Jde o únik plynu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jde o únik plynu?
Ahoj prosím o radu. Dala jsem vařit těstoviny a když jsem je šla vypnout přišlo mi že cítím plyn. Po vypnutí sporáku už nic cítit není. Bylo to teda způsobeno vařením nebo existuje riziko že nám uniká plyn? Partner říká že to není třeba řešit ale já jsem přeci jenom opatrná. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám dojem, že při podezření na únik plynu se dá zavolat na linku dodavatele a oni pošlou bezplatně technika s měřákem
a údajně domácí test, zdůrazňuji údajně, plátek rajčete a objet s ním „trubky“ a ventily od plynu, při úniku se odbarví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám se tohle dělo, když byl hořák na sporáku zanešený. Ten plyn se pak asi jakože nedokonale spaloval a bylo to občas trochu cítit. Manžel to pak rozebral, vyčistil a bylo po problému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annlady píše: Více
Blbost… Spoje se potírají jarovou vodou, při úniku se v místě netěsnosti dělají bubliny… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vedma007 píše: Více
Taky se to stává, když je špatně položený na hořáku to „víčko“/rozdělovač a hořák nehoří celej, jenom část…
Vždy, když zapaluju pod hrncem, kontroluju… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vedma007 To je dost možné. Bydlíme v nájemním byte a sporák už tu byl. Řeknu příteli ať na to taky mrkne a snad to pomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annlady píše: Více
Ten test je ptakovina. V životě jsem to neslyšel a to s plynem dělám. Větší únik jde každopádně cítit. Velmi malý jde zjistit tou jarovou vodou. Potřít všude spoje a když jsou bublinky, tak to řešit dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud cítíš plyn jen při vaření a po vypnutí sporáku ne, může jít o nedokonalé hoření. Ale pro jistotu nech zkontrolovat sporák a přívod plynu – bezpečnost je důležitá.
- Citovat
- Upravit
Buďte v klidu. Aby se mohlo uvažovat o nějakém nebezpečí, muselo by jít o únik ve stovkách litrů a to už je pořádně cítit. Pro klid v duši zkontrolujte, jestli se nemění stav plynoměru po několika hodinách při vypnutých hořácích. Pokud jsou hořáky čisté a hoří ve všech drážkách, je únik prakticky vyloučený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit