Multifunkční kuchyňský robot - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9042
15.4.25 22:31

A vlastně každý rok jahodovou dřeň v něm dělám, jak jede samosběr jahod. Taky zvládá. To bych klasickým tyčákem měla karpály. Sama bych si Sencor nevybrala. Zatím slouží, tak je užitečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
obet.stalkingu
15.4.25 22:38
@Kelsey1 píše: Více

V tyčovém doporučuje Fíla Grznárů mixovat protein, doplněk stravy. Že to pak víc chutná a je to vláčné. Ale Fíla taky psal, že zná někoho, kdo zemřel na předávkování vitamínem A a že člověk nepotřebuje sacharidy, takže toho hodně nakecá. :roll:

• Citovat
  • Upravit
43035
16.4.25 07:42
@Kateřina19955 píše: Více

Před 15 lety mi švagrová doporučil Bosh. Ona ho ještě má, zato já jsem letos vyhodila druhý (protože jsem si blbka k tomu nakoupila drahé nástavce, tak jsem si pak po rozbití motoru musela koupit znova to samé). Mezitím začalali dělat shity - má to uvnitř plastové převody a přestane to fungovat.
Navíc to proti obyčejným šlehačohnětačům (ne robotům) šlehalo dost pomalu.

Vrátila jsem se ke značce Rohnson za zlomek ceny a funguje skvěle (ten starý mám stále na chatě - je mu asi 25), ale taky nevím, kdy se podělá, protože nepochybuji o tom, že mu mezitím taky dali plastové útroby. Šlehá a hnětá.

Manžel pláče pro různé krouhače, ale mezi námi, to milují chlapy ptž. stroj, ale než to celý sestavovat, pak zase rozdělávat, umývat a sušit, to si raději nastrouháš v ruce.

A mlýnek na maso s lisem na citrusy jsem si taky koupila zvlášť, až se něco z toho zase rozbije, nepřijdu o všechny funkce naráz.

Doba je taková.

Ale tyčák Braun je furt super, respektive před 5 lety ještě stále byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.4.25 07:43
@obet.stalkingu píše: Více

vitamíny A D E K se lze předávkovat. Pomůcka pro mediky je slovo Zadek bez Z (pro slušnější pak slovo deka)

ale aby ses otrávila vitamínem A, tak prý musíš sníst játra ledního medvěda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.4.25 07:45
@Ploskutáček píše: Více

vyřaď ze seznamu Bosh, ten utrpěl whirpool syndrom. Viz můj přípěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.4.25 07:46
@Dahlia0409 píše: Více

však právě a tyhle levné kolikrát mají i víc Watů.
Pokud zakladatelka nepotřebuje další funkce, pořídí to do tisícovky i méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.4.25 07:50
@Kateřina19955 píše: Více

pravděpodobně nepotřebuješ robot, ale stačí ti šlehač s hnětacími metlami - což je o dost levnější záležitost. doporučuji ten s otočnou mísou.

https://www.alza.cz/…d5801675.htm

robot umí další věci, když si koupíš nástavce, mixovat, srouhat, mlít maso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11652
16.4.25 09:49
@IcePlanet7 píše: Více

Díky za super příspěvek. Mě třeba u některých vyšších modelů Kenwood připadá, že dělají extrémně velký mísy, třeba 6,5 l, a v tom ušlehat jednu buchtu může být kumšt, asi to dělaj pro kuchyň Wehrmachtu.

Dobrá připomínka je i to, že se má sledovat, jak kmitaj metly. Někdy se to tam motá jak chlap, co se vrací ve tři ráno z hospody domů.

A k ETĚ: připomněl jsi mi jednoho pána, který koupil na Alze ETU, převody celokovový, jenže u převodovky bylo jedno kolečko, to kolečko bylo plastový a zrovna tohle jediný plastový kolečko prasklo.

