Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@atominnka však právě - nad nějakou petrunou bych se taky jen zasmála. Já mám termín příští týden - čekáme třetí - no, raděj ani nepípnu, jak mimino oslovuju - ale taky s láskou ![]()
@Klára1982 píše:
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o váš názor. S manželem čekáme jednovaječná dvojčátka - jsou to opravdu vymodlené dětičky. Teď jsme se dozvěděli pohlaví, budou to holčičky![]()
![]()
Takže radost obrovská! Oznámili jsme to manželovo rodičům a tchán je začal nazývat „Petrunama“! Hrozně mě to šokovalo, nebyla jsem schopna slova. To bylo pořád…„až se Petruny narodí, až budou Petruny jezdit na kole…atd.“ Je to normální??? Řekla jsem manželovi, že se mi to nelíbí a ten se naštval a teď se mnou nemluví. Prý je to legrace, ale mě to moc legrační nepřijde:-/ Nevím, jestli nejsem moc přecitlivělá a opravdu tu legraci nechápu, ale oslovovat ještě ani nenarozené děti „Petrunama“ mi nepřijde moc v poho:-( Díky za vaš názory.
Ahoj, pokud to myslí vtipně, tak by mě to nevadil a pokud to myslí vážně, tak bych řekla, at je tak nenazývá, že by se mu třeba také nelíbilo, kdyby si ho nazývala (ted nevím jak se jmenuje), třeba kdyby to byl Honza - Hoňulou, no
![]()
@jdukolem u nás je to podobn, jen ne „parchanti“, ale "fagoši, oběěěěěěěěěěěěd " ![]()
@diskettes
v pohodě, já kolikrát děti taky oslovím jinak, než bych asi měla
Třeba malá je „moje pipina“
syn je „skřet“ ![]()
@jdukolem taky hezkýýý ![]()
@diskettes píše:
@atominnka však právě - nad nějakou petrunou bych se taky jen zasmála. Já mám termín příští týden - čekáme třetí - no, raděj ani nepípnu, jak mimino oslovuju - ale taky s láskou
Jen se priznej ![]()
Pro moji babicku byli nekteri vnuci zmetek nebo svina mala
neni moc na deticky, ale ma velke srdce a vsechny ma samozrejme rada
ja jsem trochu asi po ni ![]()
Hormony jsou pěkný swině, co? zakladatelko, buď v klidu, oni ti chlapi nejsou zrovna ňuchňací, na zdrobněliny nemají buňky.
@atominnka píše:
@ixule já se rozváděla kvůli vytrhané mátě, která se mi hezky rozrostlaten mlj blboun ji vzal s listím pryč, myslel, že je to plevel
Ale prý mu bylo divný, že tak voní
![]()
![]()
![]()
Jsi přecitlivělá, mlátí s tebou hormony. Je to takové dědovo osobní pojmenování, neřeš to, zle to určitě nemyslí. Ty je oslovuj, jak chceš a ostatním nech právo na to stejné. Pokud je neoslovuje hanlivě, je ti v zásadě houby po tom, jak jim kdo „pracovně“ říká. ![]()
Mě by se to taky nelíbilo a oznámila bych tchánovi, že takhle ne. Nejdříve bych to řešila v klidu pak důrazně. A manžel by se měl zamyslet, zřejmě to je jeden z těch, co se od rodičů ještě neodpoutali…
Jé, prosím tě klid. to jsou jen těhotenské hormony. Mě to oslovení přijde úplně v pohodě. My jsme dceři v břiše říkali čolek, syn měl pracovní jméno Hugo
Pokud jsi to stejně emotivně řešila i s manželem, tak se nedivím, že se naštval. Pokud ti to tak strašlivě vadí, zkusi si v klidu promluvit s tchánem, že by mohl miminkům říkat jinak a sveď to na těhotenské hormony. To by mohl pochopit. Ono možná problém bude i ve tvém vztahu k tchánovi, není to tak?
Nevidím na tom nic špatného, zřejmě si dělá legraci, neřešila bych. A pokud ti to vadí, tak to řekni přímo tchánovi. ![]()
My měli Jiřinu:-))Nejhorší, že okolí si opravdu myslelo, že chceme tohle jméno.