Multifunkční kuchyňský robot - zkušenosti
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@nozu já to chci pouze na pečení a to kdo ví, jak budu moct péct, vzhledem k tomu, že mě dítě 9m zatím nenechá v klidu.. takže pro mě stačí obyc. A chci pouze ty metly, žádné další funkce. Mě stačí obyčejný než za x tisíc.. ale právě mě zajímaly zkušenosti jiných
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kateřina19955 https://www.sencor.cz/…t/stm-6357gg?…
Tenhle máme. Oni si ho naši koupili. Tak se jim líbil, že aj my a sestra ho máme. Zatím šlape bez problémů. Už ho máme myslím 3 roky. Akorát je dražší, než máš rozpočet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kateřina19955 píše: Více
Master Gourmet a taky jede párkrát za měsíc. Buď sladké pečení, kynute testo, na míchání mletého masa, nebo na zeleninové placky třeba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už ho nedohledám, ale tak před 5 lety jsme mamce kupovali robot, bránila se mu, má malou linku, ale vybral jsem malýho Bosche, stál asi 1 700 a maká do dneška. Používá ho na zadělávání kynutých těst. Já mu dával tak rok, protože jsem si nebyl jistý, jestli robot za ani ne dva tisíce může spolehlivě sloužit. A i tak jsem k němu přikoupil záruku.
Co mě nyní v souvislosti s Katčiný dotazem překvapilo, že i roboti za 5 nebo i 6 tisíc maj plastový vnitřní převody. Ale i náš Boš je důkazem toho, že i plastový mohou vydržet dlouho. Vždy se říkalo, že kov je kov.
Měl bych na ten Sencor stovku slevu (kód DM0425100):
https://www.datart.cz/…e3-bily.html
S VIP účtem ušetříte dalších 116 korun. Případně na Alze přese mě za 1 712 korun.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kateřina19955 já ten Kenwood používám také pouze na pečení. Případně na kynuté těsto na koláče či buchtičky s krémem. A sem tam na strouhání pečiva na strouhanku, sem tam mixér na Smoothie. Já nemám ten typ, na který tu je odkaz. Mám robota z jejich nižší řady. To se tady snažím celou dobu sdělit. Že Kenwood je značka, která má širokou nabídku v různém rozsahu doplňků a v různých cenách… Ale nenutím ti ho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak mám v podstatě tento https://m.alza.cz/…d7815835.htm?…
Jen dražší, protože je tam ten nástavec na strouhání a mixér. Tohle je v parametrech, které chceš ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kateřina19955 píše: Více
Tenhle neznám. Ale na sencoru je dobré, že náhradní díly mají snad v Říčanech (nebo tam kdesi).
Jsem omylem ztratila ten křížek do mlýnku na maso 🙈. Nikde není. Zmizel. Takže jsme pátrali, kde ho sehnat, ať to pasuje. My mlýnek na maso nutně potřebujeme. Tak se zjistilo, že tam mají i díly ke koupení. Stačilo se po telefonu domluvit, e-mailem potvrdit a snad za tři dny byl křížek- nůž do mlýnku doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ETA Gratus Max mame a je to hotova tragedia. Par pozorovani:
1. Hutnejsie cesto to nedokaze urobit pretoze to rameno je velmi vachrlate a ohyba sa, takze ucinnost hnetenia cesta je miziva
2. Podobne kedze horne rameno je nestabilne tak nejdu presne nastavit metly (pretoze tam musi byt rezerva na pohyby ramena) a ked chces robit penu z 1-2 vajicok tak ju bud nechyti alebo k tomu obrusuje nadobu/metly, ked robis z 10 vajicok tak zase vadi ze aj max rychlost je pomala, na bielky pouzivam iba rucny slahac a aj to nie hocijaky aby mal dostatocne otacky (napriklad ten lidl nizsie to zvlada).
3. Mixer je absolutne blbe urobeny, metlicky su velmi vysoko takze domacu majonezu neurobis, pretoze prve ingrediencie ti nechyti
4. Mixer znovu - nema dolievanie ingrediencii, musis otvorit relativne velku dieru co je neprakticke a predlzuje cas upratovania/malovania.
5. Mlyncek na mak - to neviem kto navrhoval, ale za jazdy sa neda nastavit hrubost mletia, navyse je to urobene tak aby pomlety mak nepadal do nadoby ale bol rozstrekovany vsade naokolo
6. Mlyncek na maso - Motor nema dostatocny vykon na mletie masa, zavyja to, smrdi to, ale nemelie, kazdopadne jablka to pomelie ked potrebujes.
7. Odstavovac - Plne plastovy a pri prvom pouziti sa zlomil, nikto ho nikdy nemohol pouzit, pretoze tam uplne chyba akykolvek flexibilny prvok, su to 2 plasty na sebe, takze prve zrniecko z rajciny ti to zlomi, letel do kosa, odpad
Celkovo slaby motor a blbe sprevodovanie, najdolezitejsie veci kde sa uchytavaju nastroje su plne plastove a bojis sa na to trosku pritlacit aby ti to nezostalo v ruke.
Pouzivam ho nakoniec iba na jednoduche cesta ktore sa vylievaju na plech, tvarohove a cokoladove peny a zistil som ze uplne rovnaku pracu mi zastane aj Lidl za desatinovu alebo mensiu cenu (momentalne ma urcite natocenych aspon 3× tolko hodin ako ten Gratus).
Na majonezu, mletie maku, odstavovanie doteraz pouzivam ETA 022 ktory je neznicitelny (robot samotny) plastove metly sa uz zlamaly za tie roky takze cesto miestam rucne/varechou.
Mam v merku Kenwood Cooking Chef XL ale ta cena je slusne povedane priserna a vlastne mi nic aktualne nechyba.
Kombinacia toho Lidlu a starej ETY mi perfektne vyhovuje. Na mletie masa mam samotnu ETU (asi 5075) a je perfektne sprevodovana, ale je to jednoucelova vec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty od Sencoru mají silnější bumbumbumbum než ty jiné, zdá se mi. Všimly jste si toho taky? ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano, Sencor je hlučný, rachoťák. Ale udělá svoje. My teda nemáme robot trvale na lince, přestože je celkem dost velká. Nesnesla bych tam výstavu takových věcí. Takže se vždy na práci přinese a zas odnese. Při práci je takový hlučný. Měla jsem trošku strach, jestli přežije těsta na cukroví v prosinci. Aj těsta zvládnul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zas ty rachoťáky dělají nejlepší pyré, zdá se mi. Jako by měly větší sílu. ![]()
- Citovat
- Upravit