5000 Kc. Chodi na kazdou svatbu a oslavu v rodine, kupuje vsem opravdu kvalitni darky a na krtiny z rodiny dava 3000 Kc.
Pripada mi to, ze u nas nejblizsich je ji to jedno a jinak pred osratni rodinou, se holedba.
Mrzi me ten pristup.Kdyz jednou jedinkrat vozila dcerku v kocarku, tak ji prikryla dekou, na ktete spi jeji kocky.Byla jsem zhrozena.Je to jakoby ji na nas nezalezelo…Jak se s tim srovnat