Takže je na místě přistupovat ke všem výrobcům robotů s nedůvěrou a zároveň dodávám, že zkonstruovat dobře šlehací a hnětací robot je asi celkem alchymie.

Příspěvek upraven 16.04.25 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3391
16.4.25 10:02

@Ploskutáček Dobre skonstruovat robota urcite nieje jednoduche, zvlast ked ma byt multifunkcny. Je tam tolko protichodnych poziadaviek (a najvacsia poziadavka je urcite na cenu) ze obdivujem vobec tych co sa do toho pustili aj ked ten vysledok je z mojho pohladu skor k placi…

Objektivne treba povedat ze my ho aj pomerne dost narocne pouzivame… ako tu niekto pisal urobit pyre/shake z jahod je o dost ina uloha ako urobit domacu majonezu. Chyby ktore ti vadia pri majoneze sa pri mixovani jahod neprejavia a naopak si viem predstavit ze vyssie polozene noze mozu byt vyhodou.

Aj to mletie masa, kto si dnes doma melie napriklad bocik? Povedzme takch 50kg? A ako som pisal na pomletie jablk do detskej vyzivy je to v pohode.

Edit: Este k opravam, kedze je to vsetko navrhnute na limite tak pri prevadzke je to zerave a odisla elektronika, na novu sme cakali skoro pol roka… takze uz to nieje ta ETA na ktoru sa dali nahradne suciastky kupit na kazdom rohu. Predpokladam vsak ze toto bude aktualne problem kazdeho vyrobcu.

Edit2: Naozaj ma prekvapil ten Lidl ako zatial vsetko zvlada. Nemozem na neho nic zle povedat. Samozrejme ziadne hutne cesta mu nedavam, ale take bezne veci dava uplne s prehladom a doplnanie/dolievanie cez to otvaracie okienko je velmi pohodlne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
obet.stalkingu
16.4.25 19:51
@Pudloslava píše: Více

A co jako? :nevim: Jsem psal o smrti z předávkování vit. A, což je nesmysl, k ničemu takovému u nás nedochází. U kumulativní toxické dávky dochází po letech k problémům, které až na výjimky po vysazení vit. A vymizí. Například kdyži si padesátikolivá ženská posedlá mládím do sebe cpe 400 tisíc IU denně. U akutní toxické dávky by musel někdo zbaštit ta játra ledního medvěda, ve kterých je v 10 deka od 2,5 mil. do 3,5 mil. IU, a ani pak by dost možná nezemřel, pokud by byl adekvátně ošetřen. Což u polárníků, kteří ta játra baštili ve velkém a dlouho, nebylo možné, proto taky zemřeli. Jinak se to předávkování vit. A přehání a Grznár na to skočil a do knížky napsal urban legend o kamarádovi, co na předávkování vit. A zemřel.

• Citovat
  • Upravit
1093
17.4.25 14:06

Spíš než řešit značku a povrch je podstatný vnitřek, tedy kovové převody.
Nelze se orientovat ani cenou, dá se sehnat s kovovými převody a výkoným motorem za pár tisíc a drahý s plastovými převody.

Měl jsem leta Bosch, když po 15 letech odešel už jsem do něj nešel, protože kovové převody už mají jen v některých modelech (nikoli řadách), ten starý stál tenkrát cca 5.000 a kovové převody měl.
Také je pro mě důležitá kovová mísa.

K Vánocům jsem dostal Ruhhy za cca 3000, je sice dost těžký, ale spokojensot maximální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
17.4.25 14:09

Ahoj kamarádka má sencor chtela tefal ale hledala aby to melo kovové převody ne plastové a u sencoru to bylo do 5000 jinak používá to často me by se nechtělo furt měnit nadstavce tak mam doma 5 přístrojů jsem lenoch 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
17.4.25 15:46

Koupila bych si ETu, mám od nich robot již dlouho a jsem spokojená. Není problém u nich i sehnat náhradní díly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí